PERE TUGI ON OLULINE. Rinnavähki põdenud Marge (keskel) koos tütarde Josefine (vasakul) ja Adelinega.

Foto: Anete Toming
Uudised
9. juuli 2022, 12:03

„Esimest korda elus mõtlesin, et annaks alla, ma lihtsalt ei jaksa. Aga sain aru, et ma ei tohi nii mõelda,“ meenutab Marge viimast keemiaravikuuri.

13 OPERATSIOONI JA MÕTTEJÕUD | Naine, kellel avastati kolmandas staadiumis rinnavähk: „Teadsin, et pean oma nelja lapse nimel elama.“ (2)

Isegi siis, kui Marge Saadre (51) istus onkoloogi kabineti ukse taga, ei jõudnud temani mõte, et tal võiks olla vähk. Aga ometi teatas arst – kolmanda staadiumi rinnavähk. Šokk oli täielik. „Järgmist momenti ma ei mäleta. Mäletan nuuskpiiritust,“ meenutab nelja lapse ema diagnoosi saamise hetke.

„Onkoloog küsis, kuidas mul läheb. Mina vastasin, et väga hästi – tulin just jooksuvõistlustelt ja läks väga hästi. Ja siis hakkas arst mulle vähist rääkima…“ meenutab nelja lapse ema Marge Saadre (51) diagnoosi saamise hetke.

Marge sai teada, et tal on kolmanda staadiumi rinnavähk. „Järgmist momenti ma ei mäleta. Mäletan nuuskpiiritust.“ Vähk oli jõudnud ka lümfisõlmedesse.

„Mõtlesin, et nüüd on mu elul lõpp,“ meenutab Marge. Pärast arvukaid operatsioone ja keemiaravi saab naine elada sama aktiivselt kui varemgi.

Edasi lugemiseks: