Nakatumiste arv kasvab Euroopas: enamik koroonapiiranguist on kadunud, samuti levivad uued omikroni alatüübid kiiremini.

Foto: Pexels
Uudised
28. juuni 2022, 18:31

Omikroni uued variandid levivad kiiremini kui varasemad!

KAS OLED UUEKS KOROONALAINEKS VALMIS? Ekspert: igaüks peaks endale esitama need olulised küsimused (6)

Koroonarindel tundub praegu justkui rahulik, kuid pandeemia ei ole läbi. Keegi ei oska täpselt ennustada, mis meid ootab ees sügisel, kuid üks on kindel – koroonaviirus ei kao ära ja me peame õppima sellega elama. Viimastel nädalatel on mitmes Euroopa riigis nakatumine taas tõusuteel. Ka Eestis on kasvutrendis nii nakatumiste arv kui ka hospitaliseerimised.

Hiljuti peeti Tartus koroonakonverentsi, kus heideti pilk pandeemia-aastate õppetundidele ja arutleti, mis võib meid ees oodata. Prof Irja Lutsar, kes juhtis teadusnõukoda aastail 2020–2021, meenutas hiljutist Balti lastearstide konverentsi, kus kõneldi pandeemia rängast mõjust lastele. Teismeliste enesetappude või nende katsete arv on suurenenud. „Teismelised kardavad elada. Lisaks kliimasoojenemisele kardavad nad ka uusi viiruseid ja baktereid. Ma ei mäleta, et seda oleks kunagi varem olnud,“ kõneles Lutsar Tartu ülikooli ja terviseameti konverentsil „Elu Covidiga – mida oleme õppinud ja milleks peame valmistuma.“

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99