Viljandi haigla

Foto: Aldo Luud
Uudised
13. detsember 2021, 22:13

Viljandi haigla vallandab kõik vaktsineerimata töötajad (326)

Viljandi haigla plaanib 31. detsembril erakorraliselt lõpetada töölepingu kõikide töötajatega, kes pole koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. Vaktsineerimata töötajate esindaja Rain Arst peab vallandamist põhjendamatuks ja lubab ette võtta kohtutee.

Viljandi haigla ravijuht Mart Kull ütleb, et novembris uuendati haigla töökeskkonna riskianalüüsi ja vaktsineerimise nõue kehtib 3. detsembrist kõikidel ametikohtadel, vahendas „Aktuaalne kaamera“. Vaktsineerimata töötajad pidid selleks päevaks teada andma, kas ja millal nad kavatsevad ennast kaitsesüstida.

„Nõue puudutab täna otseselt 16 töötajat. Lisaks potentsiaalselt veel kaheksat, kes on Covidi infektsiooni läbi teinud,“ sõnas Kull. „Nende hulgas on mitmeid meditsiinitöötajaid, aga ka meie tugiteenuste töötajaid.“

Töö kaotab ka Jämejala erihooldusosakonna tegevusjuhendaja Rain Arst, kes leiab, et töötajate vaktsineerimise kohustuslikuks muutmine pole põhjendatud. Pealegi ei aita see viirust haiglast eemal hoida.

„Meid, vaktsineerimata töötajaid, testiti igal hommikul enne tööle asumist. Kahe kuu jooksul see meede toimis, vist ainult üks positiivne saadi kätte. Samal ajal on korduvalt vaktsineeritud töötajad toonud osakondadesse viiruse sisse. Ka praegu on mitmes osakonnas viirusepuhangud,“ tõi Arst välja.

Kull seletas, et uut riskianalüüsi tellides polnud eesmärk kaitsesüstimata töötajatest lahtisaamine. Lahendus poleks ka nende kiirtestimise jätkamine.

„Eesmärk on muuta meie töökeskkond turvalisemaks meie klientidele ehk patsientidele ja ka meie töötajatele endile. Testimine ehk kaitseks meie kliente, aga ei kaitse töötajaid endid,“ rääkis Kull.

„Meie eesmärk on igal juhul minna lõpuni, vähemalt oma argumendid välja öelda igas kohtuastmes. Me oleme täiesti kindlad ja veendunud, et see meede on täiesti ebaproportsionaalne,“ sõnas Arst.

Ravijuht lubab vaktsineerimata töötajatega kohtuda ja neid nõustada, et nende hirme maandada.