Sisuturundus
22. juuni 2022, 14:48

Just need on smuutisõbra põhiküsimused!

Kui sinu vana blender on juba mitmeid nädalaid sahtli- või kapinurgas kasutust leidmata seisnud, siis see pole märk sellest, et sul pole blenderit vaja, vaid kinnitus, et sul pole enda vajadustele vastav köögitarvik.

Blenderite valik on tohutu. Poes blendeririiulite juures edasi-tagasi kõndides tuleb pähe täiesti õigustatud küsimus – millist neist küll valida? On neid, mis on keskendunud peamiselt smuuti valmistamisele ning mille kannuosa saab hõlpsasti muuta kaasaskantavaks smuutinõuks, on nii klaas- kui ka plastkanne, nii suuremaid kui ka väiksemaid, odavamaid ja kallimaid.

Kas oled kindel, et soovid vaid smuutisid teha?

Kõige lihtsam on hakata valikut tegema juba enne poodi minekut. Alustada võiks enda vajaduste kaardistamisest. Esmalt võiks endalt küsida, millised ootused sul tulevasele blenderile on. Kas oled kindel, et soovid vaid smuutisid teha? Ka siis tuleks mõelda läbi, kas suudad leppida sellega, et valituks osutunud blender võib seada piiranguid. On blendereid, mis ei ole võimelised purustama näiteks külmutatud puuvilju ja sul tuleb oodata, millal nad on piisavalt sulanud. Kas sul on selle jaoks alati aega? Kui pole, aga armastad kindlasti jäist smuutit, siis võiks valida blenderi, mille võimsus on alates 500 W.

Blender kui mitmekülgne kodumasin

Blenderid ei ole muidugi ainult smuuti tegemise masinad, vaid nende kasutusala on palju laiem. Korralik blender võib asendada väga mitut köögimasinat või olla lausa köögikombaini eest. Näiteks Blendteci blenderiga saab teha nii toormahlu, segada tainast, teha kõigest kolme minutiga nullist valmis kuuma püreesupi, valmistada maitsvaid kokteile, teha erinevaid kastmeid ja dippe, jäätist ning ka näiteks maapähklivõid ja muud. Blendtec on viimased 30 aastat pühendanud end vaid blenderite tootmisele ja kogu selle valdkonna innovatsioon on tulnud just sellelt brändilt. Seepärast pakuvadki Blendteci blenderid ülimat kasutajamugavust oma puutetundliku paneeli ja eelprogrammeeritud tsüklite, mürasummutuse ning patenditud kannudega. Oma valdkonna suurim ja kiireim mootor tagab profiseadmetele omase võimsuse ja kiiruse, mida on tarvis kõige kõvemate koostisainete, nagu jää ja külmutatud puuviljad-marjad, täielikuks purustamiseks. Mootor on lausa nii võimas, et võimaldab labadel pöörelda kiirusel 480 km tunnis.

Klaas- või plastkann?

Selleks et ostetud blender endale kuhugi kapipõhja või sahtlisse kohta ei leiaks, peab see muidugi ka stiilne välja nägema ja seda mitte ainult ostuhetkel, vaid ka aastate pärast. Kui soovid plastkannu, siis vali kann, mis oleks löögikindlast ja BPA-vabast plastist. Plasti plussid on kindlasti kergus ja vastupidavus.

Klaaskann võib hõlpsasti maha kukkuda ja puruneda, samuti on ta tunduvalt raskem kui plastkann.

Ka kannu kuju on tähtis

Aga ka kannu kujusid on erinevaid. Parim on valida kann, mis täidaks oma funktsiooni täiel määral – ehk oleks täpselt nii suur, et saaksid sinna vajaliku koguse vedelikke või muud materjali sisse panna ja see aitaks kannus oleval toidul või vedelikul hõlpsasti ringi keerelda. Selline kann suudab töötada iseseisvalt, ilma et peaksid blenderi pidevalt seisma jätma ning koostisaineid ise liigutama hakkama, et nad teradele lähemale jõuaks.

Lihtne kasutada – lihtne puhastada

Mõnikord aga jääb blenderi kasutamine vaid plaaniks, sest ainuüksi mõte selle puhastamisest on väsitav. Blendtec on ka sellele mõelnud ja loonud isepuhastumise režiimi. Vähem kui 60 sekundiga muutub kann kui võluväel puhtaks.

Üks olulisi kriteeriume blenderi valimisel on kindlasti hind. Suuresti paneb blenderi hinna paika masina kvaliteet ja kestvus. Hinna osas tasub mõelda, kui tihti leiaks masin kasutust ja kui kauaks võiks blender sinuga jääda.

Blendteci blenderid on küll keskmisest kallima hinnaga, kuid need võivad sinuga olla terve elu. Tavapärase kuue kuu asemel pakub Blendtec oma tootele lausa kuni kümneaastast garantiid. Seega tasub blenderi valimisel kindlasti arvestada ajafaktorit, aga ka kasutusmugavust, stiili ja funktsioonirohkust.