Ida-Viru keskhaigla

Foto: Aldo Luud
Uudised
16. veebruar 2022, 16:38

Ida-Viru keskhaigla on hädas töötajate massilise haigestumisega (52)

Ida-Virumaa keskhaigla 1200 töötajast on haiguslehel umbes kümme protsenti ja ainuüksi koroonasse nakatunud töötajaid on sada. Seetõttu on haigla olnud sunnitud oma tööd ümber korraldama.

Haigla õenduse ja patsiendikogemuse juht Ksenia Verhovskaja nentis „Aktuaalses kaameras“, et töötajad haigestuvad koroonasse hoolimata vaktsineerimise läbimisest. Reedel suleti taastusraviosakond, kuna seal on haige kogu personal.

Verhovskaja sõnul on koroona neljas ehk nn omikroni laine nende haigla jaoks senistest kõige kriitilisem just selle pärast, et personali napib. „Ma pean seda lainet kõige tõsisemaks. Tõsine tööjõukriis on praegu haiglas,“ ütles ta.

„Palju toovad nakkust koju lapsed. Näiteks need pered, kus pole lapsi, ei ole haigeks jäänud. Aga jah, omikroni vastu vaktsiin või tõhustusdoos kindlust ei anna. Õnneks põetakse kergemini ja ükski töötajatest haiglaravi ei vaja,“ lisas Verhovskaja.

Epidemioloogilise olukorra halvenemise tõttu avati Ida-Viru keskhaiglas veel üks Covidi osakond, kus on viis voodikohta. Osakond avati kirurgia osakonna pinnal. Lisaks sellele suurendati intensiivravivoodikohtade arvu seitsmeni.

Voodite täituvus on haiglas 90 protsenti. Kokku on Ida-Viru keskhaiglas praegu nakkusosakondades 40 koroonahaiget ning vaba on vaid viis kohta. Intensiivraviosakonnas viibib kuus koroonahaiget ja seal on praegu üks vaba koht. Ida-Viru keskhaigla teeninduspiirkonnas elab 150 000 inimest.