Hille TänavsuuFoto: Teet Malsroos
Uudised
10. veebruar 2014, 17:20

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond sai esimese annetuse Eesti Tervise Fondilt

Äsjaloodud Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud elu" sai Eesti Tervise Fondilt esimese annetuse, 1000 eurot.

Vähiravifond hakkab annetustest kogunevate võimaluste piires hüvitama nende patsientide ravi, kelle ravikulusid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Hille Tänavsuu vajas möödunud kevadel spetsiifilist vähiravi, mis polnud aga riigi seisukohalt nii-öelda kulutõhus. Toetajate abiga õnnestus tal hädavajalik rohi siiski hankida ning see andis Hillele lisaelupäevi. Fondi loojaks on Hille poeg, Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu.

„Loodud vähiravifond on suurt tunnustust vääriv ettevõtmine," lausus Eesti Tervise Fondi juhataja dr. Eero Merilind. „Ideaalis peaks igal inimesel olema võimalik saada kaasaegset ravi ning just talle sobivaid ravimeid, hoolimata sellest, missugused on tema majanduslikud võimalused. Eesti Tervise Fond on andnud 1000-eurose seemneraha, mis tänu heade inimeste annetustele kasvab kindlasti ajapikku aina suuremaks."

„Tutvustasime täna avalikkusele vähiravifondi põhimõtteid ja saamislugu," sõnas Vähiravifondi „Kingitud elu" asutaja Toivo Tänavsuu. „Meil on hea tunne, et fondi loomise vajalikkuse kiitsid heaks nii riigi esindajad kui ka arstid – see näitab, et kõik osapooled on valmis koostööks kõige tähtsama eesmärgi nimel, milleks on päästa nende inimeste tervist, kes ise kahjuks seda endale lubada ei saa. Tahan tänada Eesti Tervise Fondi toetuse ja tähelepanu eest."

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud elu" (www.kingitudelu.ee) on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hakkab hüvitama nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Loodud fondi nõukogusse kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik, samuti Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse, näitleja Märt Avandi ning Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu arveldusarve asub Swedbankis. Arve number on EE212200221059073061.

Fondi sünnilugu saab vaadata 2013. aasta 18. detsembri „Pealtnägijas".