KOOS ON TORE: Kui Kerli Kadit esimesele elamusmaratonile kaasa kutsus, kartis Kadi, et ei jaksa 21 km pikkust rada iialgi läbi teha. Aasta hiljem ei kujutaks naine elu ilma ühiste Eestimaa avastamise retkedeta ettegi.

Foto: erakogu
Liigume
28. juuni 2022, 10:17

Miks minna elamusmaratonile? Loe, millised on kahe tartlanna kogemused

Eestimaa eri paikades toimuvatel elamusmaratonidel võivad osaleda nii seeniorid kui ka kärudes tukkuvad tited. „See pole jooksuüritus ja tormama ei pea,“ julgustab korraldaja Kunnar Karu kõiki osa võtma.

Tartlannad Kadi Mitt (42) ja Kerli Kesler (37) on olnud sõbrannad pea kümme aastat. Neil on alati tore koos olla ja ühiseid ettevõtmisi jätkub pea igasse päeva. Tõsi, tihtipeale pole need klassikalised „„sõbrannatsemised“. Näiteks pole nende puhul midagi imestada, kui suvalisel teisipäeval kell kaks öösel põleb Kerli maja kõrval tuliuue kasvuhoone raamil lamp ja selle all kaevavad kaks naist hoogsalt maad … „Mõtlesime, et mis me ikka toas veiniklaasi taga vedeleme, kaevame parem maa ära,“ kõkutavad naised.

Koroona ajas matkama

Samamoodi pole midagi imestada, et ühel heal päeval tuli Kerlile pähe mõte võtta osa Lahemaa elamusmaratonist. 21 km kõndimist – mis see siis ära pole! Mõistagi kutsus ta sinna kaasa ka Kadi. Viimane saatis sõbratari seepeale aga kuu peale …

Ent mõte jäi ja hakkas peas idanema.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99