Foto: Vida Press
Meeled
26. veebruar 2023, 12:14

Tulevikustsenaariumid näitlikustavad maailmas ja Eestis toimuvaid võimalikke muutusi ning nende tagajärgi.

KRIISID RÄSIVAD PSÜÜHIKAT | Need on neli võimalikku viisi, kuidas Eesti inimesed lahendavad 20 aasta pärast vaimse tervise muresid

Mis ootab Eestit tulevikus? Missugused vaimset tervist ja heaolu puudutavad katsumused ja ülesanded on meil ees? Eesti inimarengu aruandes 2023 pakutakse välja neli võimalikku stsenaariumi ja nelja tulevikuinimest. „Need kutsuvad lugejat kaasa mõtlema, millises tulevikumaailmas soovime elada ja mida soovime vältida,“ ütles aruande peatoimetaja prof Merike Sisask.

Ligi 400 leheküjelise Eesti inimarengu aruande lõpuosas on neli põnevat lugu neljast tulevikuinimesest. Lugude peategelased – Margo, Robin, Kait ja Karol – saavad 2040. aastal kokku populaarses kohvikus vaikses metsatukas Tallinna kesklinnas. Räsivad kriisiaastad, looduskatastroofid, sõjad, migratsioon ja majanduslangus on rängalt mõjunud ka inimeste psüühikale. Riigijuhid on mõistnud, et meditsiinisüsteem ei tule toime rahva üha süvenevate vaimse tervise probleemidega ning tuge otsitakse kogukondadelt.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99