Sisuturundus
20. veebruar 2023, 10:20

Kuidas hüpoteeklaen sul küttekulusid vähendada aitab?

Küttekulud panevad meid kõiki talvel veidi muretsema. Mõnel mõlgub ehk isegi meelel vana kodu uue vastu vahetamine. Õnneks saab piirduda ka olemasoleva kodu remonditöödega, mis võivad elukvaliteeti kõvasti tõsta ja igakuiseid kulusid vähendada. 

Mõnus kodu on soe kodu. Aga rõõm soojast kodust jääb üürikeseks, kui küttearve oimetuks lööb. Riik plaanib küll aidata, aga lahendus on ajutine. Kui kütmiseks kulub energiat palju ja seda läheb ka asjatult raisku, on kulud kõrged isegi koos riigi toetustega. Seepärast tuleks esimesel võimalusel ette võtta kodu renoveerimine, et kütmine toimuks kõige efektiivsemal viisil ning soojus ka kenasti toas püsiks.

SAMM 1: Küttesüsteemi vahetus

Pole üht konkreetset küttesüsteemi, mis sobiks absoluutselt igas suuruses ja igat tüüpi hoonele. Seepärast ühtset ja universaalset vastust küsimusele, millist küttesüsteemi eelistada, ei ole. See on teema, mille osas peaksid kindlasti konsulteerima eksperdiga.

Kui teema pakub sulle huvi ja oled valmis vastavad arvutused ise läbi tegema, siis saad vabalt hakkama ka iseseisvalt. Internet on täis näidisarvutusi, mille saad aluseks võtta ja välja rehkendada, kas kõige kiiremini tasub ära õhksoojuspump, õhk-vesi tüüpi soojuspump, maaküte või mõni muu lahendus. Kui sa ise arvutada ei taha, leia mõni küttesüsteeme pakkuv ettevõte ning telli konsultatsioon. Sel juhul tehakse arvutused sinu eest ära ja võid kindel olla, et leiad parima lahenduse.

SAMM 2: Soojustamine

Küttesüsteemi vahetamisest üksi ei piisa, sest kui soodsamalt toodetud toasoojus kehvasti soojustatud põranda, seinte, katuse ja akende kaudu välja liigub, pead ikkagi üha rohkem ja rohkem kütma ning arved ei kahane. Seepärast tasub renoveerimisse suhtuda tõsiselt ning võtta kindlasti ette ka hoone soojustamine.

Kas sinu kodu soojustus on juba praegu heal tasemel või vajab veel tööd, oskab sulle öelda taaskord küttesüsteemide ja ehitusega kursis olev ekspert. Järeldusi saad teha ka ise. Näiteks kui sinu hoone katuse räästasse kipuvad talvel tekkima jääpurikad, viitab see katuse kehvale soojustusele.

SAMM 3: Targa maja lahendused

Väga palju räägitakse praegusel ajal targa maja lahendustest. Targa maja lahendus tähendab seda, et kodus olevad seadmed (sh kütteseadmed), mis on suured elektritarbijad, jälgivad üle interneti ise elektri hinda ja arvutavad välja, millal on kõige mõistlikum tööle lülituda.

Uusehitiste puhul on targa maja lahendused juba tavalised, kuid ka vanematesse majadesse on võimalik neid süsteeme aina paremini integreerida. Kui suurem renoveerimine on nii ehk naa käsil, miks siis mitte mõelda üks samm ette ja panna tulevikulahendused ka enda kasuks tööle.

Veidi lihtsam variant on tarkade pistikupesade ja mõõtepaneelide kasutamine. Kindlasti annavad teatava säästu needki.

Kõiki ülal toodud töid on võimalik rahastada Kreditexi hüpoteeklaenu abil. See on kinnisvara tagatisel võetav laen, mille tingimused on paindlikumad kui suurtes pankades pakutavad. Arvuta välja, kui suurt laenu oma kodu renoveerimistöödeks vajad ning esita taotlus mugavalt üle veebi.

Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega.