Koroonaviiruse vastane vaktsineerimine

Foto: Martin Ahven
Uudised
20. november 2021, 19:31

Tallinnas saab vaktsineerijaid kutsuda koju ka nädalavahetusel (19)

Tallinnas saab nüüd kutsuda vaktsineerijad koju ka nädalavahetusel. Vaktsineerijad ütlevad, et palju on neid, kes tahavad teha päris esimest vaktsiinisüsti.

Brigaadil, kes kodus vaktsineerimas käib, on ühe inimese peale arvestatud piisavalt aega, et selgitada, vastata küsimustele ja jälgida vaktsineeritu tervist, vahendas „Aktuaalne kaamera“. Vaktsineeritakse Moderna ja Pfizeriga.

„Inimesed tõesti ootavad meid oma kodudesse ning kõik on väga toredad ja viisakad olnud,“ ütles assistent Stefan Hein.

Pereõde Evelin Trusova ütles, et tavaliselt küsitakse, kumb vaktsiin on parem ja millised kõrvaltoimed võivad tekkida. „Kõige populaarsem küsimus tänase päeva jooksul on olnud see, kas huvilisi on vähe või palju,“ rääkis Trusova.

Tallinna linn käivitas koostöös erameditsiiniteenuse osutaja Confidoga kodusvaktsineerimise teenuse 8. novembril. Selgus, et linnas on palju selliseid inimesi, kes kas oma haiguse, vanuse või mõne muu põhjuse tõttu ei saa vaktsineerima minna ja sooviksid seda teha kodus.

„Esimese päevaga oli terve esimene nädal broneeritud juba. Seega tänaseks oleme lisanud lisabrigaadi. Nüüd on aktsineerimisbrigaade kolm. Alustasime kahe brigaadiga ja lisasime ka nädalavahetuse,“ sõnas Tallinna abilinnapea Betina Beškina.

Üks brigaad vaktsineerib tööpäeva jooksul kümme kuni 12 inimest.

„Sõitmine võtab aega, siis kõik protseduurid, kohapeal ootamine, jälgimine... Kirjas on meil peaaegu 600 inimest, kes soovivad ennast kodus vaktsineerida,“ lisas Beškina.

Tallinnas on lisaks kodusvaktsineerimisele avatud ka kaheksa vaktsineerimise ja nõustamise keskust. Beškina ütles, et paljudele meeldib selline kodu lähedal olev võimalus, kus ei pea aega ette kinni panema.