Eesti uudised
10. august 2009, 10:43

Politsei- ja piirivalveameti uued tippjuhid selgunud

Politseipeadirektor Raivo Küüt esitab Politsei- ja piirivalveameti tippjuhtide kandidaadid siseministrile kinnitamiseks.

Küüdi ettepanekul juhib Politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitsei osakonda Raigo Haabu, korrakaitsepolitsei osakonda Tarmo Miilits, piirivalve osakonda Tõnu Hunt, kodakondsuse ja migratsiooni osakonda Merike Jürilo, Põhja prefektuuri Elmar Vaher, Lõuna prefektuuri Tarmo Kohv, Ida prefektuuri Aldis Alus ning Lääne prefektuuri Priit Suve, teatas Politseiameti kommunikatsiooniosakond.

Järgmise sammuna esitab Küüt kandidaadid siseministrile, kes heakskiidu korral juhtkonna ametisse nimetab. Läbirääkimised 1. jaanuarist 2010 tegutsema hakkava Politsei- ja piirivalveameti tippjuhtide kandidaatidega lõppesid 7. augustil.

Politsei- ja piirivalveameti põhistruktuuri moodustavad neli põhitöö osakonda (kriminaalpolitsei osakond, korrakaitsepolitsei osakond, piirivalve osakond ning kodakondsuse ja migratsiooni osakond) ja neli regionaalset prefektuuri (Ida, Lääne, Lõuna ja Põhja prefektuur).

Peadirektori otsealluvuses on veel sisekontrollibüroo, koordinatsioonibüroo ning tugiteenuste valdkonda juhtiv administratsioonidirektor.