Sisuturundus
13. september 2023, 11:30

Soeta uus voodipesu või rätikud – see väike ja soodne muudatus teeb sinu kodu hetkega värskemaks!

Kui uusi riideid soetame korra kuus või iga paari kuu tagant, siis uut voodipesu ostab meist enamik vaid korra aastas või isegi harvem. Samas veedame kolmandiku ööpäevast linade vahel ehk siis tunduvalt rohkem kui nendes kaunites rõivastes, mis alles hiljuti said koju toodud…

On loomulik, et inimesed tahavad oma kodus aeg-ajalt muudatusi teha – olgu selleks mõne mööblieseme välja vahetamine, seinte värvimine või uute kardinate ostmine. Uue ilusa voodipesu ost on eelmainitud variantidest kõige soodsam ja lihtsam, pakkudes samal ajal emotsionaalset naudingut.

Lisaks tuleb värskes voodipesus alati parem uni! See on sama tunne, mis valdab iga kord pärast voodipesu pesemist esimesel ööl puhaste linade vahel magades – uni tuleb hetkega ja on tõeliselt magus.

Vannitoas on lihtne viis muudatusi teha, kui vahetada välja rätikud. Palju uusi värve vannitoas toob kindlasti naeratuse näole ka kõige hallimal päeval.

Millisest kangast voodipesu valida?

Voodipesu valmistamisel kasutatakse erinevate omadustega kangaid ning naturaalsete kangaste valik on sealjuures lai. Sünteetilise tekstiili ees omavad need eelist, kuna on parema hingavusega. Et magades keha higistab, on hea hingavus voodipesu puhul suureks plussiks. Hästi hingav voodipesu on nahasõbralik ning mõjub magades soojana. Naturaalsed kangad on keha vastas ka mõnusalt pehmed. Naturaalsed on näiteks puuvillast, siidist ning bambusest kangad. Mis on igaühe plussiks, selgitavad E-Tekstiili spetsialistid.

Puuvillakangast voodipesu on vastupidav, naturaalne ja hingav. Uuena on puuvillane pesu pisut jäik, kuid ajapikku muutub see pehmemaks. Puuvilla plussiks on see, et ta on kergesti pestav ning mustus ja plekid eemalduvad riidelt hästi.

Bambus on kõige paremini hingav kangas, lisaks on see pehme ning vastupidav. Bambuskiust kangad on kulumiskindlad ja hoiavad hästi oma värvust. Bambuskiul on ka loomulikud antibakteriaalsed omadused. Materjal mõjub suvel mõnusalt jahedana, talvel aga soojana.

Satään on pehme ja sile kangas, lisaks on see vastupidav materjal. Hingavus on satäänil puuvillakangast veelgi parem. Satään koosneb täies ulatuses puuvillast, kuid oma läike tõttu meenutab siidi. Riie on vähekortsuv, kuid seda võib soovi korral ka triikida. Tavalisest puuvillakangast eristab satääni kudumismeetod. Tänu oma töötlusele sobib see hästi allergikutele. Satäänkude on veelgi pehmem, kui selle koostisse lisatakse ka bambuskangast. Muuseas, just satäänist voodipesu on inimeste hulgas üks populaarsemaid – kes juba harjub ära satääni mõnusa pehmusega, see naljalt enam muud ei soovi.

Milliseid rätikuid eelistada?

Ka rätikuid tehakse erinevast kangast, kuid üheks parimaks variandiks on just bambus. Bambusviskoosi väga hea omadus on vee imamisvõime. Lisaks on bambusest rätikutel desodeeriv omadus – kui peaks juhtuma, et unustad rätiku pärast pesu või trennist tulekut kuivama panna, ei pea kartma, et tekib kopituslõhn. Samas on see just puuvillaste rätikute puhul sage häda.

Bambusest rätikud on ka suurepärased köögirätikutena kasutamisel ning eriti mugav on nendega nõusid ja klaase kuivatada, sest need imavad niiskust hästi. Paljud kasutavad bambusest rätikuid ka prillide puhastamiseks, sest need on tõeliselt pehmed ega jäta klaasile ebemeid.

E-Tekstiili valikust leiad kõige laiema rätikute valiku Eestis – saadaval on lausa 13 erinevat värvitooni!

Lisaks on E-Tekstiili valikus voodikatteid, pleede, villatooteid, madratseid, hommikumantleid ja palju muud. Muuseas, külma aja saabudes on üheks suurimaks müügiartikliks just bambusviskoosi sisaldusega hommikumantlid – tegemist on ka sooja ja armsa jõulukingitusega!

Külasta ka E-Tekstiili esinduskauplust Tallinnas aadressil Paldiski maantee 29.