Foto: Martin Ahven
Uudised
22. detsember 2021, 15:22

Varasema südamehäirega 23aastane noormees suri kuu pärast teist vaktsiinisüsti, ravimiamet uurib võimalikku seost (218)

Eelmisel nädalal suri südamelihase põletiku tõttu 23aastane noormees, kelle puhul peab ravimiamet surma seost vaktsineerimisega võimalikuks. Samas ütlevad arstid, et südamelihase põletikku esineb koroonaviiruse põdejatel mitmeid kordi rohkem ning vaktsiini kõrvalmõjuna on haigus väga harv, kirjutab Forte.

Mees suri äkksurma tagajärjel üks kuu pärast teist Pfizeri vaktsiini annust, kirjutab Forte. Lahangul tuvastati tal müokardiit, mis on mRNA-vaktsiinide üks võimalikest kõrvaltoimetest.

„Müokardiit on mRNA-vaktsiinide teadaolev kõrvaltoime, esineb ajaline seos, ravimiameti hinnangul seos vaktsiiniga võimalik, kuid äkksurma tekkele võis kaasa aidata ka varem diagnoositud südame rütmihäire ägenemine müokardiidi tõttu," märgib ravimiamet.

Loe refereeritud artikli täisteksti Delfist.

Õhtuleht kirjutas detsembri alguses, et lisaks AstraZeneca vaktsiini tõttu surnud 31aastasele päästeametnikule on veel kolm surmajuhtumit seostatavad vaktsineerimisega. 81aastane mees suri AstraZenecaga vaktsineerimise järel immuuntrombotsütopeenia ja hemorraagilise šoki tõttu, millega kaasnesid ninaverejooksud. 73aastane naine suri sama vaktsiini süstimise järel trombotsütopeeniast tekkinud hematoomi tüsistustesse. Veel üks inimene minestas, kukkus ja suri tekkinud peatrauma tagajärjel.