Uudised

Perearst: kas mõne aasta pärast jääme üldse abita (40)

LISA KOMMENTAAR

karl27. oktoober 2013, 10:19
Siin te protestite. Valimistel annte ikkagi hääle Reformile ja IRL-le. Ju siis tahamegi tasulist teenust nagu eelpool mainiti. Vanuse tõttu on enamus tuttavaid terviseprobleemidega. Jahmatavalt paljud maksavad arstidele meelehead vähegi kvaliteetsema teenuse eest. Kellel seda võimalust ei ole, see püüabki EMO kaudu ravi saada. ( Mulle endine perearst soovitas sõnaselgelt). praegune perearst omab perearsti praksist, töötab erakliinikus ja EMO-s. (nime ei nimeta)
Ei ole arstikabineti igapäevane külaline. Viimati käisin 1,5 aastat tagasi. Ei ole mõtet kuulata seda heietust, et ei tea, miks need rütmihäiraed , et raha ei ole ja maja on vaja lõpuni ehitada, saatekirjal ei ole mõtet pikad järjekorrad. Retsepte uuendan vastuvõtus. ( Huvitav, mitte kunagi ei ole järjekorras üle kahe inimese).
Tupsu24. oktoober 2013, 14:52
Tegelik terviseameti tõmblema hakkamise põhjus on aga hoopis muus ja kajastatud selles artiklis.
http://www.tarbija24.ee/2329864/tallinnas-avab-uksed-uus-erameditsiinikeskus
Tallinnas avab uksed uus erameditsiinikeskus
Keskuses hakkavad vastu võtma tuntud perearstid Eret Jaanson, Iris Koort, Kristi Otsmaa, Anneli Talvik
Kõik uhked nimistuga perearstid:
Eret Jaanson arsti kood D02494 Töökohad Linnamõisa Perearstikeskus OÜ (Perearsti Eret Jaanson nimistu)ja OÜ Arstikeskus Confido
Iiris Koort arsti kood D04880 Töökohad Osaühing MEREKIVI PEREARSTID (Perearsti Iris Koort nimistu) ja OÜ Arstikeskus Confido
Kristi Otsmaa arsti kood D03985 Töökohad OÜ Kodudoktori PAK Sinu Arst (Perearsti Kristi Otsmaa nimistu) ja OÜ Arstikeskus Confido
Anneli Talvik arsti kood D03986 Töökohad OÜ Kodudoktori PAK Sinu Arst (Perearsti Anneli Talvik nimistu) ja OÜ Arstikeskus Confido
OÜ Arstikeskus Confido tegevusluba L03133 üks teenustest on peremeditsiiniteenused.
See on see, mis tegelikult ametnikud tagajalgadele ajas, et perearstid leidsid legaalse lisaraha teenimise viisi eestist soome minemata.
Loe ka KIRI ANNELI TALVIKU PATSIENTIDELE http://www.perearst.ee/index.php?id=58
...........Juhul, kui teile sobib jätkata minu nimistu patsiendina aga meie keskuse üldteenuse kasutajana, siis olete teretulnud minu abiarstide dr.Marko Ölluki ja dr.Julia Ossipova vastuvõtule. Minu jätkamine nimistuga igapäevaselt töötava arstina ei ole enam praegustel tingimustel võimalik. Juhul, kui see variant teile enam ei sobi, siis tuleb teil valida endale uus, kodulähedane perearst. Tegin otsuse raske südamega ja vabandan nende patsientide ees, keda see kurvastab. Olen oma patsiente väga armastanud, ausalt!..........
23. oktoober 2013, 13:29
Meie inimesed ei ole haigemad, vaid arstid on lollemad! Kui palju inimesi on ära surnud lihtsalt kõhuvalu või peavalu pärast-peale seda kui nad on perearsti poolt läbi vaadatud ja koju saadetud
"Raha napib igal sammul"23. oktoober 2013, 09:41
Küll aga jätkub raha perearstide pidevale vedamisele igasugustele soojadele maadele. Sellepärast meie tabletid nii kallid ongi, et selle raha eest peab see perearstide kamp regulaarselt "tasuta" reisima. Selle varjamiseks on muidugi päris tore rahvast hirmutada.
iga PÄEV RÄÄGIME!!!23. oktoober 2013, 09:02
ET KUI HALVASTI ON SEE ARSTIDE TÖÖ EESTIMAAL KORRALDATUD!!!
SÜÜDI POLE ARSTID,! VAID NEED HAIGE --KASSAD JA EESTIS NÕMEDAD OTSUSTAJAD,,
TEHKE SELLINE KORD NAGU SOOME RIIGIS?????,,, JA POLEKS ARSTI--ABIGA KÜLL PROBLEEME ! T. RÕIGAS EI PEAKS KÜLL SEDA JUHTIMA ,,, JUHT PEAKS OLEMA KUULUS
ARST ,,KES JUHIB VÄGESID! JA KÕIK HAIGLAD PEAKSID SAAMA RIIGI RAHAGA
ÜLEVAL PEETUD,, SIIS ALLES SAAME NÕUDA ARSTIABI KÄTTESAADAVUST, HAIGLAL PEAB INIMESE PÄÄSTMISEKS RAHAD OLEMA!!!
eestlane23. oktoober 2013, 08:09
me oleme juba praegu põhimõtteliselt abita, sest arstid enamuses pole huvitatud haigetest inimestest, neile meeldib ainult palgatõus.
patsient23. oktoober 2013, 02:32
Apteekides muutuvad ravimite nimed nii kiiresti et arst ei jõua nende toimega tutvuda, Minu arst
ütleb ikka et katsetame seda rohtu. Juhul kui saadab eriarsti juurde, siis see küsib, miks märati see rohi? Just nagu mina peaksin teadma.
MJ22. oktoober 2013, 21:15
Ma päris hästi ei saa aru selle osaliselt Soomes töötamise keelustamisest. St. see arst, kes juba osaliselt tööle läheb jääb enamasti teatud koormusega siia tööle siiski teatud kohusetundest või huvist oma patsietide suhtes. Sama hästi võiks ta täielikult Soome minna või sealse palga juures nädala või 2 niisama Eestis puhata kui tal siin mingeid sidemeid on ja kui talle selline ultimaatum anda, siis ta pigem mõne sellise variandi kasuks otsustab. MITTE et see oleks hea variant, et pool aega arsti pole, kuid minu loogika järgi on "pool" arsti siiski parem kui üldse mitte arsti... Kusagilt kedagi asemele on eriti maapiirkondades ikka üsna harva võtta.
penskar22. oktoober 2013, 19:35
mine facebook i , votta suvalise arsti nimi . vaata , tema sobrad on enamuselt ka arstid . vaata nuud huvi parast nende pilte , siis naed , et enamus kaib endeid poldistamas teisel pool ekvaatorit palmide all . igal fotol torkab silma rahalaristus . selliste kommete ja eluviiside juures jaab alati rahast puudu .
Õunauss22. oktoober 2013, 18:13
Suurim viga on ühise infosüsteemi puudumine! Võiks kokkuhoidu alustada sellest!!! On loodud kümneid terviseportaale ja elektroonilise haiguslugusid igale haiglale ja perearsti keskusele oma, millesse on ministeerium kulutanud miljardeid, aga need süsteemid omavahel ei suhtle ja info erinevate arstide vahel ei liigu! Sellest tuleneb analüüside ja uuringute dubleerimine. Ja ühtse ja uue süsteemi loomine oleks ju sama kallis kui ühe süsteemi loomine (võrreldes eraldiseisvalt mitmekümne infosüsteemi loomisega igale haiglale oma) - aga see oleks ju raha raiskamine, sest ju vanad süsteemid oleks siis ju kasutud :)
SOTSIAALMINISTER VÕIKS PÜKSID JALGA PANNA !!!
kas 22. oktoober 2013, 17:24
tõesti on pearaha kuus 3+ eurot? Mida selle eest ka saab? Aga näe,riigikogulaste ja ministrite palgad tõusevad sadade kui mitte mõnel ka tuhandetes? Kes kelle üle irvitab? Tundub,et paljud meditsiini puudutavad artiklid on avaldatud vaid arstide laimamiseks,et rahva viha pöörduks abiandjate vastu,mitte meditsiinikorraldajate vastu . Puude taga tuleb metsa näha. Kaua veel vassitakse ja abiandjat nind abivajajat vastandatakse? ! Inimesed,on aeg ärgata ja märgata,mis toimub Kes on niiditõmbajad. Varst on aeg käes,kus meil polegi omakeelset arsti ja tuleb sõita Soome,et saaks arstiga emakeeles rääkida ja üldse arstiabi saada.
arvi22. oktoober 2013, 16:50
lugesin hiljuti,et unehäired on eestlastele tõsiseks probleemiks.eriti õõvastav oli kuulda,et haigekassa tasub unehäire ravi ainult infarkti ja insuldi läbi põdenud inimesele.sealjuures väidetakse,et insult ja infarkt võivad tekkida just unehäiretest.sellise otsuse on võimeline tegema maaväline olend,mitte inimene.
Kasulik22. oktoober 2013, 16:01
Selliseid otsuseid saavad parteilise kuuluvusega perearstid lobistada ise.
22. oktoober 2013, 15:10
Hirm tuleb peale, et RAVIJUHISE järgi pead kuus nädalat köhima, enne kui arst tohib põhjalikumalt sekkuda. Kas on juba nii, et kelle? loodud seadused on arstile pähe istunud,.Need ravijuhised, mida ta koolis õppis ja tema enda töökogemused ei loe tuhkagi. Töötama peab ta juhendi järgi, mis iseenesest ei olegi vale, aga mingi keskmine,( ega ometi riigikogu parteiliste parandustega kehtivaks kuulutatud?) Iga inimene on eriline ja tema kohta peaks kehtima ainult arsti otsus, mitte üldise malakana kehtiv seadus. Keskmise järgi sureme me kõik kiiremini.
sten22. oktoober 2013, 14:42
inimesed,kellel puudub rahaline võimalus pöörduda tasulisse arstiabisse on juba praegu sisuliselt ilma abita.muidugi on 12 euri ka naeruväärne summa,voib võrrelda lapsetoetusega.siit järeldus-inimelu on meie riigis küllaltki odav.olen 20aastat maksnud sotsiaalmaksu ja ma pean eriarsti juurde saamisel ootama4 kuud.kui tasulisse pöördud võib saada nädala jooksul vastuvõtule.arstiabi nagu ka kõik muu on muutunud äriks.kunagi 10aastat tagasi väitlesin perearstiga-minu ettepanek oli 30%-patsiendi arvele-70%solidaarsuskassasse.perearst muidugi sellega ei nõustunud.selline süsteem oleks õiglasem,siis oleks ka patsiendil raha tulevikus,kui ta vajab kiiret ravi.
Joosep22. oktoober 2013, 13:35
Avinurme perearst käib ka poolkuud Soomes tööl,ise oli veel eelmise volikogu liige
Aga22. oktoober 2013, 13:16
Tihti on probleem selles, et mitte kõik perearstid ei ole head spetsialistid ning tema kvalifikatsioon võimaldabki ravida vaid kergemat nohu ja köha või muud külmetushaigust.
Jama22. oktoober 2013, 13:07
Ühesõnaga, minge siis arsti juurde kui juba asi päris hull on. Partsient tunneb enda keha kõige paremini ja kui ikka on peavalud, kõhuvalud jne, siis tuleb kindlasti kõik analüüsid ja vajalikud protseduurid teha, mitte oodata veel kuu või mitu kuud kui abi enam, võimalik ei ei saagi. Küllalt inimesi, kes tänu sellele et ei ole kohe alguses vajalikke uuringuid tehtud ja hiljem juba kahjuks liiga hilja, et inimest surma haigusest päästa.
kahjuks peab tõdema...22. oktoober 2013, 12:29
et perearste ei oleks tohtinud lasta äriettevõtlusse (OÜ). Äriga kaasneb soov teeninda dividende, omada luksusmasinaid, kuid seda ei pea küll haigekassa kinni maksma. Ühegil perearstile ei peaks olema autot- see on erisoodustus, kuna sellega käiakse vaid tööl, see ei ole patsiendi teenindamiseks. See halamine ei lähe kahjuks korda, 20-aastat tagasi tegi riiklik jaoskonna arst palju rohkem tööd ja suutis käia alati patsienti külastamas, praegu ei.
Tegelikkus on paraku selline, et perearsti ei huvita oma patsient üldse..., vaid seoses tema teenitav tulu.
jumal küll22. oktoober 2013, 11:27
Ei ole see midagi nii hull,kui perearst räägib.2400 inimest nimistus pole kaugeltki palju.Jääb tunne,et eranditult kõik inimesed nimistus ongi pidevalt haiged.Tegelikult on vähemalt pooled just need inimesed,kes aastaid arsti juures ei käi.Ka minu tuttavate,sugulaste ja oma peres on üle poolte neid,kes pole aastaid arsti külastanud,aga igakuiselt maksnud küll.Ja kui nüüd arsti juurde peaks minema,siis ei tehta isegi soovitud uuringuid.Kus mu raha siis on jäänud?Mis rumal jutt.Igal perearstil on suur hulk inimesi,kes aastaid arsti teenust ei kasuta,kuid raha maksavad.Ei tasu viriseda.Perearsti süsteem on ammugi mäda.
Kaie22. oktoober 2013, 11:24
Perearstid teenivad normaalselt .Enamus rahvast teenivad tunduvalt vähem ,kuidas nemad suudavad koolitada oma lapsi.
eda22. oktoober 2013, 11:21
meil tehakse 4 korda rohkem uuringuid kui kõrgestiarenenud Soomes-kas nii suur vahe ei pane mõtlema uuringute nii suure hulga vajaduses?
patsient22. oktoober 2013, 11:07
Täiesti loomulik kui inimesel kõht valutab mitu päeva, siis tahab teada põhjust. Kui ühe arsti juurest abi ei saa, siis läheb mujale. Ka teine näide lapse köha kohta on arusaamatu. Mida siis arst soovib, rohkem raha ja vähem tööd ja patsiente. Järveotsa perearstikeskuses vähemalt üks arst töötab(s) nii
Eestis kui ka Soomes. Tema juurde aega saada oli võimatu. Oleks hea teada ka iga arsti täpne tööaeg, mitu tundi päevas ja mitu päeva nädalas. Arstide põuda ei usu, sest igal aastal on suur hulk lõpetajaid.
tuutu22. oktoober 2013, 10:57
Ma sooviksin ka teada, kuidas nende dividendiega on? Arstid ise maksavad endale dividende ja nende pealt mitte mingit sotsmaksu. Ma sooviks ka ehk nii mittesolidaarne olla. Ja siis viriseda, et firma on kahjumis, mida tegelikult aastaaruandest küll kuskil näha pole, võtke nende samade kallite tohtrite firmad. Nii et jah, kas dividendiprognoos kipub kehvaks jääma?
Ja kui arstiabi tehti mingil põhjusel äriks ning 'solidaarne' ravikindlustussüsteem ei toimi, siis tulebki nii öelda - kellel on raha, saab abi, kelle raha pole, kärvaku maha. Nagu iga teine teenus ju.
patsient22. oktoober 2013, 10:46
Ah et kriitiliste kommentaaride tõttu oli vaja artikkel kiiresti netilehe esiküljelt ära koristada? Näis, millal see päris maha võetakse.
Ühed ja samad nurisevad refi perearstid.22. oktoober 2013, 10:14
Miks virisevad refi perearstid? Kui tööga hakkama ei saa,siis poleks vaja olnud perearstide ülemuseks
lasta endid valida. Huvitav, kas omale jagatavad dividendid kipuvad prognoositust väiksemaks jääma? Soovitus - mine reaarstiks tagasi, küll siis asjad korda saavad. Miks oma partei esimehe poole ei soovi
pöörduda? Saaks ehk head nõu!
arvaja22. oktoober 2013, 10:13
Arsti palgad peavadki suuremad olema, siis on soov ka ennast täiendada ja patsientidega tegeleda. Väikese palgaga pole soovi midagi teha ja on arusaadavalt käega löömise olukord. Me ju usaldame oma keha arsti kätte, kui haiged oleme. On siis hea, kui alamakstud arst su kallal nokitseb!!??
patsient22. oktoober 2013, 10:09
tahab , et sinu vastas istub tark ja siiras inimene aga mitte mingi madalalaubaline eneseupitaja .
jaanus22. oktoober 2013, 10:03
miks peab arst elama paremini , kui teised eesti inimesed . arstid on koik suured raharaisakajad ja paljad virisejad .
jaanus22. oktoober 2013, 10:00
selline perearstisusteem ongi vaja uppi keerata nii kiiresti kui vahegi voimalik . koik susteemid , mis ilma pideva korvalabita ei suuda eksisteerida ongi ebanormaalne nahe .
sotsmaksu maksad selleks22. oktoober 2013, 09:44
et oma vanaemale pensioni maksta
ja sedagi on vähe
tekib küsimus?22. oktoober 2013, 09:20
milleks ravikindlustus makse maksta,tasun siis juba ise oma uuringute eest
Kod22. oktoober 2013, 08:33
See röövperearstindus tulebki lõpetada - aitab dividend -volvodest , aeg ka haigeid ravida .
EMO22. oktoober 2013, 08:31
põhjendamatuid pöördumisi on küll - näiteks 2 nädalat vana vistrik, mis pole paranenud ja haige tuleb reede õhtul kel 22. esmakordne tugev peavalu, kõhuvalu, "gripinähud" üle nädala - kõik need seisundid võivad olla ohtliku ja kiiret sekkumist vajava haiguse tunnuseks.
hmm22. oktoober 2013, 08:27
See arst ajab ju selgelt segast, väites et uuringud põhinevad usul. Usk on hea asi, aga uuringud = teadus ja faktid!
patsient22. oktoober 2013, 08:12
Üks sõna pealkirjas on vist ülearu - KAS. Kuna uppuja päästmine on meie riigis selgelt vaid uppuja enese asi, siis on mõistlik juba praegu taaselustada vanaemade tervisenipid ja loota, et läheb õnneks. Tegelikult võiks mõne ärksama saata ka Venemaale kogemusi omandama - seal on juba mitu aastat kaugemate maakohtade naistele (enamasti pensionärid, sest ka sealmaal jooksevad maakohad inimestest tühjaks) riigi raha eest korraldatud nn velskrikursusi ja saadetud nad siis koju tagasi kogu küla/piirkonna allesjäänud rahva tervise eest hoolitsema. Tasuta, muide, ja nende endi kodudes. Sest endiste arstipunktide kõpitsemiseks, veel enam - talvel kütmiseks pole ei raha ega jaksu.
Lisaks tuleks meie oma inimesi teavitada, et arsti juurde on mõtet roomata alles siis, kui surm juba suu ääres - enne tuleks ikka kodus kõikvõimalikud raviviisid läbi proovida. Seda viimast mõtlen täiesti tõsiselt - kurb on kuulda-lugeda, et mingi pinnu või kahepäevase köhaga käiakse tänapäeval arsti juures.
"vana arst"22. oktoober 2013, 07:57
kolleeegi hulljulgus on kummaline. "põhjalikku uurimist vajab köha, mis on kestnud üle 6 nädala" - sellise tegutsemisega magad maha kõik pneumooniad. "kõhuvalu 3-4 päeva" - kui tegemist on ägeda haigestumisega, on vajalik kohene abi - seega paatsiendi EMO-sse pöördumine on õigustatud.
alo22. oktoober 2013, 07:42
Perearsti töötamine samal ajal Eestis ja Soomes ei ole lubatud aga omal terviseametis palka tõsta on lubatud...