Foto: Irina Velichkina
Sisuturundus
24. jaanuar 2024, 09:42

ÄREVUS KONTROLLI ALLA: Ungari teadlased leidsid uue loodusliku lahenduse!

Liigset ärevust ning sellega seotud rahutust, ülitundlikkust ja muid probleeme esineb kaasaegses ühiskonnas sageli. Kui esmajärjekorras on ärevusprobleemidega õige pöörduda arsti poole, siis on nüüd lisandunud uus võimalus, mis võib aidata nendega lihtsamini toime tulla.

Ungari teadlaste aastatepikkused uuringud näitasid häid tulemusi ärevuse ning sellega seotud sümptomitega võitlemisel ahtalehelise siilkübara juure abil. Õige koostis on siiski vaid väga kitsal siilkübara ekstraktide rühmal, selgitab uuringuid läbi viinud professor dr. Tamás Freund.

„Leidsime, et ainult väga kitsas rühm siilkübara ekstrakte sisaldas õiget alkamiidide profiili, mis võib ärevust vähendada. Andsime ekstraktile, mis sisaldab vajalikus koguses selliseid ühendeid, nime EP107TM. See nimi ei tähenda konkreetset ainet, vaid konkreetset alkamiidühendite profiili, mida saab ärevuse leevendamiseks kasutada,“ märgib professor.

Prof. Dr. Tamás Freund: „Leidsime, et ainult väga kitsas rühm siilkübara ekstrakte sisaldas õiget alkamiidide profiili, mis võib ärevust vähendada.“

Ungari Teaduste Akadeemia poolt uuritud, väljatöötatud ning patenteeritud ahtalehelise siilkübara juure (Echinacea Angustifolia Radix) ekstrakt EP107TM on nüüd kättesaadav ka Eestis tootenimetuse all Anxi 107.

Tutvu uuringutega täpsemalt siin.

Anxi 107 tabletid – millega on tegu?

Ärevuse kergete vormide tähelepanuta jätmine võib viia tõsisemate ärevushäirete (sh paanikahäire, agorafoobia, lihtsa foobia, generaliseerunud ärevushäire jm) tekkimiseni. Prekliinilised ja inimestel teostatud uuringud näitavad, et unikaalselt standardiseeritud ahtalehelise siilkübara juure ekstrakt EP107TM, mis on Anxi 107 peamine koostisosa, võib leevendada nii kliinilise kui kerge ärevusega seotud sümptomeid.

Foto: Biaks

Mis viitab ärevusele?

Ärevus on meie keha reaktsioon ohu tajumisele ja meie jaoks olulistele sündmustele. See on nagu seesmine häiresüsteem, mis valmistab meid ette ohuks ja aitab meie kehal valmistuda ohuga toimetulekuks. Kui ärevus hakkab väljuma kontrolli alt, siis võite märgata enda puhul mõnda järgmistest sümptomitest:

  • kiirendatud südametegevus ja hingamine

  • suukuivus

  • pupillide laienemine

  • rahutus, hirm ja unetus

  • võimetus lõõgastuda

  • loidus

  • ülitundlikkus jpm

Ärevuse vähendamise võti on tunnistada, et vajate abi rahuliku ja lõdvestunud oleku saavutamiseks. Ärevus on ebaloomulik, kui selle intensiivsus või sisu muutub indiviidi jaoks kontrollimatuks ning põhjustab püsivat stressi.

Toidulisand Anxi 107 on kättesaadav kõikidest hästi varustatud apteekidest ja tervisepoodidest üle Eesti ning veebipoest www.biaks.ee.