Tomati pannil kuumutamine suurendab lükopeeni sisaldust, paremaks omastamiseks on soovitatav lisada veidi rasvainet.Foto: Istockphoto
Uudised
6. jaanuar 2022, 18:35

ETTEVAATUST, TOMAT! Nendel inimestel võib see tervisehädasid hoopis võimendada (1)

Tomat on tubli tervisetoetaja, aga selles sisalduval lükopeenil on kaks vastandlikku palet – üks neist kaitseb, teine kipub hädasid võimendama. Liigne tomatite söömine võib põhjustada kõhuvalu, gaase ja kõrvetisi, madalat vererõhku, liigesevalusid ja neerukive.

Värvikas ja maitsev tomat sobib salatiks ja võileivale aasta läbi. Eriti tuleb hinnata tomatile punast värvi andvat antioksüdant lükopeeni, mis kaitseb haiguste eest ning on tugevdava ja rahustava toimega.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99