„Tegelikult oleks minu meelest õige, kui vaikimisi valik on vaktsineerimine ja keeldumist tuleb kirjalikult või kirjalikku taasesitamist võimaldavas formaadis teha,“ arvab perearst Piret Rospu.

Foto: Sven Arbet / Delfi Meedia
Uudised
14. detsember 2022, 11:59

Ühismeedias levib info, et lapsi hakatakse vaktsineerima vastu vanemate tahtmist.

PEREARST KÄRA TEKITANUD EELNÕUST: lapsi ei hakata vanemate teadmata koroona vastu vaktsineerima. See on vaktsineerimisvastaste meelevaldne seos, et kõiki närvi ajada! (11)

Eile puhkes suur kära sotsiaalministeeriumi eelnõu ümber, mis puudutab koolilaste vaktsineerimist. Ühismeedias selgitas teemat ka perearst Piret Rospu, kelle arvates on see täiesti mõistlik eelnõu, mis teeb ettepaneku muuta kolme lihtsat punkti. „Ärge minge närvi ja ärge minge õnge. Vaktsineerimisvastaste valed on ammu teada ja tuntud,“ kirjutab perearst.

Tausta avamiseks: väiksemad lapsed vaktsineeritakse perearsti juures. Kooliõed vaktsineerivad riikliku kava järgi 12aastaseid HPV vaktsiiniga, 13aastaseid mumps-leetrid-punetised vaktsiini tõhustusdoosiga ja 15–17aastaseid difteeria-teetanuse-läkaköha vaktsiini tõhustusdoosiga. Nii et me ei räägi siin mingitest kaheksa-aastastest eks ole.

Edasi lugemiseks: