Peaminister Kaja Kallas.

Foto: Erki Pärnaku
Uudised
8. märts 2022, 10:39

NÄDALA-KAHE KÜSIMUS! Peaminister Kallas selgitab: mis tingimustel kaovad Covid-passi ja kella 23 piirang? (297)

Peaminister Kaja Kallas annab Facebookis teada, et kui saabub aeg, mil haiglasse jõuab 25 või vähem inimest päevas, kaovad kella 23 piirang ja Covid-passi näitamise kohustus.

Kallase sõnul on lootust, et veel sel nädalal või järgmise nädala jooksul langeb uute haiglaravi vajavate Covid-patsientide arv keskmiselt alla 25 inimese päevas.

Sellele järgnevast päevast loobub Eesti Covid-tõendi nõudest – kõik inimesed saavad vaktsineerimis- ja läbipõdemistõendita käia kultuuri- ja meelelahutusüritustel, toitlustusasutustes ja mujal. Samuti kaob sellele järgnevast päevast meelelahutusasutustes ja mujal kehtiv kella 23 sulgemisaja piirang.

„Jääb vaid kohustus kanda avalikes kohtades enda ja teiste kaitseks maski,“ ütleb Kallas.

Kallas lisab, et tipphetkel jõudis raske Covidiga haiglatesse sel aastal 46 inimest päevas, mullu novembris 51, tänase seisuga keskmiselt 31. Seega pole kaugel aeg, kui uusi Covid-patsiente saabub haiglasse päevas 25 või vähem.

Viimase ööpäeva jooksul avati haiglates 68 uut haigusjuhtu, millest 23 juhul vajasid patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise Covid-19 tõttu.