Uudised

Vaktsiinikartlike lapsevanemate arvu suurenemine viib Eesti epideemiaohu piirimaile (42)

LISA KOMMENTAAR

20. aprill 2014, 17:32
Ravimitööstus on ise endale oma ahnuse ja pettustega augu kaevanud. Õnneks on üha enam infot selle kohta liikvel ja inimesed ei lase end lõksu meelitada. Äsja paljastus järjekordne vaktsiini-pettus Inglismaal. http://www.bbc.com/news/health-26954482
5. aprill 2014, 10:28
"Terrorism on reaalsus mis sõjaga kaasas käib"
Muidu, terreorismi hulka kuulub ka bioloogiline relv.
5. aprill 2014, 10:26
isegi väike grippipuhang ajal elu segamini - koolid, lasteaiad kinni, ei toimu üritused jms
5. aprill 2014, 10:25
Ok. süstige end siis aga miks peaks teid kottima see, kui mingi võõras inimene ei lase.
***
Sest epideemia ei puuduta ainult sind isiklikult, see kõvasti mõjutab majandust ja ühiskonna heaolu.
to 11:065. aprill 2014, 10:22
Kuid grippi surnud inimeste hulk on vaatamata haigestunute vähenemisele jäänud samaks. Hooaja algusest on surmajuhtumeid olnud 20. Kõik need inimesed kuulusid riskirühma: olid vanemaealised või põdesid kroonilisi haigusi.
terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri
Palun siis katkuvaktsiini nii igaks juhuks5. aprill 2014, 09:48
Ok. süstige end siis aga miks peaks teid kottima see, kui mingi võõras inimene ei lase. Teil on ju vaktsiin keres ja haigus ei ohusta. Mina ei lase end süstida, kuna see on ohtlik. Eriti praeguses poliitilises situatsioonis. Terrorism on reaalsus mis sõjaga kaasas käib, Vaenlasel on väga lihtne vajadusel manipuleerida massidele mõeldud meditsiiniliste toimingutega. Tänan aga ei.
5. aprill 2014, 00:47
tàiesti mòtetu artikkel
5. aprill 2014, 00:17
14. sajandil tappis katk umbes kolmandiku Euroopa elanikest.
Katku viimased nähud olid 1713. aastal ja sellesse suri inimesi rohkem kui sõjategevuse tõttu. 1712. aasta Eestis tehtud revisjon näitas, et katku suri Läänemaal 82,8%, Harjumaal 80,3%, Järvamaal 70,5%, Virumaal 70,4%, Hiiumaal 53,2% ja Vormsil 24,6% elanikkonnast. Kokku põhjustas katk kuni 200 000 inimese surma. Eesti rahvastik vähenes selle järel umbes 150 000 inimesele (umbes sama palju kui 1200. aasta paiku). See oli rahvastikukatastroof, kuigi puudutas eelkõige Lääne- ja Põhja-Eestit, kus oli lausa inimtühje piirkondi. Aastad 1710–1712 jäid siiski viimaseks suuremaks katkuepideemia levikuperioodiks.
5. aprill 2014, 00:03
ja mida te üldse käite seal võõramaa reisidel, vaja teiste ees eputada muud midagi.?????????????????
Reaalsus4. aprill 2014, 23:13
Vaesuse vastu pole tõesti vaktsiini!
4. aprill 2014, 22:28
mm..enamus, kes keelduvad vaktsiinist teevad seda mõne vaktsiinivastase avaldatud hirmuartikli põhjal, kus räägitakse et vaktsiinid sisaldavad elavhõbedat (tiomersaali), mis põhjustab igasugu jubedaid asju. Seda siiski Eestis ükski kohustuslik vaktsiin ei sisalda. Teine väide on, et sisaldavad alumiiniumi, mida nad otseselt ka ei sisalda vaid sisaldavad alumiiniumi soolasid. Nende abil on võimalik vähendada vaktsiini annust ja manustada vaktsiine harvemini. See kogus on ka märkimisväärselt väike ja mujalt looduses saab inimese organism seda kordades rohkem, kuna alumiinium on looduses üks sagedamini esinevaid metalle ja muuhulgas sajab seda meile pähe ja meie toidule tänu kliimasoojenemise pidurdamise programmile otse lennukitelt (jutid taevas). Eks ikka võivad osad lapsed olla tundlikud vaktsiinide suhtes aga kindlasti on kordade rohkem neid, kelle hädad ei ole kuidagi seotud vaktsineerimisega kuigi vanemad tahavad seda siiralt uskuda. Kas aga meie kallid vaktsineerimisvastased oleks nõus sellega, et Eestis igasugune vaktsineerimine peatataks? Kas nad annaksid pea selle eest, et piisaks vaid tervislikult toitumisest, kätepesust ja mudas püherdamisest, et lapsed jätkuvalt terved oleks? Minujaoks juba sellele mõtlemisest piisab selleks, et need süstid ikkagi ära teha hoolimata sellest, et on olemas väike risk tõsisemaks vaktsiinitüsistuseks. Tänapäevaemad ei kujuta ettegi, millised need jubedad haigused on, mille vastu vaktsineeritakse ja need endiselt eksisteerivad maailmas!!
to torkige end puruks aga mind te ei hirmuta4. aprill 2014, 20:20
Kas sa ajalootunnis magasid? Kas sa pole kordagi kuulnud haigusepideemiatest, mis mõnikord suure osa populatsioonist hävitasid? Kas sa pole kuulnud, et inimpopulatsioon ei ole kunagi olnud nii suur kui praegu? Seda tänu arenenud meditsiinile. Kas sa pole oma elus näiteks kohanud kunagi ühtegi lastehalvatuse invaliidistunud ohvrit?
Vastuseks sinu ülimalt lollile küsimusele: alati peab keegi viirustele vastu, sest inimorganismid on erinevad. Lapsi sündis ka kusjuures palju palju rohkem kui praegu, aga paljud neist surid. Tänapäeval on aga iga elu väärtuslik ja sellepärast peaks kõiki neist võimalikult palju kaitsma, hoidma.
Mõnele kommenteerijale veel: kõikidel ei tekigi vaktsineerides immuunsust, nii see paraku on, aga nende kaitse tagabki see, et kõik ümberringi on vaktsineeritud.
torkige end puruks aga mind te ei hirmuta4. aprill 2014, 17:44
Vaktsineerimine on osa populatsioonikontrolli poliitikast. Punkt. Kui olete nii asjatundjad siis seletage, kuidas inimkond üldse vastupidanud on siiamaani kuni vaktsiinid leiutati, oleks pidanud juba välja surnud olema kui asi nii hull on et keegi ei või süsti vahele jätta enam.
sohohh...4. aprill 2014, 17:01
Kui laps pole vanemate omand ja vanemad ei või lastega eksperimenteerida siis ka võib ju väita, et laps pole ka riigi ega arstide ja vaktsiiniloojate omand kes kasutab neid kui katsejäneseid, et nood uusi vaktsiine testiksid kuna tohtritel on just parasjagu mõni puhkusereis plaanis...
Soovitan soojalt ja sügavalt läbi mõelda kas vaktsineerida ja kui vaktsineerida siis mida ja kui tihedalt. Igal rohul on kõrvalnähud ja vaktsiinidel samamoodi....me ei või iial teada kas laps kannatab neid aineid välja mis vaktsiinid sisaldavad....seega mõtlemisainet jagub...
to sohohh... / 13:59, 4. apr 2014 4. aprill 2014, 14:56
Muidugi on igal keeldujal oma põhjused, mida ta ise ainuõigeks peab. Aga kas ikkagi ka õiged? Kas või nagu siin eespool kommentaaris näide kondoome vältivatest neegritest, kes on raudselt veendunud, et kurikavalad valged neid niimoodi surmahaigustesse nakatada tahavad.
Igaüks võib iseendaga teha mida ise tahab. Kahju on vaid siis, kui seetõttu haigestub, saab tüsistusi või koguni sureb mingi ilmsüütu laps. Laps ei ole siiski vanemate omand, kelle tervise arvelt mingit hõpoteetilist ökoeluviisi eksperimenteerida.
sohohh...4. aprill 2014, 13:59
Kallid inimesed olete te mõelnud, et need kes keelduvad vaktsineerimast teevad seda mingi põhjusega, mitte aga sellepärast, et nad on mingid ökomõtlejad või mis iganes siin pakutud on. Küllap on neil põhjust rohkem kui küll vaktsiinidest loobuda ja arvan, et siinsed netikommentaatorid vaevalt, et neid inimesi ümber veenavad oma halvustamisega. Olen ka veendunud, et ükski vaktsiin pole 100% tõhususega ja kui see haiguspuhang ikka tahab tulla siis ei päästa meid ei ussi ega püssirohi ning veelgi vähem mingi vaktsiin (millel ju võivad ka olla omakorda tagajärjed). Uurige mida vaktsiinid sisaldavad ja mida nad võivad teie organismiga teha siis tulge siia halvustama ja näpuga näitama. Ja peale seda lauset, mis nüüd siia kirja panen kujutan ette, et tuleb oi-oi kui palju halvustajaid aga....arvan, et vaktsiinid ja vaktsineerimine on kuidagi liiga ületähtsustatud!
MADIS4. aprill 2014, 13:17
See autismi ning vaktsiinide võimalik seos on alles tõestamata, hüpoteetiline. Võib olla ka muid põhjusi. Mingit primitiivset nende vahelist sidet siin konstrueerida oleks ennatlik.
Illustreeriv näide. Mitmed abiorganisatsioonid on nii iibe piiramise kui ka haiguste, eriti HIV viiruste levimise tõkestamiseks viinud Aafrikasse hulgaliselt tasuta kondoome. Millegipärast kohalikud neid aga väldivad. Hiljuti lugesin põhjust. Kohalike hulgas levib legend, need kondoomid just AIDSi tekitavadki. Elementaarne loogika: varem polnud meil kondoome ega ei olnud ka mingit AIDS-i! Tulid kondoomid ning nüüd on AIDS igal pool. Selge - need põhjustavadki! Kohalikud helgemad põmmpead on leidnud isegi loogilise seletusigi. Valged ihaldavad meie maid ning maavarasid ära võtta. Aga meie segame. Et meid välja suretada, selleks nad meile nakatatud kondoome jumalamuidu pakuvadki!
Kati4. aprill 2014, 13:12
Vaktsiinid kohe kindlasti ei tõsta immuunsust vaid vastupidi võtavad seda alla. Ravimitööstuses liiguvad miljardid, selles pole midagi must-valget ja iga järjekordse paanika tekitamise taga on kindel põhjus ja see ei ole mure meie laste tervise pärast.
to matsile / 12:03, 4. apr 2014 4. aprill 2014, 13:08
Vahest seletad siis ära, mis see sinu arvates siis on? Vaktsineerimine, nõrgendatud haigusetekitaja organismi viimine on ergutav ohusignaal immuunsüsteemile, käivitamine, mis paneb seda intensiivselt vastavaid antikehasid tootma. Seega, kui päris nakatumine hiljem toimubki, ootab haigustekitajaid organismis ees juba terve armee võitlusvalmis antikehi, mis haigustekitaja kas koheselt hävitavad, või siis üsna pea maha suruvad (kerge läbipõdemine). Ilma juba valmis antikehadeta saaks haigustekitaja kohe algul suure ülekaalu ning antikehade teke jääks hiljaks ning võtaks palju aega. Seega oleks tegu märksa raskema haigusjuhtumiga.
matsile4. aprill 2014, 12:03
Vaktsiin EI OLE vahend immuunsussüsteemi tugevdamiseks, tee see endale selgeks, enne kui targutad.
Adelante4. aprill 2014, 11:50
Lolluse vastu seni vaktsiin puudub, nii et enamust see artikkel ei puuduta.
to nii ja naa 4. aprill 2014, 11:35
Vaktsiinid ei tekita autismi.
MATS4. aprill 2014, 11:12
Üksikjuhtumitest ei saa üldisi järeldusi teha. Keegi kiitleb, et pole 20 aastat haigestunud, kuigi pole vaktsineeritud. Ega midagi, õnnitlen. Hea tervis, geenid ning korralik immuunsüsteem. Kahjuks on sellise geneetilise pärandiga õnnelikke aga vähevõitu.
Teine, et laps haigestus vaktsineerimisest hoolimata. Juhtub sedagi. Ega vaktsiin pole ei eluvesi ega imerohi. See on vaid abivahend immuunsussüsteemi tugevdamiseks. Aga kui see immuunsus kehvakene juhtub olema, ei vaktsineerimine siis üksipäini kah ei aita. Kuid vähemasti põeb haigestunu selle haiguse kergemini läbi. Muidu, ilma vaktsineerimata, mine tea mis võinuks juhtuda. Millised rasked tüsistused ette tulla.
Vanurid lähevadki millegi TAGAJÄRJEL!!! Elementaarne!!!!4. aprill 2014, 11:06
Paluks nende Grippi surnud inimeste vanus ka juurde panna ning haiguslugu.Ilmselgelt on tegemist suunatud paanika õhutamisega ravimitootjate poolt. Niisiis, tõesti-kui annab ajakirjanikul kuskilt välja uurida nende18 inimeste vanus ja üldine seisund enne viirushaigusega kokku puutumist,siis oleks huvitav teada.
koll4. aprill 2014, 10:59
ikka see loll mula et vaktsineerimata lapsed elavad vaktsineeritute arvelt, kuidas saab nii rumal olla? vaktsineeritud lapsed on haigusekandjad ja levitajad, neile on haigus otse verre süstitud. poleks olnud massvaktsineermisi,oleks epideemiad ammu kadunud. ja mida te üldse käite seal võõramaa reisidel, vaja teiste ees eputada muud midagi. arenemsruumi on kõvasti... sest aru ei saada lihtsamastki- vaktsiin ei hoia haigust ära
lapsevanem4. aprill 2014, 10:54
Poiste puhul peaks kindlasti mumpsi vastu vaktsineerima, sest see võib põhjustada neil viljatust, mida ma arvan ei soovi ükski ema oma pojale.
tulevane lapsevanem4. aprill 2014, 10:50
See autismi ja vaktsiini seos on täielik jura ja palavik või muud väiksemad hädad, mis vaktsineerimisega ajutiselt tekivad on köömes selle kõrval mis tüsistusi ja piina haigused ise tekitavad lastele. Pealegi lapsevanemad kes ei vaktsineeri oma last, elavad nahaalselt teiste laste vaktsineerimise kulul, kui nüüd need teised peaksid ka kätte võtma ja mitte vaktsineerima siis ongi lasteaedade ja koolide kaupa epideemiat.
Minu jaoks on ainult pisut imelik, suhteliselt varane B-hepatiiti vaktsineerimine, võiks veidi hiljem teha seda.
K4. aprill 2014, 10:18
No ma ei tea, minu lapsel kõik vaktsiinid tehtud ka mumps aga ikkagi põdes mumpsi. Hakkan kahtlema kas on sellest mingit kasu
to osaliselt vastane4. aprill 2014, 10:10
Milles on vaktsiin süüdi kui arst on hooletu?
4. aprill 2014, 10:07
Hiljutiste andmete järgi oli sel talvel grippi surnuid kogunisti 18 inimest ---
Sul vist jäi märkamata lause, et nendel inimestel (reeglina vanuritel) juba oli mõni väga ohtlik haigus küljes, ja suremise oht oli nagunii suur. Paljud neist surevad kopsupõletikusse.
osaliselt vastane4. aprill 2014, 10:05
Vähemalt selles artikli osas, mida siit lugeda saab, räägitakse vaktsineerimiselt üldiselt, nagu oleks kõik must-valge ja on kas kindlalt vastased või 100% pooldajad. Ometi pole elu must-valge. Niisuguste haigust vastu, nagu lastehalvatus, teetanus ja sarnased laste vaktsineerimist pooldan, teine asi, kas seda peab tegema otsekohe, kui pisike on maailma sündimisega isegi suure šoki saanud. Pisikest hoiab normaalne ema nagunii turvaliselt võõrastets eemal, kui tita veidi kosunud, võib ka need vaktsiinid teha. Leetrite, puhul ma pole nii kindel. Ise läbi põdenud, polnud nii hull midagi. Punetised, mumps... noh, esimese puhul ehk tüdrukuid, teise puhul poisse. Aga kindlasti mitte näiteks gripi vastu. Mõni siin kirjutab, et lasi ennast vaktsineerida ja pole pooltosinat aastat grippi põdenud. Mina pole lasknud vaktsineerida ja pole oma paarkümmend aastat grippi põdenud. Pealegi aitab gripivaktsiin ainult ühe teatava viiruse tüve vastu, nii nagu see tüvi muteerub, on tehtud vaktsiinisüst täiesti kasutu, samuti siis, kui on tegu mõne teise viiruse tüvega.
Ja nüüd, negatiivset ka vatsineerimise poole pealt. Minu ämm suri vatsiinikatsetuse tagajärjel, selle kõrvalmõjuna. Arstid tegid Eestis katsetusi ja kutsusid vabatahtlikke endile vöötohatise vastast vakstiini süstida laskma. Ämm, usin vaktsineerija gripi vastu, lasi siis selle endale teha. Aga mida arst tegemata jättis, seletamata lahti kõik selle, mis oli kirjas kaustas, kuhu ämm süstiga nõustudes allkirja andis, ei võivad olla kaasmõjud, et tuleb nädal aega pärast süsti hoiduda igasugusest pingutusest jne. Hoopis määras järgnevasse nädalasse plaanilised terviseuuringud. Ämmal ilmnesid valud, millised olid kaustas võimalike kõrvaltoimetena kirjas. Hommikul käis kiirabi, tegi kardiogrammi, südamega oli kõik korras, käskis rahulikult lamada, aga sellele vaatamata läks ämm vapralt päevaks uuringutele, perearst oli ju käskinud. Aga vana inimese tervis ei pidanud vastu, tuli koju, vahetas riided ja... süda jäi lihtsalt seisma, ei, mitte infarkt, lihtsalt süda seiskus, nii oli kirjas surmatunnistusel. Ka uuringu tulemuste järgi olid kõik organid normaalses seisundis, uuringu, mis vahetult enne surma tehti. Aga et peale mürgist vaktsiini poleks üldse tohtinud ennast pingutada...
Tüüfus4. aprill 2014, 10:03
"kõhutõbede vastu käsin käsi pesta" .. Hmmm
Haigestumine
♦ Tugevalt endeemiline
♦ Endeemiline
♦ Üksikud juhud
Inimene haigestub bakteriga, kui sööb toitu või joob vett, mis on saastunud haige inimese väljaheidete või uriiniga. Bakter püsib vees või kuivanud heitveega kohtades nädalaid.
4. aprill 2014, 10:00
Ebola on üks ja vähetõenäoline haigus (kui just Aafrikas ei ela), lastehalvatus, rõuged: http://et.wikipedia.org/wiki/R%C3%B5uged, düfteria, teetanus juba teine ja tõsisem. Meie sajandil, kus kõik reisivad (küll koos lastega, küll ilma) vaktsineerianta jätmine on väga lühinägelik suhtumine.
jaagup4. aprill 2014, 09:26
Hiljutiste andmete järgi oli sel talvel grippi surnuid kogunisti 18 inimest. Ning just neid, kes ei olnud end vaktsineerida lasknud. Täiskasvanu võib omaenda tervisega riskida kui tahab. Aga kuidas on lapse tervisega riskimisega? Kui sureb laps, keda siis süüdistada?
to realist 4. aprill 2014, 09:22
Mina ise kuulun riskirühma, nii et raskekujuline gripp võiks mulle saatuslikuks saada. Lasen end igal sügisel vaktsineerida ning pole pooltosinat aastat grippi enam põdenudki. Ning mingit narkolepsiat või muud taolist pole kah veel saanud. Vanemad hindavad ühte poolt, riske tüsistustle kõvasti üle, kuigi ohuprotsent on tegelikult kaduvväike. Samas sulevad silmad märksa suurema ohu, nakushaiguse enda ees. Ohu tunnetuse proportsioonid on paigast ära.
realist4. aprill 2014, 09:12
kui poleks seda ülimat kasumiahnust küll siis usaldataks vaktsineerimist ka
aga kõigepealt tehakse mingi sea-linnu-lehmagripp valmis , siis ruttu vaktsiin takkapihta et ikka vähegi mõtleval inimesel oleks seos ilmne ja siis tuleb välja et vaktsiinil on otsene seos narkolepsiaga ja pluss veel vastsündinute vaktsineerimine elavhõbedaga - no AITÄHH
võib ju olla ka miskit asjalikku on nende vaktsiinide seas aga kes teab millises ja kas on ?
ei usalda! aga lapsevanemaid palun selles küll mitte süüdistada , ise lasksite oma ebaausatel kolleegidel sellise asja korraldada
ökolapsevanem4. aprill 2014, 09:03
aga mina vaktsineerin puukborrelioosi vastu oma last ternespiimaga . gripi ja kõhutõbede vastu käsin käsi pesta ja muidu immuunsuse karastamiseks äasen püherdada poris, selleks et vältida allergiat ja astmat ei kasuta õhuvärskendajat ega värvilisi komme
to kõige vastu pole vaktsiini / 08:25, 4. apr 20144. aprill 2014, 09:01
Muidugi pole ega saagi lähikümnenditel veel olema. Kuid see pole veel põhjus olemasolevatest loobumiseks. Teate vana ütlust:hoia end kõigepealt ise, küll siis hoiab ka jumal.
MADLI4. aprill 2014, 08:59
Mis parata, kui mõned teoreetikutest ära lollitatud vanemad lapsi ei vaktsineeri. Elavad liialt turvalises keskkonnas ning on ära unustanud, et maailmas on päris palju ohtlikke nakkushaigisi. Ei mõtlegi, et sisuliselt seavad nad omaenda lapsed löögi alla ning suurde ohtu.
nii ja naa4. aprill 2014, 08:59
aga see eest autistide arv väheneb
kõige vastu pole vaktsiini 4. aprill 2014, 08:25
nagunii selliste viiruste vastu vaktsiini pole nagu seda on Ebola . See on muide eriti surmav haiguś ja tekitab verejookse igalt poolt organismist