Sisuturundus
20. detsember 2021, 13:35

Therabody Theragun – lihasevaludest vabaks juba jõuluks!

Kas oled tundud seljavalusid? Kael on pinges? Peale mitut kuud või isegi aastat andsid endale lubaduse, et hakkad jälle trennis käima, aga peale esimest korda kõnnid järgmise nädala ringi nagu puujalgadega Pinocchio ega suuda valu tõttu niisama isegi istuda, rääkimata trepist alla minemisest? Tahaks minna massaaži, kuid kuidagi ei leia aega? Või on sul mingi vana vigastus, mis annab ikka veel tunda ning ei lase valuvabalt elada?

Viimasele neist hakkas vastust otsima 2007. aastal ka Dr. Jason Wersland, kui ta paar kuud varem sattus mootorrattaõnnetusse ja jäi peale seda ühe suurenevate valude kätte vaevlema. Olles hariduselt kiropraktik, hakkas ta sellele lahendust otsima – ta teadis, mida tal on vaja, aga seda lihtsalt ei olnud olemas.

Lõpuks meisterdas mees vana tikksae kerest seadme, mis tema imestuseks valu koheselt leevendas ja 2008. aasta suveks selle täielikult ära võttis. Seda isetehtud aparaati täiustas ta kaheksa aastat, püüdes samal ajal välja selgitada, kuidas, kui tugevalt ning kuhu peaks see seade lööke tegema. Nii sündiski 2016 aastal Theragun, mis on tänaseks kasvanud Therabody brändiks, koosnedes erinevatest toodetest, mis moodustavad kokku terve ökosüsteemi. Sellesse kuuluvad Theragun massaažipüstolid, RecoveryAir kompressioonseadmed, Wave seeria vibreerivad pallid ja vahtrull jpm.

Tänaseks on väljas 4. generatsiooni Theragun. Võrreldes algusajaga on palju uut – eelkõige on püstol läinud poole vaiksemaks.

Kuidas töötab Therabody Theragun massaažipüstol?

Theragun massaažipüstol ehk löökteraapia seade aitab lõdvestada ja toob leevendust valulikele lihastele. Löögid suurendavad vereringlust, mis omakorda vähendab põletikku ja võtab ära valu. Kasulik on see nii enne kui ka pärast trenni ja nii profisportlasele kui ka harrastajale. Kindlasti on see kasuks ka niisama lihasevalude leevendamisel, mis tulenevad näiteks arvutiekraani taga töö tegemisest ja muudest sundasenditest.

See seade aitab teha lihased „soojaks“ enne trenni ning samuti leevendada valu ja pinget ning võtta ära nn sõlmi ja lihtsalt rahustada keha. Täpselt samamoodi nagu tavaline massaaž, kuid see on tugevam ja intensiivsem, ulatudes sügavamale (Theragun Pro suudab kuni 27 kg jõuga lööke teha 16mm sügavusele). Ja see viimane ongi massaažipüstolite suurim eelis – mida sügavamale suudab löök minna, seda parema tulemuse saab. Just Theragun tooted lähevad kõige sügavamale.

Millist Therabody Theragun massaažipüstolit valida?

Massaažipüstolit kasutades on kõige olulisem, kui kiiresti, kui suure jõuga ja eelkõige kui sügavale suudab seade lüüa. Lisaks on tähtis ergonoomilisus, sest enamjaolt kasutatakse seda üksinda ja seljal oleks hea, kui püstolit saaks eri moodi ning eri nurkade alt tugevalt kinni hoida (tavalist nn haamrikujulist on seetõttu oluliselt ebamugavam kasutada).

Theragun massaažipüstolitel on kõik need omadused olemas ja lisaks ka nutirakendusest juhtimine (välja arvatud Theragun Mini mudel) ning ette valmis tehtud treeningud. Valid rakenduses treeningu ja püstol hakkab käima läbi Bluetooth ühenduse – sina pead lihtsalt äpist vaatama, kuidas oleks vaja seadet liigutada ja kinni hoida.

Seetõttu on Therabody Theragun seadmeid väga mugav kasutada. Samuti saab rakenduses luua iseenda vajadustele sobivaid massaažiplaane.

Theragun seeria koosneb neljast mudelist - Pro, Elite, Prime ja Mini. Lisaks on olemas Wave seeria, kuhu kuulub Wave Duo ja Wave Solo vibreerivad massaažipallid ning juhtmevaba laadimisega ning Bluetoothiga vibreeriv Wave Roller rull.

Alguses võib tugevus ja kiirus natuke ehmatada, kuid tegelikult soovid tõenäoliselt juba paari korraga tugevust tõsta. Võrdluseks on hea tuua elektriline hambahari, mis teeb umbes sama palju häält ja on esimestel kordadel natuke imelik kasutada. Pärast seda ei taha sa aga tavalise hambaharja poole enam vaadatagi. Kõik Theragun seadmed suudavad teha 2400 PPM ning amplituudiks on neil 16 mm (välja arvatud Mini, millel 12 mm), mis lubab jõuda sügavale lihasesse ja saavutada maksimaalne tulemus.

Therabody Theragun Pro on neist kõige uhkem, parem ja võimsam ning tehtud eelkõige professionaale silmas pidades. Sellel on liigutatav „käpp“, mis annab eriti hea ergonoomilisuse. Lisaks juhtmevaba laadimine, LCD ekraan, viis eri kiirust ja vahetatavad akud. Samuti tuleb kaasa kuus erinevat otsikut (kõik Theraguni otsikud on mittemäärduvast materjalist) ja hoiustamiseks karp.

Therabody Theragun Elite mudelil on jõudu natuke vähem (kuni 18 kg) ning akusid vahetada ei saa. Therabody Theragun Prime on küll sama jõuline massaažipüstol nagu Elite, kuid olemuselt lihtsam ja sellel on komplektis vähem lisatarvikuid.

Therabody Theragun Mini seevastu on täitsa isemoodi väike, kuid tubli massaažipüstol, mida on hea reisil kasutada. Jõudu on tal pea poole vähem kui Prime mudelil, kuid teeb oma tööd siiski hästi.

Massaažipüstol ei proovi asendada traditsioonilist soojendust või pärast trenni venitust, kuid arvestades, et see suudab minna sügavale lihasesse, siis saavutad sellega tulemuse kiiremini ning paremini kui lihtsa venitamisega. Juhul, kui sa ei ole eriline treeningutegija, siis on Therabody Theragun massaažipüstol abiks ka kangeks jäänud kaelale. Lisaks pakub see leevendust valulikele seljalihastele – nagu sinu isiklik massöör, kes koguaeg kaasas.

Therabody Theragun massaažipüstolite valikuga saad tutvuda ning neid tellida Photopointi veebikaubamajast.