Foto: Tiina Kõrtsini
Uudised
2. detsember 2021, 13:23

Koroonaviiruse leviku oht alanes kõrgelt keskmisele (7)

Valitsuse liikmed võtsid kabinetinõupidamisel teadmiseks, et koroonaviiruse leviku olulisemad näitajad on alanenud ning viiruse leviku oht on Eestis keskmine, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Neljapäevase seisuga on koroonaviiruse leviku ohu põhimõõdikud Eestis langustrendis ja püsinud alates pühapäevast kollasel ehk keskmisel ohutasemel. Vähenenud on nii 7 päeva keskmine nakatunute arv, mis on praegu 544, kui ka uute hospitaliseeritute arv, mis on 24. 7 päeva keskmine COVIDi surmade arv on 4,7 ja juhitaval hingamisel viibivate COVID-19 patsientide arv 23. Langeb ka üle 60aastaste inimeste nakatumise tase, mis on tänase päeva seisuga 90,4. Täisvaktsineeritud täiskasvanud elanikkonna hõlmatus on 69,31 protsenti.

Keskmise riskitaseme korral tuleb endiselt kanda avalikes siseruumides maske, liikuda hajutatult, kasutada desinfitseerimisvõimalusi. Enne riskirühma inimesega kohtumist on tungiv soovitus teha kiirtest. Isegi kergete sümptomite korral tuleb jääda koju ja teha kiirtest, testi positiivse vastuse korral konsulteerida arstiga ja jääda karantiini. Kontrollitud avalikes ruumides tuleb esitada COVIDi tõend.

Raske haigestumise ja haiglasse sattumise eest kaitseb tõhusalt vaktsineerimine. Inimestel, kellel on vaktsineerimiskuuri läbimisest möödunud pool aastat, on soovitav teha tõhustusdoos. Spetsialisti nõuannet vaktsineerimise kohta saab oma perearstilt või telefonilt 1220. Infot vaktsineerimispunktide kohta saab telefonilt 1247 või veebilehelt vaktsineeri.ee.