KondoomFoto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
17. veebruar 2014, 17:12

Kondoome osta internetist! Aga on see ikka ohutu?

Eestile kuulub HIV-sse nakatumisel Euroopa Liidus esikoht. Probleemiks on nii vastutustundetu seksuaalkäitumine kui ka kaitsevahendite kallid hinnad. Soodsamalt on võimalik kondoome osta e-poest. Sealjuures tuleb kindlasti kontrollida müüja tausta.

Tervise Arengu Instituudi uuringu kohaselt peavad noored kondoomide hindu liiga kalliks, samas kui kättesaadavusega probleeme ei esine. Olukorra leevendamiseks saab tasuta kondoome näiteks Seksuaaltervise kliinikus, kuid sellisel teel ei ole siiski võimalik probleemse sihtrühmani jõuda. Küll aga on alternatiivne lahendus, mis muudab kondoomid paremini kättesaadavaks.

Kondoomid on liiga kallid

Kauplustes on müügil lai valik erineva brändi kondoome, mille hinnatase on erinev. Paljud tundmatud brändid on kordades soodsamad kui tuntud tootjate kondoomid, nagu Durex ja One. Tundmatute brändide suhtes on aga teatav ebausaldus ning tarbijad eelistavad kvaliteetset toodangut. Probleem on eriti levinud noorte seas, kus Tervise Arengu Instituudi uuringu kohaselt on kondoom jäänud kasutamata 28% 14-18aastatest noortest nende kättesaadavuse tõttu.

Kondoomid internetist – lihtne, kiire ja turvaline

Kauplustes on kondoomid müügil väikestes pakkides, kus tüki hind on väga kallis. Kuigi kondoomi tootmishind on väga madal, lisanduvad jaehinnale pakendamise ja brändingu kulud, tarne ning juurdehindlus katmaks kaupluse kulusid.

Alternatiiviks on kondoomide ostmine internetis. Internetist ostes on hinnad sageli odavamad ning mõistliku hinnaga saab ka tuntud brändide kaupa. Madalamat hinda on võimalik pakkuda väiksemate kulude arvelt.

Kauplustes müüdavad kondoomipakid sisaldavad tavaliselt 3 kondoomi, kuid tarbijad eelistavad sageli muretseda suurema koguse korraga, mis hoiab tüki hinna madalama. Internetist ostes on valik laiem ning saadaval ka suuremad pakid. Ostu sooritamine on kiire ja turvaline. Ostja identiteet jääb konfidentsiaalseks ega pea tundma piinlikust intiimtoote ostmise pärast.

Kontrolli müüja tausta!

Enne e-poest kondoomide ostmist on oluline kontrollida, kas tegu on usaldusväärse kauplejaga. Selleks tasub üle vaadata ettevõtte kontaktandmed ning kontrollida juriidilisi andmeid.

E-poest ostmise eeliseks on mugav maksevõimalus, kus kauba eest saab tasuda otse internetipangas. Andmete turvalisust saad kontrollida ettevõtte ostutingimustes.

Eelista e-poodi, kus ostutingimused on selgelt välja toodud ning kinnitatud konfidentsiaalsus! Näiteks kondoom.ee kodulehel on välja toodud ostutingimused koos kauba tagastamise info, kauba kättetoimetamise jm olulise infoga.

Kondoomide ostmine ei pea olema tüütu kohustus ja kallis lõbu. Alternatiivsed variandid, nagu e-poest ostmine, muudab kondoomide ostmise soodsamaks ning diskreetne kauba kohale toimetamine hoiab ära piinliku momendi.