Martin KihoFoto: Erakogu
Sport | Muud alad
22. jaanuar 2014, 07:00

Spordivigastust saab nüüd ravida Skype'i vahendusel! (4)

Aeg on teatavasti raha. Nii ka (harrastus)sportlast tabanud vigastuse korral, sest mida kauem õige ravi viibib, seda suurem on rahaline kahju – taskust nopivad eurosedeleid ju nii taastusravi kui ka võimalik töölt puudumine.

See oli üks elutõde, mis ajendas noort füsioterapeuti Martin Kiho (pildil) looma uut lähenemist – kabineti või polikliiniku asemel pakub ta patsientidele nõustamisteenust Skype'i vahendusel.

"Paar aastat tagasi räägiti e-perearsti projektist. Üks päev istusin diivanil, mõtlesin oma tarku mõtteid ja torkas pähe – hakkaks e-füsioterapeudiks, kes vigastada saanud harrastussportlase maha rahustab, nõu annab ja vajadusel õige arsti juurde suunab," räägib veebilehe www.efysioteraapia.ee asutaja Kiho.

Ideeni juhatas teda ka tõik, et ta vastas pidevalt sõprade kõnedele, mille teemaks noid tabanud spordivigastus. "Sõprade kõned olid väga oluline suunanäitaja, sest tegelikult on umbes 40% spordivigastusi sellised, kus arsti juurde pole vaja minna, vaid hakkama saab koduste vahendite ja võtetega. Aga selleks on trauma ohvriks langenul vaja õiget nõuannet," selgitab Kiho.

Tasuline konsultatsiooniteenus toimib lihtsalt – tuleb kirjutada, mille probleem, edastada oma Skype'i-aadress ja peagi saabub videokõne, mille teises otsas kuulab Kiho inimese mure täpsemalt ära ja annab nõu. "Teenus on ennekõike suunatud harrastussportlasele," rõhutab ta.