Uudised

Perearsti nõuandetelefon annab nõu nii öösel kui ka päeval (16)

LISA KOMMENTAAR

john5. jaanuar 2015, 05:29
Kas teil on vaja laenu?
Kas otsite rahalist?
Kas otsite laenu, et suurendada oma äri?
Ma arvan, et olete jõudnud õigesse kohta.
Pakume laenud madala intressimääraga.
Huvitatud isikutele, palun võtke meiega kohta
Kohe vastata teie taotlus, sõbralikult
Vasta sellele e-posti alla ainult
[email protected]
Laenutaotlus INFO JUURDE
Eesnimi:
Lähis nimi:
Sünniaeg (päev-kuu-aasta):
Sugu:
Perekonnaseis:
Kokku vajalik summa:
Aeg kestus:
Aadress:
Linn:
Osariik / maakond:
Zip / Postal Code:
Riik:
Telefon:
E-posti ID .....
Mobile / rakkude:
Kuu sissetulek:
Amet:
Mis kohti sa tead meist .....
([email protected])
Ruu25. mai 2013, 11:00
Tavaliseks vastuseks on, et halva enestunde ja kõrge palaviku puhul ei tulegi esimesel kolmel päeval midagi ravida. Valu puhul võtke ibuprofeeni, ohtralt juua ja siis pöörduge perearsti poole. Ei oska arvata, kui põhjendatav selline Haigekassa eelarve kulutus on, kus vajaliku või oskusliku abi saamise asemel võib tagasihoidlikuma inimese elu hoopis ohtu sattuda. Ma saaks aru sellest, kui perearsti süsteem oleks sellisel tasemel, et piirkonna inimeste tervislik seisund oleks perearsti kontrolli all ja nõuande telefon töötaks perearsti juures. Siis saaks juba läbi nõuandjate kontrolli vajadusel kutsuda õigel ajal kiirabi. Kahjuks on perearstide võimalused puuduva raha ja tööjõu tõttu väga piiratud. Millegipärast toimub meie riigis terviklike süsteemide loomise asemel mingi luige, haugi, vähi tegevuste kokkupanek ja rahastatakse puudulikke lahendusi, kus kasutegur on suht puudulik.
Olen21. mai 2013, 08:54
Küll helistanud.Väga tähtis on ka kui oskad esmaabi anda.
meedik15. mai 2013, 12:09
hea koht kiireloomulise meditsiinilise info küsimiseks
Podagra15. mai 2013, 10:47
no mis nõu ma sealt saan, mitte midagi !
Helistasin öösel sinna kui jala suurtes varvastes oli tohutu valu mida põhjustas podagra ,mitte midagi ei aita ja mõtlesin et helistan 1220 ja seal vastati mulle kui ma ütlesin ,et mul on podagrast suur valu varvastes ,et te olete äkki kukkunud ,toho taevas kukkunud ja ikka korrutab, et kukkunud ja ma küsisin, et kas te üldse teate mis haigus see on. Siis mökutas seal tel otsas ja ütles et võtke ibumetiini ja kõik .Mis on sellest kasu kui seal nii lollid vastavad !!!
juta14. mai 2013, 18:31
Kommenteerijad on enamus negatiivsust kogenud,aga minul on tulnud ka mitmeid kordi helistada ja julgen väita , et aktsiendiga rääkiv naisarst on olnud väga meeldiv vastaja ja väga põhjalikult seletanud mulle asjaolusid.Pole tema eestikeele oskusel häda midagi.Muidugi diagnoosi ei pane ükski tohter telefoni teel,aga nõuanded on olnud rahuldavad.
N2514. mai 2013, 11:04
Helistasin kord hirmuga - järsku tekkis jube nõrkus ja külmatunne, kõik surises, süda peksis (no lõi ikka väga kiiresti), iiveldas ning selline viimsepäeva tunne oli. Arst oli päris tõre. Ütles, et algav noroviirus. No ei uskunud ma seda asja, aga midagi teha ka ei olnud. Vedasin end kuidagi voodisse, sain olla ainult nii, et pea oli natukene kõrgemal. Kass ajas end mulle rinnaku peale põrisema. Mõne aja möödudes muutus süda aeglasemaks ning vappekülm taandus (peaaegu krambilaadne vappekülm). Magasin öö ka ära ja hommikuks oli järel vaid kerge iiveldus. Palavikku ei tõusnud, oksendama ei ajanud, kõht oli korras (kui pidev vee väljutamise vajadus välja arvata :P). Ühesõnaga ma arvan, et see ikkagi ei olnud noroviirus...
Selge, et arst ei saa telefoni teel alati täpset diagnoosi panna, kuid sõbralikkuse ja patsiendi mõtete kuulamisega võib ka selles vallas kaugele jõuda :)
Kay14. mai 2013, 10:09
Minu helistamise peale vastas telefoni üks tugeva vene antsendiga naisterahvas, kes ei saanud isegi "tere" korralikult öeldud. Rääkisin mure ära ja mis ma sealt sain siis? Pidin ise arvama seal telefoni otsas mis mul viga on ning tädi korrutas ainult "jah" ja "jah". Ühesõnaga helistan sinna ja panen endale ise diagnoosi, millest see tädi arugi ei saanud, sest eesti keel oli no nii algtasemel selge, et hoia ja keela. Jube hea koht kuhu helistada, peaks mainima.. Saab abi küll, aga vaid siis kui ise diagnoosi paned.
abivajaja14. mai 2013, 10:06
Olen 3 korda sinna helistanud ja mitte kordagi ei ole abi saanud, vastaja ei viitsinud mu juttu isegi lõpuni kuulata. Kuidas on võimalik helistajat lõpuni kuulamata nõu anda? Rohkem ma sinna enam helistada ei kavatse.
*14. mai 2013, 09:41
Olen ka sinna päris mitu korda helistanud ja ka ainult sõimata saanud, et mis siia helistad, pöördu esimesel võimalusel perearstile või kui tunned, et vajad kiirabi siis mine sinna.
Helistaja14. mai 2013, 09:14
oleneb inimesest. Olen päris palju sellele nr helistanud. Seal on üks väga tore proua kes VÄGA põhjalikult VIITSIB ja OSKAB seletada. Teised on aga jah , sellised nagu nad on, ei mingit kasu nendest. Aga ikkagi on tore , et selline nr on olemas ja iga kell on võimalik helistada.
Hm??14. mai 2013, 09:04
Lugedes artiklit ja kommentaare tekib tunne, et kiidetud teenus on pealt kullakarvaline, seest mädalõhnaline
mp14. mai 2013, 08:55
Olen ka viimasel kahel kuul sinna helistanud ja lapse pärast abi vajanud. Mis mulle tuska tegi on see, et mõlemal korral olid küll erinevad arstid, aga tõredad ja kurja tooniga rääkisid nad mõlemad. Vaata, et sain veel sõimata, nagu ma peaks teadma kõike juba enne nendele helistamist. Kui neile ei meeldi inimestega suhelda, siis pole ju ka mõtet teha sellist tööd, mis neile närvidele käib. Ma ei helistanud sinna ju niisama naljapärast.
Paistab, et ma pole siis ainuke, kellega nii suheldakse sellel nr.
vot nii14. mai 2013, 08:27
head arstid lähevad minema ja meie siin küsigu abi telefoni teel.....kuhu me sedasi jõuame ???
m14. mai 2013, 08:19
ei saanud ka abi,öeldi ,et pöörduge perearsti poole.kell 10 õhtul või?
Holms14. mai 2013, 07:54
Abi saamiseks mõtetu koht, vastatakse tõredal toonil, asjasse süüvimata, otsekui tõrjudes tüütut sääske. Teen regulaarselt sporti ja korraga ei suuda teisele korrusele tõusta, ajab iiveldama. Helistasin esmalt kiirabisse, siis ülalsoovitatud perearsti telefoninile. Mõlemal pool saadeti mind pikale lainele, umbes et määrige kõhtu vaseliiniga ja läheb üle. Ise oletasin südame probleeme. Järgmisel päeval läksin kiirabisse kohale ja selgus, et üks südame veresoon on 80% umbes, kohe palatisse, hiljem paigaldati tent ja nii, tänu minu aktiivsusele, ennetasin inarkti. Võib-olla on keegi sellelt teleonilt abi saanud, mina küll mitte.