Foto: Vida Press
Keha
13. aprill 2022, 17:27

Paastumine – kas see on iidne traditsioon või järjekordne trend?

PAASTUMISE VORME ON PALJU | Noored jagavad kogemusi: „Energiatulv on meeletult suur! Mõte on teravam ja lisakilod kadusid.“

Elame ajal, mil meid ärgitatakse pidevalt tarbima, sööma, jooma ning kogu aeg uusi asju proovima. Nii võib lõpuks tekkida tunne, et kõike on justkui liiga palju. Võimaluste ja valikute rohkus on küll praeguse ajahetke suur luksus, kuid võib meid samas ka hoopis väsitada ja kurnata.

Eks ole ju nii, et kui midagi saab liiga palju, siis ei olegi see enam nii ahvatlev. Pideva tarbimishulluse juures on viimastel aastatel muutunud üha populaarsemaks paastumine – mingi kindla aja jooksul puhastatakse nii keha kui vaimu. (Siinkohal on oluline märkida, et see lugu on eelkõige erinevate inimeste kogemus ja kindlasti ei tasu seda võtta tervisenõuandena ning enne kui hakkad midagi enda peal katsetama, tasub kindlasti pidada nõu spetsialistiga.)

Paastumisest on saanud populaarne tegevus, mida üha rohkem inimesi vähem või rohkem ekstreemsel viisil praktiseerivad. Oma kogemusest paastumisega rääkisid 24-aastane IT-tudeng Karl, 31-aastane reklaaminduses töötav Katrina ja 36-aastane Jan.

Edasi lugemiseks: