Uudised

Arst: „Nad ei tee järeldusi. Ja see on raske. Sa ravid haigeid, kes ei usu tegelikult meditsiini.“

2021. aasta tõi uut tüüpi koroonahaiged | Arst imestab: „On patsiente, kes säilitavad ka haigena meelekindluse ja pole mingil juhul nõus ennast vaktsineerima." (5)

LISA KOMMENTAAR

e.31. detsember 2021, 12:20
Mõnedel arstidel võiks ka rohkem mõtlemis- ja empaatiavõimet olla. Näiteks ses osas, et mitte kõik Tervise- ja Ravimiameti poolt väljahõigatu pole ainus tõde, kui tutvuda ka mujalt maailmast laekund infoga. Covid-vaktsiinid on tänini väljatöötamisfaasis, sisuliselt poolfabrikaadid, miks peaks rahvas neist pimesi vaimustuma? Samahästi võiks pakkuda testimiseks väidetavalt kroonavastast mõju ilmutanud iverm.-ni (küllap keelduks mõni sellestki). Miks aga skeptikud ikkagi arsti poole pöörduvad? Küsiks vastu: miks nõukaajal autoga ametlikku teenindusse mindi, ehkki neid 100% ei usaldatud?
Spordipoiss31. detsember 2021, 11:33
Kardetavasti on hiinlased koroonaviiruseid oluliselt varem mööda maailma laiali vedanud oma rahvaste rändamise traditsiooniga. Olen vähemalt pool aastat varem läbi põdenud sarnase haiguse, mille kõik sümptomid olid üks ühele hiljem covid19 nime saanud haigusega. Isegi tšilli maitset ei tundnud. Kopsupõletik oli ränk. Järelvaevused nagu lihaskrambid, liigesevalud, pisaranäärmete põletik jne.kestsid veel mitu kuud hiljem. Haiguse sain Soomest ilmselt kohalikelt hiinlastelt.
Spordipoiss31. detsember 2021, 11:37
Samal ajal oli Stockholmis seletamatu raskekujulise kopsupõletikuga haigete arvu drastiline kasv.
e.1. jaanuar 2022, 12:54
Mulle on väga lähedalt teada samaväärne pikk, ~2 kuud tõusude ja mõõnadega kestnud gripilaadne haigus 2019 a. okt.- dets, kuigi välismaaga otsene kokkupuude puudus ja varem poldud aastakümneid taolist külmetust põetud. Haigestumisele eelnes paar nädalat tööd nooremate koolilastega. Nemad on tänapäeval oma vanemate eestvedamisel suured maailmarändurid, kes vähemalt hiina viirusse teatavasti ei haigestu. Õnneks piirdus põetud tõbi rohkem ülemiste hingamisteedega ehkki kopsud valutasid ja magada sai vaid pool-istudes. 7-8 kuud hiljem huvi pärast tehtud covidi antikehade proov oli positiivne.
haige meelekindlus30. detsember 2021, 16:21
kas haige olles võib/peab ka vaktsineerima? Ja ära ei suregi selle peale?