VAID KIIDUSÕNAD: Õhtulehega suhelnud hoolealused on oma eluga rahul. Vasakpoolsel fotol Mulgi Häärberi elanik Hilda Saarem ja juhataja Merle Palk, ülemisel elanik Mati Rebane.

Foto: Kollaaž (Tiina Kõrtsini)
Eesti uudised
30. november 2021, 10:00

REPORTAAŽ | Koroonasurmades süüdistatud hooldekodu pääses kriminaalmenetlusest. Elanik: „Nad võiksid meid juba rahule jätta.“ (2)

Hooldekodu kohta ütleb palju, missugune lõhn sisse astudes ninna lööb. Mulgi Häärberis pole mingit ebameeldivat haisu. Ka mitte sellel korrusel, kus lebavad voodihaiged. See on hea hoolduse märk. Õhtuleht külastas hooldekodu Mulgi Häärber, kus koroonahaigete surm pani asja uurima nii politsei kui ka riigiameti. Kuidas läheb sealsetel elanikel? Mida juhtunust õpiti?

2021. aasta märtsikuu, koroonaviiruse leviku tippaeg. Viirus murrab hooldekodudesse, teiste seas Viljandimaal asuvasse Mulgi Häärberisse. Paljud töötajad, sealhulgas hooldekodu juhataja, on koroona tõttu rivist väljas, olukord on kriitiline. Ajaleht Sakala teatel leiab kiirabi hooldekodust kolm raskes seisus klienti, kes kõik surevad.

Edasi lugemiseks: