„Ulatuslik põletik ja bakteriaalne nakkus ohustasid organeid ja oli oht, et organism hakkab loodet eemale tõrjuma.” 23aastane Keili Ust pidi raseduse ajal rinda pistma raskekujulise Covid-19ga.

Foto: Cärol Tutk
Rasedus
9. november 2022, 09:00

VAAKUS ELU JA SURMA VAHEL! Covid-19 tagajärjel rasedana koomasse sattunud naine: arstide jaoks olin ma ime (1)

Pealtnäha väga rõõmsameelne 23aastane Keili Ust hoiab enda sees tegelikult valusat mälestust – vaid 21. rasedusnädalal oli tema ja tema poja elu ohus. Keili nakatus koroonaviirusega, mille tagajärjel vaakus ta kunstlikus koomas elu ja surma vahel. „Iga tund oli määrava tähtsusega. Selleks hetkeks olid mu kopsud 90 protsendi ulatuses kahjustunud. Ulatuslik põletik ja bakteriaalne nakkus ohustasid organeid ja oli oht, et organism hakkab loodet eemale tõrjuma.”

Valgamaalt pärit Keili unistas emarollist juba kaua ning lõpuks oligi aeg pea viis aastat kestnud suhe viia uuele tasemele. Keili beebi lasi end pool aastat oodata ja kui oodatud kaks triipu olid käes, sujus kõik mõnda aega mõnusalt. Möödunud aasta novembris, kui Keili rasedus oli alles teise trimestri alguses, oli ta eneselegi teadmata kokkupuutes Covid-19 haigega.

Edasi lugemiseks: