Pilt on illustreeriv.Foto: SXC
Maailm
27. juuli 2011, 14:03

Naine kaotas suure päikesearmastuse pärast kõrva (20)

Alates 14. eluaastast neli korda nädalas solaariumis käinud ja suvel lõpmatult päikest võtnud inglanna Sue Riddell jäi oma kõrvast ilma. Loomulikult ei määrinud ta kunagi päikesekreemi oma kõrvadele.

Kui keskealine naine märkas oma kõrval kärna, arvas ta, et selle on põhjustanud juuksesirgendaja, kirjutas Daily Mail. Pärast arsti juures käimist selgus aga, et tegemist on teise astme melanoomiga ehk naha pahaloomulise kasvajaga. Riddelli kõrv amputeeriti, et ta ellu jääks.

"Ma ei suutnud uskuda, et nii väike osa mu kõrvast võiks mu elu ohtu panna," ütles Sue Riddell nüüd. "Ma sain vähi, sest armastasin päikest liiga palju. Puhkusele minnes olin ma esimene, kes hommikul päevitama läks ja viimane, kes õuest ära tuli." Ta on abikaasaga käinud puhkamas näiteks Hispaanias, Portugalis, Korful, Maldiividel ja Austraalias.

Ta tunnistas, et ei kasutanud peaaegu kunagi päikesekreemi. "Ja kui ma kasutasin, ei mõelnud ma, et võiks seda ka kõrvadele panna," sõnas ta.

Riddell kinnitas, et kuuleb ikka veel paremast kõrvast hästi, kuid ometi oli ühest kehaosast ilmajäämine raske. "Minu jaoks oli kõrva amputeerimine masendav ja ma muretsesin enda välimuse pärast. Kuid see päästis ikkagi mu elu ja ohver oli seda väärt," rääkis ta.

Tema kõrv amputeeriti kaks aastat tagasi.