Tomati pannil kuumutamine suurendab lükopeeni sisaldust, paremaks omastamiseks on soovitatav lisada veidi rasvainet.Foto: Istockphoto
Mai Maser 6. jaanuar 2022 18:35

Tomat on tubli tervisetoetaja, aga selles sisalduval lükopeenil on kaks vastandlikku palet – üks neist kaitseb, teine kipub hädasid võimendama. Liigne tomatite söömine võib põhjustada kõhuvalu, gaase ja kõrvetisi, madalat vererõhku, liigesevalusid ja neerukive.

Värvikas ja maitsev tomat sobib salatiks ja võileivale aasta läbi. Eriti tuleb hinnata tomatile punast värvi andvat antioksüdant lükopeeni, mis kaitseb haiguste eest ning on tugevdava ja rahustava toimega.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon