Uudised

Eestis sureb üledoosi tõttu kümme korda rohkem inimesi kui Euroopas keskmiselt (72)

LISA KOMMENTAAR

eestlane28. mai 2014, 18:55
Pole vaja hirmutada meid sõjaohuga Venemaa suunalt! Me oleme nii julgelt enehävitamise teed minev rahvas ja me ei vaja selleks mitte kellegi abi, kõik teeme ise ära.
tom28. mai 2014, 10:17
aga siit küsimus? miks ei tahtnud lasta riigikogulased teha endile narkotesti?joodikud saadetakse meid esindama Brüsselisse?
MATS28. mai 2014, 09:29
Narkomaania hävitab meil nii palju noori elusid? Aga mis on narkomaania taga, kes seda väärnähtust elus hoiavad? Igasugu kaliibriga rahamaiad narkoärikad ning narkomuulad! Seega peaksime kuulutama sellistele surmakaupmeestele halastamatu sõja. Aga mida teeme meie? Vastupidi! Kui omal ajal Tais 5 narkomuula vahele jäid, jooksid meie välisministeerium ning valitsus Tai vahet voorides lausa kannad rakku. Koguni president ise lõi lõpuks kaasa. Et ainult neid meie "vaesekesi" rangest karistusest päästa, tagasi Eestimaale tuua. Kus president varsti neile armu andis ning välja laskis.
Ja hiljuti need kaks Peruus vahele jäänud narkomuulast tibi? Presidendi tasandil pole seekord küll veel sekkutud, kui meie USA peakonsul võttuis küll juba jalad selga ning kappas Peruusse kohale vaatamaks, kuidas neid "vaesekesi" saaks aidata. Väga kummaliselt võitleme me selle naromaania pahe vastu.
JEEP28. mai 2014, 09:18
Mida sellisest hädaldamisest arvata?
Ilmselt seda, et edaspidi suunakem kõik oma kärbitud kiirabi ekipaažid ning arstid õnnetute narkarite päästmiseks ning turgutamiseks! Aga need teised abivajajad? Igasugu insuldid, infarktid, traumad, koomasse langemised j.n.e. Ah, las need ootavad, narkarid olgu prioriteet!
Narkar on ise endale oma tee valinud ja enamasti ikka vabatahtlikult. See on erandlik, kui kedagi vägisi, tema tahte vastaselt on nõela otsa istutatud.
MATS28. mai 2014, 09:10
On vähemalt midagigi, mille alal me Euroopa esiviisikusse, vabandust, lausa esimeseks küünime! Kisaks veel ka Euroopa kõige kõrgemale hindade tõusule.
Kui teie enda laps28. mai 2014, 09:07
või õde-vend hakkab tarbima, kas siis ka karjute, et kärvaku? Kas siis rõõmustate ka, et Eesti saab puhtamaks? Või siis teie laps lakkab teie jaoks olemast inimene, kui mingi närakas diiler ta narkomaaniks aitab?? Ehk siiski püüate sellisel juhul lähedast aidata? Võõras mure on enamusele ilmselgelt vaid naerukoht. Veel hullem tundub rõõmustamine, hurraatamine ja parastamine ükskõik kelle surma korral. Õõvastav...
28. mai 2014, 08:48
LAS AGA SUREVAD ÄKKI, ÄKKI VÕIB MIDAGI PÜKSI TULLA MUIDUGI. ÄKKI TÕSTAVAD MEIL PENSIONEID JA PALKU. KES MIDA OTSIB SEE SEDA KAH LEIAB. NIGU ÜTLE JEESTI VANASÖNÄ.
susi28. mai 2014, 08:28
.....enamjagu on nad vargad ,et oma doos kätte saada . Statistika väidab ,et meil kuritegevus langeb ja et meil ei ole palju vargusi ega narkomaaniat ( andmed Brüsselisse ja politseid vähendame ka kogu aeg ) Huvitav ,et see uudis või andmeid lastakse ikkagi meediast läbi joosta ????
DD28. mai 2014, 07:15
Vot sellistest inimestest ei ole mul kahju ja pole vaja õelda, et see on haigus. Iga terve mõistusega inimene teab, mis juhtub, kui narkootikume võtta ja ikka teeb seda siis on see oma tekitatud sõltuvus mõnuainest, aga mitte haigus ja miks peaks selliseid maksumaksja raha eest turgutama. Ühiskonnale tekitavad pigem kahju, kui kasu. Röövivad ja varastavad.
sten28. mai 2014, 23:41
täitsa ´´´´´´´kui sa kuninga kass oleks kunagi tundnud/teadnud mis on sõltuvus siis sa oleks vait! Hea on persetada ja delfi kommentaariumis hõisata ?
Sten28. mai 2014, 06:55
uskumatud kommentaarid, ehe näide eestlaste mõttemaailmast. Võiks ju mõelda et vähe arenenud riigis selliseid arvamusi pole, aga võta näpust. Ise pole ei narkar ega ka endine, kuid siiski see on haigus ja see Rõve põlgamine mida me/te kõik teete ei aita kaasa.
Kõiges halvas oleme ikka esimesed.28. mai 2014, 06:55
Elagu kõrbenud riik ja tänud neile, kes siiani meid juhtinud kolinal alla!
Eesti esivarga saatsime koheselt preemiks Brüsselisse. Nüüd saatsime riigi tüürimehe, Ansipi, preemiaks temale järgi. Mõnes riigis need mehed oleks saadetud vanglasse. See aga ei ole meie komme.
Viinanina28. mai 2014, 06:38
Kärvaku täiega! Mina olen joodik ja joon oma kodus viina. Selleks raha ei varasta ja kedagi ei sega. Narkarid aga on saast! Proosit!
jurka28. mai 2014, 06:36
Peame püüdma sinnapoole,et oleks 1000-de kordne.PILVE peale ta tahab ja öiguriigis ei tohi inimese soovidesse külmalt suhtuda.
28. mai 2014, 06:17
Ei jaga seda muret kellegagi.....las kärvavad! Jutul lõpp!!! Edasikaebamisele ei kuulu!
Jansa28. mai 2014, 03:33
No see polegi nii paha näitaja,enamus neist lahkujatest pole mitte polisrahvas onneks!!!!Head teed raisk!!!!
priit27. mai 2014, 22:00
Miku28. mai 2014, 00:48
Ma ei kujuta ette kui palju parem su naabrinaine on :D
Olev27. mai 2014, 21:36
Igati positiivne info !!
Miki28. mai 2014, 00:46
Aamen sellepeale! :)
mammu27. mai 2014, 20:46
Tänu igale surnud narkalile säästub võib olla ka sinu lapse elu, mõelge sellele!
Madis28. mai 2014, 07:27
Nad ju riigile koormaks kaelas. Tööd sellised ei tee, varastavad teiste tagant ja lõhuvad. Pehmet vatist pilve soovides.
Hei, Sultsid.27. mai 2014, 20:00
Kas nüüd tehakse narkaritele koolituskeskused, kus õpetatakse ohutult doseerima.
Ja loomulikult hästi palju kõrgepalgalisi konsultante, õppejõude ja nõustajaid ja muid parasiite.
koplikas27. mai 2014, 19:58
Positiivne uudis - ühiskond puhastub! Euroopas keskmiselt ei ole ka sellist sovjeedijäänukit nagu meil. Ja sovjett ei ole seotud ühegi rahvusega või keelega, mida räägib. Olen aastaid näinud pea igapäevaselt narkareid, olen pidanud kannatama narkar-varaste pärast korduvalt, politsei on abitu. Enamasti on narkarid venekeelsed, kuid on liikunud ka (veel) korraliku välimusega eestikeelseid, nii naisi kui mehi, väikelastega vanemaidki (süstinud mõlemad lapsekäru juures kükakil). Viimastel kuudel on aga narkarite liikumine tunduvalt vähenenud! Seega - kas vaikus enne tormi või siis tõesti toimubki puhastumine! (kuigi verine nuts ja kaks tühja uut süstlapakendit tekkisid kodupargi teeveerde alles eelmisel nädalal, pargi niitmist enne kesksuve ei looda - tavaline, et selleks jagub linnaosal raha alles siis, kui muru on kasvanud umbes kahemeetriseks, pakkudes varju praeguste linnavalitsejate valijaskonnale)
mnjaaa27. mai 2014, 19:37
Kui inimene juba sinna võrku satub, siis on temaga jokk, paraneb , ei parane, saab abi jne...Selle peale ei saa loota, kui tema aju on juba kahju saanud, pole temast suuremat asja. Muidugi on kahju, kui kellegi poeg, tütar või vanemad selle probleemiga on aga teha pole mdiagi ja nii nad koolevadki. Mul ei ole neist kahju.
27. mai 2014, 19:31
Need narkarid võiks kõik ühe korraliku üledoosi võtta. See oleks heategu kogu ühiskonnale.
fdgfd27. mai 2014, 19:30
Kui mõtlema hakata, siis 191 miljoni kohta pole üldse suur arv.
Tegelikult27. mai 2014, 18:42
pole ju vahet, mis rahvusest on narkar. Nii nagu ei saa olla natuke rase, ei ole ka vahet, kas ta süstib või kasutab narkootikume muul viisil - narkar on narkar. Ja neid jälle ja jälle elule aidates ei ole muud kasu kui kulutatakse mõttetult arstide aega ja ravirahasid - kasu sellest ju pole! Saan aru, et kõik on kellegi lapsed, vennad jne. kuid "küürakat parandab vaid haud". Kui oleks moodus kuidas neid ravida terveks, oleks teine jutt, aga meditsiin on ju ka võimetu. Kunagi ütles üks arst, et hakkame ravima ravimatut haigust - narkomaania onaga ju ise tekitatud ravimatu haigus. Kahju!
tont27. mai 2014, 17:18
mitte inimesi, vaid narkareid!
27. mai 2014, 17:39
täna narkar on tema laps, homme -sinu
- 27. mai 2014, 18:51
eks need narkarid on tulnukad teisest planeedist- ei ole nendel vanemaid ega sugulasi, seega meie lastega ei saa juhtuda mitte midagi
naine3027. mai 2014, 18:04
Mitte narkareid, vaid inimesi. Nii lihtne ja hea on teisi unustada, n2hvates, et need pole inimesed ja et nad on ise oma halvas saatuses syydi ja v22rivadki surma. Need on meie omad vennad, 6ed, pojad ja tytred, kelle jaoks me pole ise piisavalt kohal olnud ja kellele pole 6igel ajal tuge pakkunud v6i keda 6igesti viitsinud kasvatada.
Mu kunagine hea s6ber suri eelmisel aastal yledoosi. Kui k2e sydamele panna, saan 6elda, et asjad poleks nii kaugele l2inud kui tema ymbruskond (ka mina) oleks teda veidi rohkem toetanud, tema vastu huvi yles n2idanud ja rohkem kohal olnud. Ta ei olnud nn lasnam2e v6i sillam2e heroiinis6ltlane, vaid tavaline eesti mees. T66 oli olemas, s6brad, naine ja tulevikuplaanid. Me kasvasime koos yles ja ta oli yks omade seast. Siis l2ks midagi valesti, tekkisid v6lad, probleemid, alkohol, amfetamiin, tsyklid ja k6ik oligi kadunud. S6brad ka. Sest kergem on n2gu peita ja iseenda hea eluga edasi minna. Inimene ei uju toetuseta probleemist v2lja, eriti kui ta j2etakse yksi. Ja see on vale. Lihtne on teist narkariks liigitada. Tegelikult n2itab see MEIE RAHVA SUHTUMIST YKSTEISSESSE. Seda n2eb ka p6lvkondadevahelises suhtlemises. Yksk6iksus, hoolimatus, sallimatus, toetuse puudumine - kuniks see k6ik meie riigis vohab, ei saagi midagi paremaks minna.
27. mai 2014, 18:48
nagu näed, teised arvavad, et nende elus mite midagi sarnast lihtsalt ei saa juhtuda, ja sinu sõber oli lihtsalt kodutu tibla, sest ega eestlane võib olla narkar
Tegelikult,27. mai 2014, 22:37
no päris tegelikult. poleks te mitte midagi teha saanud.
Nii on vale öelda, et teised elavad oma HEAD elu edasi. See pole hea, vaid täiesti elementaarne, et sul tuleb tööl käia ja arveid maksta ja kodu korras hoida ja lapsi kasvatada.
Keegi ei saa ennast töölt lahti võtta või perest ära lahutada, et mõne sõltlase kätt ja jalga hoida. Millest nad lõpuks elaksid, kui ka tavaline inimene rajalt maha astub ning end sotsiaalsest elust välja lülitab?
Loomulikult võivad pahad asjad kõiki tabada ja vanemad (kui on õiged vanemad) annavad endast kõik, aga vahel kõigest ei piisa, elavad peavad elu edasi viima, mitte ennast maha matma lootusetu ürituse nimel.
teravsilm28. mai 2014, 06:44
Narkar valetab,varastab,petab,röövib jne.,miks peab neid kaitsma.Pannakse kinni,tuleb välja-köik jätkub.Ainuke ravi on 7-me kordne doos.
RIKAS SUURRIIK PEAB omale üht_teist võimldama27. mai 2014, 16:37
valitseval kommuniStide klikil on platsi puhtakslöömisega kiire: uued elanikud vajavad eluruumi
Kalju27. mai 2014, 16:31
Kui inimene teeb endale ise lõpu see on tema õigus ,neid ei pea päästma ja veel teiste inimeste arvelt ,aga neid narko kullereid ja narkootikume levitavaid inimesi tuleb karistada vähemalt 10 kuni 15 aastase vangla karistusega ,kohaldada seda kui teadlik teise inimese mõrv ,ka neid juhte kes narko uimas rooli istuvad ja avariid veel põhjustavad tuleks sammuti karistada kui teadlik teiste inimeste ohtu seadmine mitte kui narkootikume tarvitanud ,ei ole alko või narko tarvitamine nende kuritegu vaid teiste inimeste elu ohtu seadmine see peaks polema nende karistuste määramise kriteerium ,et ta end täis kaanis ,ise teadis kuid kui rooli istus siis on juba ränk kuritegu
ei tea27. mai 2014, 16:14
uudistest ma küll välja ei loe, et leitakse kuskilt põõsaste alt ja joomurgastest laipu, mis oleks sellisele eluviisile omane. meie narkarid surevad vist kõik ilusti oma kodudes, lähedaste silma all? vähemalt eneseväärikus on säilinud. või on ikka andmed kollitamiseks?
Las surevad!27. mai 2014, 16:07
RÕÕMUSTAV uudis! Las narkarid surevad! Neil mõistust peas ei ole.
algus on ilus pilveke27. mai 2014, 17:41
mitte nii väga ammu oli äge vaidlus kanepi legaliseerimise teemal, ja pooldajaid oli väga palju
et siis27. mai 2014, 17:49
tõmbad jointi kurku ja lämbud? võimalik muidugi
27. mai 2014, 18:55
Eks kanepi pooldajatel on erinevad võtted, kuidas end tappa., sul parem teada, oled asjaga väga kursis
Velirand27. mai 2014, 15:59
Eks need on suures osas venelased.
ära nii27. mai 2014, 17:56
Vähem Muret27. mai 2014, 15:49
See on narkarite probleem ja peaks normaalsele inimesele ainult rõõmustav uudis olema.
...27. mai 2014, 15:30
Ainult tugevad jäävad ellu, see on looduse viis nõrkadest lahti saada...
sina hurraaaaaa!27. mai 2014, 15:25
EESTI elaks küll, kui neid vene narkareid poleks ja olekski paremuselt esimeste hulgas euroopas, mine röögi narva taga.
surgu!27. mai 2014, 15:18
ega neid keegi ei sunni, ise teavad mis teevad.
....27. mai 2014, 15:13
Osa probleemi on vaesusest ja perspektiivitusest .... Mujal Euroopas ollakse osaliselt ja palju jõukamad .
abi27. mai 2014, 21:08
siis on selle vaesusega vaja endal ise midagi ette vötta ja teha
no ei tea27. mai 2014, 22:23
narkootikumid on ikka väga kallid. keskmisel järjel olevad inimesed neid küll endale lubada ei saa.
Perspektiivitus on küll iga inimese enda peas, mõni motiveerib end elama ja töötama, mõni mitte. Kes küll jõuaks neid perspektiivituid järgi vedima? Siin peaks ju iga tüübi jaoks terve armee palkama, kes neid elus hoiaks: üks tõukab tööle, järgmine valvab tööl, siis valvatakse, et ikka seIklusteta koju jõuab ja palga ikka söögi peale raiskab.
Siis tavainimesed ei saakski tavalist elu elada ja tööd teha, vaid peaksid vahti pidama, et perspektiivitul mingigi perspektiiv oleks ja massist maha ei jääks.
Positiivne27. mai 2014, 15:12
Iga kärvanud narkar muudab elu elamisväärsemaks. Surnud narkar on parim,ta ei varasta,ei röövi,ei tapa inimesi narkouimas autot juhtides,ei tõmba meedikuid ära nende juurest ,kes pole haiged oma süü tõttu.
27. mai 2014, 15:23
igati perspektiivne ja positiivne arusaam.
Mh27. mai 2014, 15:11
Normaalne, Eesti ühiskond puhastub ise - enamus narkaritest on nagunii slaavi päritolu.
Ei..27. mai 2014, 15:04
..sure inimesi,vaid narkomaanidest jätiseid,kelledest suurema osa moodustavad muukeelsed!Ma ei ole teemaga kursis,kuid niipalju olen kuulnud,et süstivad üldjuhul muulased,eestlased tarvitavad tablette või kanepit.Ja minu pooleast võiksid kasvõi kõik süstivad narkomaanid ära surra,oleks maailm hoopis parem paik elamiseks!
Ehh27. mai 2014, 14:52
Enamik sellest statistikast, meile vastutahtmist toodud venemaa avarustest. Kuidas me nüüd nendesse peaksimegi suhtuma.
27. mai 2014, 14:51
Sellepärast peabki Narva ära andma.
hm27. mai 2014, 14:48
tk27. mai 2014, 14:37
Aidates neid narkareid elule,suurendaksime oluliselt ka narkokaubanduse käivet ja kindlasti suureneks ka varguste arv,igati mõistlik.!
Ühiskonnasõbralik27. mai 2014, 14:36
Achivment complete! Tubli eesti/vene narkarid jätkake samas vaimus ,siis on mul suurem võimalus tööle saada kuna konkurente on vähem
;)27. mai 2014, 14:38
Ega narkar tööle lähe, ta varastab sult või su lapselt.
oih27. mai 2014, 22:13
Kui vilets pead olema Sina, kui narkarid su tööpõllul konkurentsi pakuvad?
Kle, mine tööle, ära oota peaministri palka!
Mitte et mul neist kahju oleks, aga konkurentsi nad nüüd küll tööturul pakkuda ei suuda.
eestlane27. mai 2014, 14:33
Sureb SELLEPÄRAST, et Eestis on selliseid IDIOOTE kümme korda ROHKEM kui Euroopas!
Las idioodid surevad! Saab Eesti puhtamaks.
;)27. mai 2014, 14:33
MIDA VAREM NARKOMAANID SUREVAD SEDA PAREM, kellele on vaja heroiini systivat narkomaani, kes peab 100 eur iga päev kokku ajama. See tähendab 1000 euro eest varastamist päevas.
Loodan siiralt, et kõrge suremus jätkub NING, ET MINU MAKSUDE EEST EI OSTTETAKS ELUSTATAVAID SÜSTE, et narkarid saaksid minult veel varastada
xxxxx27. mai 2014, 14:33
Ilus surm erinevalt hooldekodus elusalt mädanevast vanurist
nii ilus27. mai 2014, 22:07
ta nüüd ka pole. Lihtsalt sõltlse elu on surmast koledam.
pole kahju 27. mai 2014, 14:30
minu pärast võiks mitte ainult üledoosist, vaid kohe esimesest doosist kõik kõrvad pea alla panna. eestis tarbitakse massiliselt narkootikume, aga narkopolitsei ei oska aimatagi, et ju siis keegi ka müüb ja hangeldab. avalik saladus, kust saavad eesti staarikesed oma narkoomtikumid, aga näe, politsei ei tea. korruptsiooni ja kättemaksu arvestades ei julge keegi ka minna rääkima ilmselt.
27. mai 2014, 14:26
Kui inimene tarbib kasvõi ühe korra narkootikume kaotab ta aju hapniku puudulikuse tagajärjel empaatia tunde, mis võimaldab temal tulevikus teha kõige julmemaid tegusid.
Esiteks kurnatakse oma lähedasi ja kui neilt ei ole midagi enam võtta hakatakse ühiskonda terroriseerima. Seega ei ole vaja ka narkomaane haletseda ja nad võivad rahus surra ületoosi.
kuivõrd27. mai 2014, 14:23
on teada,mis rahvusest valdav enamus neist on,siis...
Hurrraaaaaa!27. mai 2014, 14:17
Nagu peaminister lubas, Eesti esimese viie riigi hulka, a kanäe, jälle suisa esimesed. Elagu Eesti!
27. mai 2014, 15:26
tõesti edukas oli aga nüüd teeb ta sama Euroliiduga.
27. mai 2014, 15:47
vene narkarid mängivad end ise auti