Ilu ja mood
3. veebruar 2012, 07:04

Kuidas peita punetavat ninaalust?

«Tundlikule ja õrnale ninaümbrusele võiks määrida mõnda rasvast kreemi, see kaitseb nii külma eest kui ka toidab juba ketendavat nahka,» soovitab jumestuskunstnik Õnne Rudi.

«Minu lemmik on Elisabeth Ardeni Eight Hour Cream, see sobib nii lõhenemise ennetamiseks kui ka juba katkise ja valuliku nina puhul.» Seda salvisugust kreemi võib kasutada ka huultel.

«Kindlasti tuleks katkisele ninaalusele kreemi panna ka ööseks, siis on selle mõju kõige tõhusam ja paranemine kiirem,» rõhutab jumestuskunstnik.

Kestendavat ninaümbrust tuleks hommikul niisutava kreemiga korralikult toita, lasta sel umbes 10 minutit imenduda ja seejärel kreemi ülejäägid salvrätiga tupsutades eemaldada. Alles seejärel võib peale kanda neutralisaatori või jumestuskreemi.

«Kui te aga meiki ei tee ja plaanite pärast kreemitamist välja minna, siis käredal talvel peaks paksemale niisutavale kreemile jääma imendumiseks pool tundi. Siis saab vajadusel selle ülejäägid salvrätiga õrnalt tupsutades eemaldada,» märgib Rudi.

Punetavat ninaümbrust aitavad kõige paremini peita peitekreemid ja neutralisaatorid. Jumestuskunstniku enda lemmik on Joe Blasco punetuste peitmiseks mõeldud Dermaceal Red-Away, seda on tema sõnul hea kasutada nii praeguse käreda külmaga kui ka suvel, kui nahk higistab. «Õigesti näole kandes see päeva jooksul maha ei tule ja kotis seda kaasas kandma ei pea. Küll aga võiks seal olla hea huulepalsam, E. Ardeni Eight Hour Cream või mõni muu toode, mis ka ravib. Näiteks vaseliini baasil tehtud tooted ainult pehmendavad,» ütleb ta.

Laias toonivalikus nii-öelda varjajaid leiab Rudi sõnul ka MACilt. «Ninaaluse katmiseks vajate vaid väga väikest kogust,» ei maksa jumestuskunstniku sõnul end kahe eelnimetatud kaubamärgi suhteliselt kõrgest hinnaklassist heidutada lasta.