MURETUKS OOTUSEKS: Et lapse ootamine oleks muretu, on tulevasel emal õigus võtta sünnituspuhkus ja saada sünnitushüvitist. Foto: PantherMedia/scanpix
Uudised
12. detsember 2013, 07:00

Kuidas arvutatakse sünnitushüvitist? (3)

Uue ilmakodaniku sünd on oodatud ja rõõmus sündmus. Tööl käival tulevasel emal on lapsega kodus olemiseks õigus võtta sünnituspuhkust, sünnituspuhkusele jääjal on õigus ka sünnitushüvitisele.

Töölt sünnituspuhkusele jäämiseks väljastab rasedust jälgiv arst sünnituslehe. See tuleb viia oma tööandjale, kes peab lehe seitsme kalendripäeva jooksul edastama haigekassasse. Hüvitis kantakse taotleja pangakontole 30 päeva jooksul alates sünnituslehe jõudmisest haigekassasse.

Sünnitushüvitist makstakse 140 päeva eest. Seda aga juhul, kui sünnituspuhkusele jäädakse vähemalt 30 päeva enne eeldatavat sünnitamiskuupäeva. Kui naine jääb sünnituspuhkusele hiljem kui 30 päeva enne eeldatavat sünnitamiskuupäeva, vähendab arst vastavalt sünnituslehe kestust ja väheneb ka hüvitatavate päevade arv.

Haigekassa arvutab sünnitushüvitise sotsiaalmaksu alusel, mis naise eest eelnenud kalendriaastal on arvutatud või makstud. Sotsiaalmaksuandmed saab haigekassa maksu- ja tolliametist. Nendega saab tutvuda näiteks e-maksuametis või riigiportaalis www.eesti.ee. Hüvitiselt peetakse kinni ka tulumaks.

Sünnituspuhkusel viibija ei tohi saada sotsiaalmaksuga maksustatud tulu, kuna siis kaob õigus hüvitisele ja see tuleb tagasi maksta. Küll aga on õigus saada tasu või preemiat eelmiste perioodide töö eest.

Kui 140-päevane sünnituspuhkus saab läbi, tuleb sotsiaalkindlustusametile esitada avaldus vanemahüvitise saamiseks.

Kui naine on lapsehoolduspuhkusel ja rasestub sel ajal uuesti, on tal õigus võtta uus rasedus- ja sünnituspuhkus ning saada uuesti ka sünnitushüvitist. Selleks tuleb lapsehoolduspuhkus katkestada, esitades tööandjale avaldus. Kui avaldusele märgitakse lapsehoolduspuhkuse lõpetamise tähtajaks rasedus- ja sünnituspuhkuse alguskuupäevale eelnev päev, ei pea naine vahepeal tööle minema.

Avalduse võiks tööandjale esitada piisava ajavaruga, vähemalt 15–30 päeva enne sünnituspuhkuse algust, et tööandja ja haigekassa jõuaksid dokumendid õigel ajal vormistada.

Hüvitis arvutatakse eelnenud kalendriaasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulult. Kui sotsiaalmaksuga maksustatud tulu puudus või oli summa väga väike, arvutatakse hüvitis üldjuhul miinimumpalgalt.

Sünnitushüvitise arvutamise valem

Sünnitushüvitise arvutamiseks tuleb:

1. Vaadata maksu- ja tolliametist oma eelmise aasta eest arvestatud sotsiaalmaksu ning arvutada välja keskmine sotsiaalmaksuga maksustatav tulu: arvestatud sotsiaalmaks /0,33.

2. Arvuta välja keskmine tulu kalendripäeva kohta: arvestatud sotsiaalmaks /0,33/ 365.

3. Arvuta välja sünnitushüvitis: arvestatud sotsiaalmaks /0,33/ 365 x 140 (või sünnituslehe päevade arv).

Sünnitushüvitise arvutamise näide

Mari jääb sünnituspuhkusele 2013. aasta detsembris. Seega arvestatakse tema sünnitushüvitis 2012. aasta sotsiaalmaksustatud tulult. Kui Mari jääks sünnituslehele jaanuaris, võetaks sünnitushüvitise arvutamisel aluseks 2013. aasta sotsiaalmaksustatud tulu.

Mari 2012. ja 2013. aasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulus vahesid ei ole. Mõlemal aastal arvestati tema eest sotsiaalmaksu 2741,81 eurot. Seega oli tema sotsiaalmaksuga maksustatav tulu kokku: 2741,81 / 0,33 = 8308,52 eurot. Keskmine tulu kalendripäeva kohta oli 8308,52 / 365 = 22,76 eurot. Sünnitushüvitist saab Mari 140 päeva eest: 140 X 22,76 = 3186,40 eurot. Summalt peetakse kinni tulumaks 669,14 eurot, seega maksab haigekassa, olenemata sellest, millal Mari sünnituspuhkusele jääb, talle sünnitushüvitist 2517,26 eurot.