Foto: ARDO KALJUVEE
Sisuturundus
9. mai 2022, 14:24

Kes on Eesti Hoius? Saame tuttavaks!

Eesti Hoius on Eesti üks suurimaid hoiu-laenuühistuid, mis asutati juba 2013. aastal. Kuidas ühistu oma liikmetele tulu teenib ja millistest väärtustest lähtutakse? Ülevaate annab Eesti Hoius HLÜ juhatuse liige Jekaterina Semjonova.

Nagu juba öeldud, alustas ühistu tegevust 2013. aastal. „Sel ajal kasutasime nimetust Põhja-Eesti Hoiu-laenuühistu, millest sai 2020. aasta kevadel bränd Eesti Hoius – lühem nimi jääb paremini meelde ja sobib hästi kokku ka meie põhiväärtustega, milleks on lihtsus ja selgus,“ ütleb Semjonova.

Kasvatame rahatarkust

Omal ajal, kui ühistuga alustati, sooviti ühest küljest asutada ühing, mis on võimeline oma liikmetele kasumit teenima, kuid teisest küljest kasvatada ka inimeste rahatarkust.

„Säästmisest ja investeerimisest on aastatega aina rohkem räägitud. Sageli jääb see teema tavalisele inimesele võõraks ja mõjub isegi hirmutavalt. Tähtajaline hoiustamine on viis, kuidas tuua säästude investeerimise teema lähemale ja seda ilma, et inimene tunneks, et tegemist on millegi keerulise ja riskantsega,“ selgitab Semjonova.

Eesti Hoius koondab liikmeid, kelle ühine huvi on säästud kasvama panna ja teenida kindlat kasumit täiesti riskivabalt. Selleks on Eesti Hoiusel oma usaldusväärsed mehhanismid.

Tulu tuleb laenudest

Tänaseks on Eesti Hoius oma liikmetele teeninud tulu üle 6 miljoni euro. Tulu teenitakse laenude ja liisinguga. Laene ja liisingut väljastatakse klientidele paindlikel tingimustel, kuid märksa kõrgema intressiga kui seda teevad suurpangad. Suuremad intressid tulenevad küll suuremast riskantsusest, aga et kõik Eesti Hoiuse laenud ja liisingud on tagatud reaalse Eestis asuva varaga, siis ei pea ühistu liikmed muretsema.

„Nii meie ärilaen, kodulaen kui ka kinnisvara tagatisel väljastatav laen on alati tagatud kinnisvarale seatud hüpoteegiga. Autoliisingu ja -laenu puhul on tagatiseks sõiduk ise. Makseraskuste korral saab tagatisvara realiseerida,“ valgustab Semjonova tagamaid. Seeläbi ongi tagatud, et hoiustaja ei jää oma rahast ilma, nagu see võib juhtuda, kui ühistu tulu lubatakse selgusetuks jäävate skeemide või mõne riskantse tegevuse alusel. „Tasub usaldada just selliseid ühistuid, kelle tegevus on arusaadav ja läbipaistev,“ soovitab Semjonova.

Kogu laenude väljastamise ja haldamisega kaasneva töö teeb Jekaterina Semjonova sõnul ära ühistu personal. Liikmed igapäevaselt oma pead ühistu töös hoidmisega vaevama ei pea. „Kord aastas toimub üldkoosolek, kus palume küll kõigil osaleda ja kaasa rääkida, kuid tülika kohustuse asemel näevad liikmed seda pigem toreda taaskohtumisena, mille käigus ühistu käekäigust selge ülevaade saada,“ lisab ta. Liikmeid on Eesti Hoiusel hetkel ligi 2000.

Lai valik hoiuseid

Inimeste vajadused ja võimalused on erinevad, mistõttu pakub Eesti Hoius mitmeid hoiustamise võimalusi. „Mõni kogub raha lastele. Mõni soovib hoiustamisega teenida pensionilisa. Rolli mängib ka see, kas intressitulu tahetakse kätte saada kuumaksetena või ühe maksena hoiustamise perioodi lõpus. Meil on igale hoiustajale sobiv võimalus olemas,“ kinnitab Semjonova, lubades, et neid, kes vajavad õige hoiuse valimisel abi, kindlasti ka nõustatakse.

Kõige atraktiivsem hoius on Maksihoius, mida Eesti Hoius pakub üksnes kampaaniakorras. Et Maksihoiuse intress on alati kõrgem kui tavalistele hoiustele pakutavad intressid, tasub võimalusest kindlasti kinni haarata ja oma vaba raha kõrgemat tulu teenima panna. Tänavu kestab Maksihoiuse kevadine kampaania 31. maini.

Liitu veebis või kontoris

Eesti Hoiuse kõigi hoiuste ja laenude-liisinguga on võimalik tutvuda kodulehel www.eestihoius.ee. Kui eelistad personaalset teenindust, astu läbi meie Tallinna kontorist aadressil Pronksi 3. Ühistuga liitumine on lihtne ja käib kiirelt. Meie kogukonda oled alati oodatud, tere tulemast!

Igaüks võib olla rahatark!

www.eestihoius.ee

Pronksi 3, Tallinn

Tel 6 230 230

HLÜ Eesti Hoius on finantsteenuseid osutav ettevõte. Tutvuge meie tegevuse ja finantsteenuste tingimustega kodulehel www.eestihoius.ee ja pidage nõu spetsialistiga 6 230 230.