Foto: Wavebreakmedia ltd/Scanpix
Uudised
16. mai 2014, 20:06

Maailma Terviseorganisatsioon: inimeste oodatav eluiga on pikenenud (9)

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) avaldas 2014 aasta tervisestatistika kogumiku, milles tuuakse välja, et inimesed üle maailma on hakanud kauem elama.

2012. aastal sündinud tüdrukute oodatav eluiga on 73 aastat, samal aastal sündinud poisslastel aga 68. See on kuus aastat rohkem kui 1990. aastal sündinud inimeste oodatav eluiga, vahendas UPI.

Kõige kauem elavad naised, kes on pärit Jaapanist, Hispaaniast, Šveitsist, Singapurist, Itaaliast, Prantsusmaalt, Austraaliast, Lõuna-Koreast, Luksemburgist ja Portugalist.

Mehed elavad eeldatavasti kõige kauem Islandil – 81,2 aastat. Saareriigile järgnevad Šveits, Austraalia, Iisrael, Singapur, Uus-Meremaa, Itaalia, Jaapan, Rootsi ja Luksemburg.

Kehvemal majanduslikul järjel olevatest riikidest on oodatav eluiga enim tõusnud Libeerias – kui 1990. aastal sündinud inimesed elavad seal eeldatavasti 42 aastaseks, siis 2012. aastal sündinud 62 aastaseks.

Veel näiteks Kamboodžas on eeldatav eluiga tõusnud 54 aastalt 72 aastale.

„Globaalne eeldatav eluiga on eelkõige pikenenud, kuna aina vähem lapsi sureb enne oma viiendat sünnipäeva,“ ütles WHO direktor dr Margaret Chan oma avalduses.