Uudised

Terviseeksperdid: Eesti pole kanepi legaliseerimiseks veel küps (51)

LISA KOMMENTAAR

täitsa soodad!15. jaanuar 2014, 15:55
Tehke endale selgeks see juba, et enamus Eestis kanepi pooldajaid on alaealised Lapsed, kes tahavad ainult selle pärast legaliseerimist et saaksid ennast niisama pilve tõmmata....
Eestis on väga vähe neid kes tegelikult vajavad kanepit haiguse eesmärgil!!!
pooldan ainult pooleldi, et ainult haiged inimesed kes tõesti seda vajaks, need saaksid teha!
mingi spetsiaalse loaga või midagi, sest tõsiselt ei taha näha linnas, kuidas kõik on pilves, uimased+ töölisi väheneb, sest kanep teeb uniseks uimaseks ja vaevalt keegi laksuall viitsiks töölegi minna!!
mõelge ennem kui teostate!15. jaanuar 2014, 15:19
Kujutate ette kui teile tänaval vastutulevad inimesed kõik oleks laksu all... väga jube ausalt õeldes, olen ise ka teinud ja elu käis väga alla! Ei poolda kanepi legaliseerimist
Juss13. jaanuar 2014, 19:19
Mailis Reps minu vasakul käes ütleb, et on küll.
Poolt!13. jaanuar 2014, 15:21
Pole mingi Aljona või kellegi teise asi otsustada, kas ollakse valmis või mitte. Seda peaks otsustama kogu rahvas. Kõik legaliseerimise pooldajad liituge Facebooki grupiga "Kanepi legaliseerimise avalikud pooldajad". Koos oleme tugevad ja saame ellu kutsuda muudatusi!!!
Jeesus13. jaanuar 2014, 12:47
Plussid
-intelligentsem lõõgastumisviis
-ohtliku/rõveda alkoholilembuse vähenemine (surmad/vigastused läbi peksmise, autoavariide, üledooside)
-ost litsenseeritud müüjatelt
-alaealistele muutuks tarbimine keerukamaks (diiler ei küsi vanust)
-liikumine kanepilt rasketele narkootikumidele väheneks (kanepidiiler võib ühel hetkel pakkuda amfetamiini)
-odavam/ohutum ravim paljudele hädadele (anoreksia, unehäired, depressioon, ärevushäired jnejnejne..)
-võimalik majanduslik kasu
-illegaalsete diilerite vähenemine (diiler ju ei taha, et kanep legaliseeritaks)
-sõda tõeliste narkootikumide vastu oleks tõhusam
-"tavalisi" inimesi ei pandaks vangi mõrvarite, vägistajate ja pedofiilide kõrval
-inimestel oleks vaba tahe ja õigus endal otsustada. Mitte ei dikteeriks riik - mida, kuidas ja kas teha (riigile see arvatavasti ei meeldiks)
Miinused
-ekstreemsus mistahes suunas on alati halb
-ravimitööstuse saamata jäävad miljonid?
-kindlasti tekiks probleeme pilves autojuhtidega (mis on igal juhul etem kui purjus juhid!)
-venemaale see eriti ei meeldiks
Weedman13. jaanuar 2014, 11:55
Legaalne v mitte, kanep j2eb t2navale! Saage aru sellest, et ta toob riigile kasumit. V2he parem olex, kui poeg/tytar tulex enneaegselt heas tujus koju,(kanepit tarvitanud) kui juuat2is kukub tuppa. Ja kellele ei meeldi see siis ........ 2ra t6mba!!! Valik ju on :D Alati...
Ganja13. jaanuar 2014, 09:30
Sellest artiklist võib järeldada, et Eesti terviseeksperdid ei suuda kanepi legaliseerimise teemadel kaasa rääkida.
Kõik narkotsid legaalseks!13. jaanuar 2014, 08:45
Saaks rutem rämpsust lahti!
Ants13. jaanuar 2014, 08:31
Eestis ongi nii valus elada , et riik peaks valuvaigistamiseks tasuta kanepit jagama ja kõik oleks õnnelikud :D
piin13. jaanuar 2014, 08:09
Valu on ikka märk sellest, et midagi on korrast ära - olgu see siis haigus või mingi muu probleem! Valuvaigisti seda ei kõrvalda ja lootusetutel puhkudel on ka tugevamaid valuvaigisteid olemas. Imelik, et paljud noored tahavad end kohe lootusetute nimekirja panna!
soomlane13. jaanuar 2014, 01:48
kõik narkotsid võiks lubatud olla ja tasuta või siis hästi odavalt.aga kui üle doos pannakse siis peaks see oma probleem olema,siis saaks lühikese ajaga suurest rämpsust lahti.huvitav on see jewro organisatsioon,turgutavad kõntsa(üle doosi pannud narkar),küll tiritakse merest uppuvaid parasiite(mussulmanid,neegrid)välja.see tähendab ,et jewro sojuz teeb ise endale lõpu ja parasiidid jäävad.
huvitav12. jaanuar 2014, 23:56
to Sven Rannat / 22:59, 12. jaan 2014
Mis petitsioonist jutt? Kas selles õhtulehe küsitlusest, kus sadakond kanepisuitsetajat said kommenteerida?
Sven Rannat12. jaanuar 2014, 23:22
Üks siin kommenteeris, et ta jäeti päevapealt ilma kanepita ja mingit vahet pole- täpselt nii, ei ole sugugi raske kanepita elada, kuid ometi püütakse inimest sellest eemale hoida käeraudade, trellide, vangla ja hirmutamisega- hahahahhaa, seda tehakse rahaahnusest, mitte aga teie tervise eest muretsedes, muidu oleks alkoholi müüki ja reklaam ammu juba inimlikumal moel reguleeritud ja saaksite alkoholi osta ainult selleks mõeldud poodidest ja enne seda MINISTEERIUMIST LUBA KÜSIDES, LOOMULIKULT.
Sven Rannat12. jaanuar 2014, 22:59
Kuidas praegu parem kontroll kanepi üle on, mida te konkreetselt kontrollite? Praegu te ei tea kes müüb, kellele müüb ja kes tarbib ja kui palju tarbib, kas seda saab kontrolliks nimetada?
Viimane petitsioon, mis tehti kanepi legaliseerimise kohta andis silmaga hinnates kuskil 90-95% poolthääli legaliseerimise poolt...
vikatimees12. jaanuar 2014, 22:52
keelaks äkki alko ja tubaka-oleks ju eurosaastas esimesed.poliitika tuleks samuti keelata-nagu näha tekitab võimusõltuvust.TEHKE ÜKS PIIP JA OLGE SÕBRAD
kakoi eesti? 12. jaanuar 2014, 22:29
see et eesti (valitsus) pole valmis, ei tähenda et eestlased poleks valmis. sigaretid tavamüügist maha ja marihuaana legaalseks !
pot12. jaanuar 2014, 22:15
Eestis voiks olla samad kanepiseadused mis Colorados. Kui see oleks palju palutud, siis kasvoi igas suuremas linnas paar kohvipoodi. Hollandis isegi seened legaalsed, mis selle kohta kostate ?
12. jaanuar 2014, 22:09
@Joonas
''Nagu eelpool juba mainitud: Ravimitööstusel jäävad miljonid saamata kui legaliseeritakse kanep!
Asi ei ole üldse selles, kas see on ohtlik või mitte. Asi on rahas. ''
Peab paika! Igaüks kaitseb oma huve. Inimesed saavad tervemaks või lihtsalt tuge. Ravimid jäävad ostamta ja firma pankrott. Seda ei saa lubada. Kasutan ka edaspidi. Tabletid ja alkohol on minu jaoks surnud. Kanepit tarvitan elulõpuni.
fghc12. jaanuar 2014, 22:06
Kummal juhul tunneksite end turvalisemalt. Jalutades mooda kanepit teinud kambast voi alkojoobes kambast ? Arge kujutage endale, ette, et kamepitarbija on maniakk kes teid tyytama hakkab. Erandeid on muidugi iga asjaga.
eesti mees12. jaanuar 2014, 21:52
,,mistõttu tõusis ka Eestis järjekordselt päevakorda kanepi legaliseerimise teema,,. väärakad olete või? kes selle teema üldse üles tõstis? kelle huvides kanepi legaliseerimine üldse on? vastik on sellest lugedagi.
Arulage12. jaanuar 2014, 21:50
Huvitav, mis näitab hallutsinatsioonilistele ainetele legaalsuse andmise küpsust?
Arulage12. jaanuar 2014, 21:49
Huvitav, mis näitab hallutsinatsioonilistele ainetele legaalsuse andmise küpsust?
küsimusega12. jaanuar 2014, 21:21
Mind huvitaks rohkem kuulda sellest, mis on TAI plaan efektiivsema narkopoliitika arendamiseks. Kas ma võin artikli infovaegusest välja lugeda instituudi tegemata tööd? Sooviks Aljona Kurbatova käest küsida: Mismoodi te valmistute selleks "homseks", et meie riik oleks piisavalt küps kuritegevuse toetamise lõpetamiseks? Või te ei näe selleks vajadust?
nüüdisaja12. jaanuar 2014, 20:49
demokraatias on kõik lubatud mis varem oli keelatud?Narkomaanidele jagatakse tasuta süstlaid ja narkootikume.Varsti kindlasti saate tasuta ka kanepit.Kuritegu ei ole enam kuritegu vaid nad jäetakse riigi,maksumaksjate ülal pidamisele 100€ kuu kuluga riigile aga lapsetoetus on 19€ ?Üldiselt elu on pööratud peapeale ja enam ei ole midagi mille üle imestada.
puhas12. jaanuar 2014, 20:04
ei saa aru miks peab üldse midagi endale sisse imema.proovige kuiivanud lepalehti ka
johan12. jaanuar 2014, 20:00
Vastu, kuna see võtaks minult kui kanepisuitsetajalt ära selle sportliku huvi - kas ma jään vahele või ei. Samuti on tänavadiileritega kauplemine adrenaliinirohke ja nad pakuvad tavaliselt muud huvitavat kah.
Joonas12. jaanuar 2014, 19:41
Nagu eelpool juba mainitud: Ravimitööstusel jäävad miljonid saamata kui legaliseeritakse kanep!
Asi ei ole üldse selles, kas see on ohtlik või mitte. Asi on rahas.
wow12. jaanuar 2014, 19:23
i'm surprised, õhtulehelt nii asjalik artikkel :P
mina arvan, et ainukesed inimesed, kes kanepi vastu on, on need, kes ei tea tõde selle ülemaailmse narkosõja kohta.
ning mis kanepit puudutab, siis see, mida koolis meile kanepist räägiti(oioi paha taim, hullem kui hero jne) ning see, miks see tegelikult keelatud on, on kaks täiesti erinevat asja.
iga loll, kes vähekenegi teemat uurida viitsib, saab sellest kõigest väga hästi aru :)
dH12. jaanuar 2014, 19:21
Ise olin aastaid regulaarne marihuaana tarvitaja. Tegin seda rahustaval eesmärgil. Paar kuud tagasi aga jäin vahele suure koguse (EV suur kogus = "laksu" saab kätte vähemalt 10 inimest) Kanepiga (loe: NARKOTSIGA. EV seaduse silmis on amfetamiin, kokaiin, MDMA, heroiin ja kanep kõik ükssama NARKOTS). Vanglakaristus narkotsi omamise eest ei olnud üldse mitte kaugel ning uurimise käigus ütles mulle uurija "Sinuga on kehvad lood, kuna Eesti Vabariigis on karistused NARKOTSI eest pea võrdsed mõrvaga". Kuna varasemaid rikkumisi ees ei olnud, "pääsesin" siiski kolme aastase katseajaga...
Kujutage nüüd ette, mis näo teeks inimene, kes on aastaid tarvitanud heroiini/amfetamiini/alkoholi ning päeva pealt enam ta tarvitada ei tohi. See inimene vaevleks arvatavasti tugevate võõrutusnähtude all ning kannataks valudes või krampides. Täpselt sama lugu juhtus ju tegelikult ka minuga, ainult aineks oli marihuaana. Olles tänaseks päevaks juba 125 päeva NARKOTSIST puhas, ei ole ma kogenud mitteühtegi kõrvalmõju või tunnet, et ma vajan kanepit.
Kõige lihtsam loogika ju peaks ütlema, milline aine rikub inimest ja milline mitte - vaadake neile näkku.
Lihtsustan seda ülesannet pisut -
paadunud alkohoolikik: http://www.ipswichstar.co.uk/polopoly_fs/010_edwards_martin_1_1124754!image/1288188038.jpg_gen/derivatives/landscape_630/1288188038.jpg
paadunud heroiini tarvitaja:
http://cdn.honestyforbreakfast.com/media/Default/Articles/Life/FacesOfAddicts/BodyImages/vanessa.jpg
kümneidkümneid aastaid kanepisuitsetaja:
http://canadianawareness.org/wp-content/uploads/2012/08/tommy-chong-04.jpg
Kanep ei ole NARKOTS, nagu heroiin/amfetamiin jne... Samuti ei ole kanep alkohol, mis muudab paljud inimesed vägivaldseks, ekstreemseks ning põhjustab igaasta nii otseselt kui ka kaudselt KÜMNEID-/SADU TUHANDEID surmajuhtumeid... Ayway, I THINK I'VE MADE MY POINT!
hullumajast12. jaanuar 2014, 19:13
kanep soodustab skisofreenia välja kujunemist
to tagane saatan..12. jaanuar 2014, 18:57
tagane Saatan12. jaanuar 2014, 18:46
Ei narkomaaniale ja narkomaanidele, see solk meil veel puudub, kõik muud lollused ja halvad kombed on laiast ilmast siia jõudnud, kas sellest veel vähe? Tahate terve eesti rahva hävitada meie järelkasvu mürgitamisega? Haiged inimesed, parandage oma meelt, ärge kuulake neid valeprohvetitest kanepi reklaamijaid. Küll ei tahaks näha igal teisel eestlasel silmavaadet ekslemas ja mõttetut loba ajamas, idioodi näoga otsa vaatamas. EI ja veelkord EI !
Jobu12. jaanuar 2014, 18:34
äkki ütled nende kohta ka narkarid? http://www.youtube.com/watch?v=Z3IMfIQ_K6U
Hari ennast inimene, enne kui näitad oma suurepäraseid teadmisi, kes on narkar ja kes mitte. Võibolla ise oled ka millestki sõltuvuses (arvuti, rämpstoit, autoga sõitmine, tubakas, alkohol vms).
To: Sõltlased12. jaanuar 2014, 18:31
leia ise mõni mõistlik vabandus, miks mitte legaliseerida. Tahvel šokolaadi, kui sul õigus on :D
Sõltlased12. jaanuar 2014, 18:27
leiavad alati vabandusi ja õigustusi. Narkarid, sellised!
kosmos12. jaanuar 2014, 18:24
eestlane tohiks isegi viina juua.
nii kummaline12. jaanuar 2014, 18:09
kui see ka pole uuritakse asja ka Israelis.
Nabis Kann12. jaanuar 2014, 18:05
Isegi kogu mu sympaatia juures kanepi vastu tundub ,et Eestil ei ole vist veel oige aeg tulnud . Inimesed ei oska ju veel isegi kultuurselt alkoholi juua- mehepojad ju lahevad kohe kiiruskatseid tegema, kaklema jne. Ja nii voibki juhtuda ,et kui yhel vennal peaks (isegi naiteks kogematta- voi mitte temast soltuvalt) ykskord liiklusonnetus juhtuma, siis lyyakse koik suitsetajad risti. Vaadake neid kaaskodanikke, kasvoi neid, kes siin hauguvad, et kanep on narkootikum ja meil pole narkomaane vaja, neile viskaksime kohe kondi hambu. Samuti vist ei oleks koige oigem vaita ,et kanep soltuvust ei tekita- on lihtsalt inimesi, kes leiavad midagi ikka millest soltuvusse jaada- viin, suits, sex, töö jne. Noor on meil see kultuur alles. Usa-s on tanase paeva otsustajad kunagi noorena koik kanepit proovinud ja ei nae selles parast tonti. Kes on otsustajad meil?
Tundub, et koige moistlikum oleks kriminaalkoodeksis teha vahet ,mis on kangem narkootikum ja mis mitte-ok ,voite ju veel kanepit nimetada sel yleminekuperioodil narkootikumiks, kuid arge vaanake selle eest karistust mis on peaaegu vordne inimese tapmisega vms.
viljandi12. jaanuar 2014, 17:29
nagunii elanikest suitsetab juba regulaarselt kanepid, mingeid lolle nn eksperte pole kyll meil vaja kes nagunii asjast midagi ei tea ja ainult l6ugu l6ksutavad
marco12. jaanuar 2014, 17:25
...12. jaanuar 2014, 17:23
Mida kaotavad legaliseerimisega need, kes on selle vastu ?
Mina näiteks kaotasin igasuguse isu alkoholi vastu, ning läksin tööle pärast marijuanaga tutvumist juba mitmeid aastaid tagasi.
j12. jaanuar 2014, 17:22
Miks on vaja sellist asja eestisse ? Kas on hea kui keegi tuleb mõju all vastu ? Ei see on vastik ! Pole vaja siia eestisse narkomaane !!
kui praegu ei või siis12. jaanuar 2014, 17:17
aga mis kuupäevast siis tohib?
eremiit12. jaanuar 2014, 17:01
Loomulikult on ka siin taga ärihuvid, nagu ka kõigis muudes eluvaldkondades. Samuti pole see ka nn terviseeksperdi asi, see on poliitiline küsimus. Mingi aljona ei tule siin seletama, milleks me siin valmis oleme või mitte. Kui turul on alkohol, siis ei saa asi kuidagi hullemaks minna. Probleemid muidugi on sõltlastega, aga seda probleemi tuleb teisiti ohjata, nt oluliselt suuremalt panustada ennetustööle, nagu näiteks tasuta sportimis ja huviringide võimalus, Ei ole nendest keeldudest hoolimata kunagi saadud kontrolli alla ei narkomaaniat ega prostitutsiooni, ainult hunnik tüüpe rikastuvad ja riigil jäävad maksud saamata.
PÄTSU12. jaanuar 2014, 17:01
Ravimitööstusel jäävad miljonid saamata kui legaliseeritakse kanep!
rv12. jaanuar 2014, 17:01
Iga 3-s noor on kas kanepit proovinud või suitsetab seda ja kas midagi on muutunud siis ? Riik saaks müügi pealt rohkem tulu kui nn trahvide näol seda :D
no12. jaanuar 2014, 16:55
kuidas ei ole,hauakaevaja on ka inimene,kel pere toita.
lel12. jaanuar 2014, 16:55
isegi kui see pole legaliseeritud, siis kõik suitsetavad ikka kanepit, kas poleks lihtsam kõigile elu kergeks teha ja see ära legaliseerida nagu on seda teinud mõned teised riigid?