Uudised

VILJATUSARSTIDE LAHKHELI | Ehrenberg: munarakke tuleks annetada põhimõtteliselt tasuta! Sõritsa: mis mõtet on maksmist piirata? (11)

LISA KOMMENTAAR

Annetab24. jaanuar 2023, 09:52
vast enda sugulane. See protseduur ei ole nii lihtne nagu veenist vere võtmine, miks ma peaks laskma ennast torkida lihtsalt niisama? Ma pole kursis, kas sperma eest makstakse või annetatakse see tasuta, aga too ikka kordi lihtsam protseduur kui munaraku doonorlus.
K.25. jaanuar 2023, 08:26
Jep, sperma annetamise eest makstakse ka ja see on ju eriti tore protseduur võrreldes munarakudoonorlusega, mis on pikk, palju torkimist, süstimist, kohutavaid hormoonidega manipuleerimisi jne.. Seega ma ei saa aru, et miks mitte maksta.. Ei kujuta ette kes tasuta seda kõike teeks, vbl tõesti ülisuurest missioonitundest mõni üksik.
No mida23. jaanuar 2023, 23:27
Tasuta? Sellisel juhul peaks annetaja ju peale maksma. Ma ei kujuta ette kui raske või aeganõudev see protsess on, aga arvan, et see ei käi kodust paar minutit äppi katsudes. Kõigepealt kulutab annetaja oma aega. Tõenäoliselt lisaks kohale minemisele ja protseduuridele ka paberite ja küsitluste täitmise peale. Aga aeg on raha. Teiseks tuleb selleks minna vist Tallinnasse või Tartusse. See ka maksab. Kolmandaks arvan, et see protsess on väga ebameeldiv. Kes viitsiks seda kõike tasuta teha.
Urmas23. jaanuar 2023, 18:49
"Tartu ülikooli naistekliiniku direktor, naistearstide seltsi juhatuse liige dr Aivar Ehrenberg sõnab, et naistearstid toetavad doonori munarakkude kasutamist, sest teatud patsientidele on see ainus viis rasestuda." Mul oleks üks küsimus Aivar Ehrenbergile- kas nende naiste aitamine, kellele on teiste munarakkude kasutamine ainus viis rasestuda, on ikka tasuta või tasuline teenus? Kui tasuline, siis on selline jutt tasuta munarakkude loovutamisest silmakirjalikkuse ja ahnuse etalonnäide.
Hämm23. jaanuar 2023, 11:18
Ajuvaba. 800 nii närune, et iial ei läheks annetama midagi isegi kui oleks annetada :D:D 8000 eest ka ei läheks seega eks need saavad madalahariduseliste rakud olla. See aga on suur probleem kui edasi kanduvad lõpuks sedasi vaid igasuguste ...põrkeliste geenid! Seega jah, see annetamine peaks toimuma tasuta ja vabast tahtest. Siis läheks annetama inimesed kes tõesti tahavad teisi aidata!
iive on esmane23. jaanuar 2023, 11:17
Laste saamine on teatavas vanuses paarile suurim soov. Riigile on see ainus võimalus põhiseadust täita. Statistika näitab, et riik peab selleks võimalikult laiad seadused ja abi tegema. Muu hulgas ka teaduse saavutuste kasutamist organiseerima. Näiteks munarakkude mitmel viisil viljastamist ja lapseks kasvatamist tagama. Ükskõik kus ja mil viisil majandades. Piirangud saavad olla peamiselt tervishoidlikud.
tädike23. jaanuar 2023, 10:31
kas meesdoonorid annetavad tasuta? neil ju puhas rõõm, aga naistele põhjustab doonorlus kannatusi
Ennustus23. jaanuar 2023, 10:02
läheb täide,et maalima päästavadneed,kes ei lasknud end vaktsineerida.
Dorrie24. jaanuar 2023, 09:45
lugesin artikli küll läbi, aga kuidas see vaktsineerimisega seotud on?
Vaatleja23. jaanuar 2023, 09:40
Kõik taandub rahale, äri on äri ja raha ei haise.
Leiti23. jaanuar 2023, 09:18
jälle üks äritegevus moodus.