Peaminister Andrus Ansip Kanadas Gatineau' maratonil veebruaris 2012.Foto: ZOOMPHOTO.CA
Eesti uudised
29. märts 2012, 21:24
TV3 video!

Ansipi suusareiside eest on maksumaksjad maksnud tuhandeid eurosid (53)

Peaminister Andrus Ansip võttis eelmisel nädalal teravalt sõna Maanteeameti endise peadirektori Tamur Tsäkko maksumaksja raha kulutavate huvireiside kohta. Rahvast paneb selline kriitika aga imestama, sest peaministri sportlik hobi osaleda maailma suusamaratonidel on maksumaksjale läinud maksma juba üle 100 000 krooni.

Peaministrina on Andrus Ansip osalenud üheksal suusasõidul välisriikides, viimati käesoleva aasta veebruaris Kanadas, vahendab TV3 "Seitsmesed uudised". Oma reisikulud on peaminister ise tasunud, kuid maksumaksja taskust tulevad valitsusjuhi elu eest seisvate ihukaitsjate kulud.

"Minule kaitset vaja ei ole. Seadusandja on kaitse mulle kohustuslikult määranud," selgitas Ansip. "Mul ei ole õigust sellest kaitsest loobuda."

Kuigi Eestis on Ansip end tundnud turvaliselt, ei saa välistada, et kusagi mujal varitseb teda kurjade kavatsustega hullumeelne.

"On teatud hulk inimesi, kellele hääl on öelnud, et nad peavad kellelegi kurja tegema," rääkis peaminister telekanalile, "nii nagu Anna Lindhi (2003. aastal surnuks pussitatud Rootsi välisminister - toim) mõrvarile hääl ütles, et nüüd tuleb tappa."

Peaminister lisas, et isegi kui ta ihukaitsjatest loobub, peab riik talle varjatud kaitset pakkuma. Snaiprite katustel hoidmine läheb maksumaksjale kordades kulukamaks kui isiklik ihukaitsja. Ansip ütles, et seda oleks palju tahta, et riikide presidendid või peaministrid peaksid ise oma ihukaitsja kulutused kinni maksma.