Ravimiameti ohutusjärelevalve juhataja Maia Uusküla sõnul saab ravimiamet eriilmelisi teateid vaktsiinide kõrvalmõjudest, sealhulgas neid, mida peetakse täiesti tavalisteks nagu palavik ja süstlakoha valu.

Foto: Kollaaž (Martin Ahve, ravimiamet)
Uudised
28. november 2021, 09:48

Ravimiameti ohutusjärelevalvebüroo juhataja Maia Uusküla: „Kiire diagnoosi ja ravi korral on kõik täna teadaolevad ja vaktsiinidega seostatavad kõrvaltoimed ravitavad.“

KAITSEPOOKIMINE PARANDAS SILMANÄGEMIST?! Ravimiameti ohutusjärelevalve juht: kõike seostatakse uute vaktsiinidega (12)

Õhtulehe toimetuseni on jõudnud teateid, kuidas keskealistel ja vanematel inimestel on pärast koroonavaktsiini paranenud mingil põhjusel silmanägemine niivõrd, et toidupoes pole hinnasiltide lugemiseks enam prille vaja. Ravimiameti ohutusjärelevalvebüroo juhataja Maia Uusküla sõnul ei saa sellistest teadetest teha kaugele ulatuvaid järeldusi. Heade sõnumite kõrval on ravimiamet saanud ka murelikke teateid: vaktsiinist on tekkinud nägemishäire.

Uusküla selgitab, et ravimiohutuse järelevalve eesmärk on vaktsiini või ravimiga seotud uute kõrvaltoimete tuvastamine. Ta lisab, et positiivne tagasiside on boonus, mille üle siiski aruandlust ravimiametis ei peeta.

Edasi lugemiseks: