Foto: Facebook: Kristina Kallas
Uudised
19. november 2021, 21:40

Kristina Kallas käis koroona küüsis Põlva hooldekodus vabatahtlikuks: see oli üks rikastavamaid kogemusi minu elus (58)

Eesti 200 juhil Kristina Kallasel lõppes esimene nädal tööd vabatahtlikuna Põlva hooldekodus, kuhu koroonaviirus kolm nädalat tagasi sisse murdis ja nii elanikud kui enamus hooldajaid haigestus.

Kallas kirjeldab kogetut ühismeediapostituses: „Fantastiline maja juhataja Aet usaldas vabatahtlikke nagu mina, kes pole hooldustööga varem kokku puutunud. Aga tal ei jäänud ka muud üle. Eelmisel nädalal olevat olnud vabatahtlikuks politseitöötaja Vahur, vahetas mähkmeid ja söötis vanureid.“

„See oli vaieldamatult üks rikastavamaid kogemusi minu elus. Need inimesed, kellega ma kahe täispika ja kahe pooliku tööpäeva jooksul tuttavaks sain, nii hooldajad, teised vabatahtlikud kui ka elanikud, avardasid minu maailma väga palju. Ma ei oleks sellist elukogemust saanud, kui ma poleks julgenud juhatajale eelmisel nädalal helistada ja end appi pakkuda,“ nendib Kallas.

Ta kirjeldab, kuidas õppis uusi oskusi – lamava vanainimese söötmist ja dementsusega inimestega kontakti loomist. „Ma kogesin ainult positiivseid emotsioone, kuid kuulsin lugusid eludest, milles on olnud vähe positiivset poolt,“ tõdeb ta.

Kallase sõnul hakkab viirus vaikselt majast taanduma, isolatsioonis on vaid veel kolm tuba ja ka töötajad naasevad järgmisel nädalal.

„Teisipäevaks paluti mind siiski veel appi. Hooldaja tasu on 5€ tunnist miinus maksud. Töötunde tuleb novembris vahemikus 176-240. Seda kurvemaks tegi Tartu linna juhtiva koalitsiooni ühehäälne otsus täna volikogus tõsta linnapea palka 1250€ võrra kuus, ehk siis linnapea sai palgatõusu, mis enamusele eestlastele ei ole isegi nende kuupalk,“ on Kallas nördinud.