Foto: Vida Press / Alamy
Toimetas Sirje Maasikamäe 16. märts 2023 18:33

Soolaga saab maitsestada toitu ja see on hea säilitusaine, aga sellega liialdamine toob tasapisi kaasa suuremad tervisemured. Aga kuidas saada aru, et sööd liiga palju soola? On mõned märgid, mis võivad sellele viidata.

Sool ehk keedusool (NaCl) koosneb naatriumist (40%) ja kloorist (60%). Peaaegu kõik töötlemata toidud – köögiviljad, puuviljad, pähklid, liha, täisteratooted ja piimatooted – sisaldavad vähe naatriumi. Soola kahjulik toime tuleneb naatriumi liigtarbimisest. Naatrium on eluks vajalik mineraalaine, kuid selle liigne saamine võib organismi kahjustada.

Edasi lugemiseks:

VÕIDA RAHA!

Telli Õhtuleht Kirjastuse digipakett ja saad

Vaata võimalusi
  • ligipääsu kogu Õhtulehe tasulisele sisule
  • vähem reklaami
  • jagada lugemisõigust nelja sõbraga
  • võimaluse võita 100 € lisatulu kuus
Näita vähem
1 € / kuu11.99 € / kuu
-92%
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
3.99