Uudised

Eesti mehe tapavad ravimitest loobumine, stress ja alkohol (26)

LISA KOMMENTAAR

mina10. oktoober 2013, 19:22
Mitte midagi ei saa aru sellest keskmisest, mille järgi seda arvestatakse. Paluks statistika tegijatelt konkreetseid andmeid palju on surnuid näiteks 1-10a. 11-20a. jne aastas . Et saaks keskmiseks 71a. peaks 120a. olema eestis vähemalt 10%. Olen ise 60 lähedal kuid koolikaaslastest on rohkem kui pooled surnud ,möned juba 20 aastat tagasi.
ei Heh10. oktoober 2013, 18:22
Heh / 10:47, 8. okt 2013
Mehed ongi üks alamrass ja kärvavad kiiremini kui naised. LOL
Vanas-Kreekas oli selline väljend: 'Kes sureb noorelt seda armastavad jumalad', ehk siis mehi armastatakse ülevalpool rohkem.
Vana naine9. oktoober 2013, 13:27
Eesti mees on oma arust vinge mees ja teda ei vota ukski haigus!!! Oi kui palju selliseid mehi meil on. Mu oma vanem poeg lasi tervisehada raskeks kujuneda nii, et ravi oli 3 korda pikemat aega. Siis tuli moistus pahe. Ja naised on pahad, et arstide ja rohtudega pinda kaivad.
Üks isa,,9. oktoober 2013, 08:19
JAH KAHJU MUIDUGI,, KUI MEES TÖÖTAB JÄRJEST VIIS PÄEVA,,
1, KUI SEE TÖÖPÄEV ,,VÕI TÖÖNÄDAL LÕPEB,, ON KA ARSTID KOJU LÄINUD,,
2: RAVIMID NÜÜD KÜLL MEEST EI PÄÄSTA??? POLE MEESTE -LE MÕELDUD !!! JA POLE KA AVATUD ÜHTEGI KORRALIKKU MEESTE--KLIINIKUT ,, KUS TEHA KOHE UURINGUD!!
KUHU VÕIKS NÄITEKS KELLLA 17:OO ---KUNI 20:00 SISENEDA OMA MUREGA
ÜKS EESTI MEES JA ISA???? ,,,,,,,,,
8. oktoober 2013, 21:07
Siin haiges riigis polegi muud kui töö kuni hilise õhtuni ja siis laks alkot ja hommikul jälle tööle.
Kontorirottidel pole muidugi siinkohal vaja oma mulku üldse lahti teha.
Nii kaua,8. oktoober 2013, 15:42
kuni Eesti mees enda eest seisma ei hakka, vaid küürutab teerullijuhtidele, pole mõtetki paremast ja pikemast elueast rääkida. Olin minagi 10 a. tagasi stressis. Keegi kurat meelt avaldama ei tule. Kardavad töökohta kaotada. Nüüd olen eemal ja stressivaba. Sest streigid on siin üks vaidluse väljendusviise. Eesti mees ei taipa, et streigiga kaotab tööandja kümneid kordi enam kui eesti mehe närune päevakopikas. Kui Eestis käin, kuulen, et "meil on Eesti ja nii käibki", mõtlen, mis vahet, kus oled. Loru oled igal pool. Ja mis kohustus on laenu võtta? Laenuga maksad enda eest, pankuri naise eest ja toidad veel pankuri koeragi ära. Selle raha eest võiksid hoopis naise välja viia.
K.8. oktoober 2013, 14:40
"Eesti mees karjatab lapsi, mis pole tema jaoks mingilgi määral kvaliteetaeg." Väga huvitav - aga kui naine lapsi karjatab, siis see on puhkus?! Väga imelik lähenemine. Naisi samamoodi tapab stress, naised on enamjaolt need, kes lapsi karjatavad, naised enamuses käivad samamoodi tööl + lisaks siis tegelevad koduste töödega ja lastega. Tänapäeval on juba naised võrdselt meestega rahaliselt panustamas ja muretsemas jnejne. Meeste tervise tapabki just see, et ei oska oma tervist hoida - teil pole vaja suitsetada, juua jm jama korraldada. Selle asemel liigutage end - jah, ka lastega õue minek on nt liigutamine ja stressi vähendav :-) Tehke trenni, toituge tervislikult.
Eesti Meez8. oktoober 2013, 14:14
~70 aastat on vähe ? Kuipalju siis vaja oleks ja kellele ? Arstidele vaja tööks materjali või mis.
Ise hakkan sellele numbrile lähenema ja ausalt öelda on juba kõrini.
auhh8. oktoober 2013, 13:55
Kui pereelu on OK, siis pole mehel ka alkoholi vaja,sest alkoholiga tapetakse üldjuhul töömõtteid, kui sul on aga kodus toetav naine, kes ei nääguta pidevalt,siis kaovad s.tad mõtted kiiresti.
Zoja Fuckin8. oktoober 2013, 13:39
Eesti mehe tapab hoopis: Eesti naine! Naine on mehe kael tahame või ei taha. Kui see kael on nõder siis ongi see mehe juures nõrgim lüli. Tugev terviklik ja üksteist toetav pere on kõige kindlam viis elu üle mitte väga kurta. Eks seda teavad kõik kel aastad omast käest kogemuse kätte näidanud. Ravimid ravimiteks, kui muud asjad korras küll siis ravimeid ka võetakse kui see tagab elu kvaliteedi ja stabiilsuse.
tädi Maali8. oktoober 2013, 12:35
Poolearulised, mis muud! Vaimsest terve inimene ju ei kehastu loomaks ega naudi seda teiste ees. Pole mingit vahet liputajatega, kui poisist rääkida. Aga plika on ikka täiega väärastunud, sellisest küll enam asja ei saa.
matsu8. oktoober 2013, 11:56
Aga mis sest halba on?
Mis elu see üksiku vanurina siis nii väga on, et sinnapoole püüelda? Seda enam, et praegu on suund sinnapoole, et vana meest, kes endaga enam toime ei tule, ootab surm prügikasti kõrval või hooldushaiglas omaenda väljaheidete sees. Vähesed, kellel on võimalik kodus surra oma krõnksus nõia kõrval.
Parem juba heas vormis, südameseiskumisega, mõne minutiga minna.
kristjan8. oktoober 2013, 11:43
Kui see tervisemure nii suur on, siis võiks ju kuidagi liikumist ja tervislikke eluviise ka riiklikult soodustada, mitte koostada riigieelarve, milles elulise osa moodustab mullusest poole suurem alkoholiaktsiisi laekumine ja kus tööandjate algatust töötajate tervisekäitumise edendamiseks maksustatakse erisoodustusmaksuga.
Praegu on see tervisejutt lihtsalt jutt ja teod on risti vastupidised.
keskeale lähenev mees8. oktoober 2013, 10:53
Suremiseks stressist ja magamatusest piisab. Olen eluaeg karsklane olnud ega vaja tujutõstmiseks meelemürke. Meeldib väikelinnamiljöö, loodus ja elu esiisade majas. Kahjuks maailm me ümber on kiires muutumises ning uued naabrid ei pruugi sada aastat püsinud miljööväärtusi hinnata. Võitluses taoliste naabrite moodsa tehnika ja biorelvadega (koleerikuist verekoerad) on lahendusi vaid kolm: muutud ka ise vägivaldseks (sest politseist pole abi), lähed hulluks (mh. depresseerud, saad kroonilised unehäired) või põgended põliskodust (mh. pead vahetama töökohta - taas lisastress).
Kevadsuvel kaotasin pärast üht naabri mölluga pikitud nädalavahetust sideme hea unega, millest kolmandiku magasin varem välja päeval, pärast öötööd. Vasakusse pea poolde tekkis veider sisemine surve. Kuidagimoodi sai nõnda elatud, ent viimasel nädalal 'tiksub' pulss kord kuklas, kord rõhub miski oimule. Pikali olles puhkab vähem kui seistes-liikudes. Täna magasin öösel ca 3 tundi ja kõik. Plaanin arsti juurde minekut, kuid tagasi hoiab see, mida aiman sealt kuulvat. Selmet aidata ühiskonnast kõrvaldada mõttetut stressi (piisaks, kui arstid teadvustaks valitsejatele, politseinikele inimeste õigust kodurahule), leitakse süüdlane tõenäoliselt minus, kes teeb 'valet tööd' ja elab 'vales kohas'.
Teine häda on, et kui lähed arstile liiga vara (korra juba käisin), siis nähakse pealtnäha elujõulises täismehes pigem tülitajat. Perearstil on ju alati mutikeste ja lapseemmede saba ukse taga, vat nemad on tõelised hädalised. Lähed aga hiljem (või peaks ütlema: viiakse kiiabiga?) oled va 'tervisest mittehooliv tüüpiline Eesti mees'.
Kolmandaks häirib mind, kui arst kuulab pealiskaudselt su kaebuse ära ja kukub ravumeid välja kirjutama. Mind on aga elu igas vallas õpetanud, et ükski spetsialist pole automaatselt usaldatav. Arsti jaoks oled sa samasugune 'ühik' nagu autoremondilukksepale remonti toodud auto. Et lukksepp oleks usaldusväärne (parimal juhul ammune tuttav, omainimene), tahame vägagi. Oma ihu saatuse usaldamine kontvõõra kätte on seega samuti tervisrerisk. Ma ei tugine üksnes 'rikutud mehemõistusele' vaid enda ja teiste elust teadaolevatel faktidele! Näiteks lähimal sõbral raviti pikalt mingit x-haigust, samas kui mehel oli lõhkenud pimesool ja ta lõpuks veremürgitusega intsensiivravisse viidi. Sinna haiglasse ta jäänukski, kui sugulased tutvusi kasutades poleks smugeldanud teda Heade Mõtete Linna pärishaiglasse.
Aga jah, ilmselt tuleb siiski riskida arstile minekuga, sest kui mõni haiguslik sümptom ise paraneb, oleks ta 3-4 kuuga juba paranenud.
Heh8. oktoober 2013, 10:47
Mehed ongi üks alamrass ja kärvavad kiiremini kui naised. LOL
#8. oktoober 2013, 10:40
Ega võtagi riik meile neid pangalaene, kuid kus sa oma perega lähed, kui enam korterit töökohast, linnalt ei saa? On jah igasugust kontingenti, kes on end teadlikult lõhkilaenanud, kes oludesunnil, kes kurat teab miks veel, aga üks mis kindel, mitte veel eriti ammu pangad lausa toppisid sulle raha tasku, raha teadupärast ahvatleb ja kui sul erilisi valikuid pole (eriti meil eestis), siis astudki selle reha otsa! Ja veel, kui nii väikesest riigist nagu eesti nii massiliselt välismaale ära minnakse, siis peab ikka kõrgemal-pool miskit tugevalt mäda olema! Meie valitsus ajab sihilikult pered lahku, seda on juba kaugelt näha ja mitte ainult meie riigis!
to juts8. oktoober 2013, 10:28
just nimelt üüratud pangalaenud,aga neid pole ju riik võtnud,vaid ikka inimene ise.elatakse ikka täiega üle võimete piiri ja siis riik süüdi.
Sass8. oktoober 2013, 09:55
Infarkt on ju hea surm, ei pea mingite prostatiitide, kusepidamatuste, dementsuste, melanhooliate käes vaevlema. Klõps ja läinud. Milleks venitada eluiga kunstlikult pikaks, kui õiget naist pole, seksi pole, lapsed läinud ja tervis sitt? Pole mõtet.
Eesti mehe tapavad8. oktoober 2013, 09:52
Kõrge kujutlusvõime ja karm reaalsus, naise suured nõudmised, väike palgatsekk, suur eneseimetlus, tühjad taskud, liigne alkohol ja üle oma võimete elamine ning oskamatus tulla endaga toime just nende oskuste juures, mis on antud(vähene haridus ja haritus)...Tervise eest mitte hoolitsemine ja arvamus, et alkohol lahendab probleemid- ei lahenda ka piim seda. Ise aga ei suudeta vaid astutakse teadlikult liiga suuremasse auku. Ollakse kõiketeadjad ja kogu muu maailm on ...alko joobes. Jõudu Eesti mees, kel keskmine eluiga 65 aastat- julm.
tarmos_8. oktoober 2013, 09:07
peaks ikka täpsustama, milline see kogus on, mida 2 korda nädalas juuakse.
onuR8. oktoober 2013, 09:06
Mina pensionär pisikese pinsiga Sotsiaalhoolekanne ei maksa aga neid väheseidki ilma arstitäheta ravimeid mida jõuan osta et ellu kuidagimoodigi jäääda...jutt ju poliitikutel hea AGA KÕIK SINDRID VALETAVAD ...OLEME 5 VAESEMA RIIGI HULGAS TÄNU ANSIPILE JA TEMASUGUSTE ENDISTE KOMMUDE PIDEVALE TÖÖLE EESTI RAHVAS VÄLJA SURETADA
07-49-le8. oktoober 2013, 08:29
Sa ise oled võib-olla tahtejõuetu vääraks ja ilmselt su enda elupäevad lõpevadki kusagil kraavis! Miks sa end nii puudutatuna tunned? Oled ehk ka mingi kesikust mölakas, kes "tugeva tahtejõuga" rahva raha endale taskusse ajab ja üldse oma võimupositsiooni vaid enda tasku ning lähikondlaste huvides jõudsalt rakendab? Võta teadmiseks, et kõik ei ole südametunnistuseta nahhaalid, vargad, omakasuahned mölakad või muud sedasorti aferistid! Kõik ei ole ka liiga tugevad!!!
naine8. oktoober 2013, 08:01
millised valed ja meeste mõnitamine!
tapab stress ja mitte vaid mehi, tapab see teadmine, et oleme jälle kaotajad, röövitavad ja meid on liiga vähe, et vastu hakata
ja tapavad tänapäevased katsetamata tabletid mitte ei ravi enam
eesti mees pole iial laisk olnud, vast ehk mõnikord mõistnud, et pole mõtet koerapalga eest rügada - mõisa köis, las lohiseb
Juts8. oktoober 2013, 07:48
Eesti mehe tapab aeglaselt, kuid sihikindlalt Eesti riik ise! Kui riik ei kindlusta mehele kodus tööd, siis sorry, millest me veel räägime? Üüratud pangalaenud tekitavad ise tugevat stressi! Need, kel on siin tööd, elavad paratamatult kohast ilmajäämishirmus! Mis saab siis edasi? Kes rabavad välismaal, igatsevad koju, jälle stressipõhjustav tegur! Meie riik lõhub julma järjekindlusega meie peresid, riiki tervikuna! Loomulikult hakkab Eesti mees oma häbi ja stressi uputama pudelisse! Mees tahab olla väärikas perepea, aga ei saa ju! Valitsus prassib maksumaksja rahasid tuima ükskõiksusega maha ja mis rahvast saab,.....uppuja päästmine olla uppuja enda asi!?
vedel sõber8. oktoober 2013, 07:28
jutt õige, aga alkost tekib sõltuvus. Maailm oleks pidanud juba ammu midagi välja mõtlema. Aga ei saa ju! Raha toovad sisse alkoholi ostes. See krdi solk tuleks ära keelata terves ilmas. Vihkan juba seda alksi, aga näe ikka ei ole lahti saanud. Paraku pean üksi ennast sellest sopast välja venitama. Loodan, et õnnestub enne, kui ei ole liiga hilja.
pontius8. oktoober 2013, 07:22
eesti meest tapab kaks asja : oma töö ja võõras viin !!!