Foto: depositphotos
Silja Vilbu 24. mai 2023 06:00

Kuigi teflonpannide kahjulikkusest on räägitud vähemalt viimased kümme aastat, pole need poelettidelt ega inimeste kodudest kadunud. Mida peaks neid kasutades oma tervise huvides silmas pidama?

Balti Keskkonnafoorumi kemikaalide ekspert Heli Nõmmsalu ütleb, et teflonpann on ohutu, kui järgida tootja antud kasutusjuhiseid. Tema sõnul hinnatakse panni just teflonpanni katte tõttu: tänu selle omadustele toit ei kõrbe, õli tuleb tarbida minimaalselt ja see omakorda muudab toidu tervislikumaks. Samuti on see võrreldes keraamilise ja malmpanniga kaalult tunduvalt kergem.

Samas tuleb teflonpanni kasutades järgida väga rangelt ohutu kasutamise juhiseid. Paraku ei kipu inimesed neid lugema, ammugi soovitustest kinni pidama. Tagajärjeks on tervisehädad, mis võivad endast märku anda alles aastate pärast.

Edasi lugemiseks:

Telli Õhtuleht Kirjastuse digipakett ja saad

Vaata võimalusi
  • ligipääsu kogu Õhtulehe tasulisele sisule
  • vähem reklaami
  • jagada lugemisõigust nelja sõbraga
Näita vähem
1 € / kuu9.99 € / kuu
-90%
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
3.99