SALADUSELOOR: Presidendi kantselei kinnitas 2008. aasta 20. augustil, et Ilvesega on kõik korras. Plaaster rääkis teist keelt. Pilt on tehtud öölaulupeol. Foto: MARIANNE LOORENTS
Eesti uudised
30. mai 2014, 07:00

Rängad avariid, insuldid, haruldased haigused (2)

Ükski poliitik pole haavamatu ja sportlikud eluviisidki võivad mõnes olukorras karuteene osutada.
  • 1996. aastal kihutas vastassuunavööndis möödasõitu sooritav auto jalgrattaga sõitnud Andrus Ansipile kiirusel 100 km/h otsa. "Ainus, mida mõelda jõudsin, oli, et see on nüüd küll päris loll lugu," on Ansip Õhtulehele öelnud. Ta ise lendas üle ratta juhtraua auto katusele ja sealt maha pooleldi kraavi. Järgnes 11tunnine operatsioon ja 14 kuud tööd enda kallal, et mitte ratastooli jääda.
  • 2006. aasta juunis sattus Jürgen Ligi Tallinnas Õismäel jalgrattaga sõites liiklusõnnetusse ning sai kergelt viga. Talle sõitis otsa sõiduauto Mercedes-Benz. Ta viidi regionaalhaiglasse sidumisele ning lubati seejärel koju.
  • 2000. aasta veebruaris tegi Toomas Hendrik Ilvest tööle sõidutanud (Ilves oli toona välisminister) Mercedes Rannamõisa teel pirueti ja paiskus vastu puud. Minister pääses rängast õnnetusest šokiga. 2008. aastal ööl vastu 20. augustit viidi president Toomas Hendrik Ilves halva enesetunde tõttu Põhja-Eesti regionaalhaiglasse uuringutele. Arstide hinnangul olid kaebused põhjustatud viirusinfektsioonist. Juhtunu täpsem taust jäigi segaseks, samal õhtul oli Ilves öölaulupeol. Tal oli plaaster randmel ja otsaesisel muhk, äsjase patsiendi hääl kähises kõnet pidades, justkui oleks ta suure vapustuse üle elanud.
  • Poliitik Katrin Saks liitus 2010. aasta oktoobris ümbermaailmareisil olnud Jaan Tätte ja Marko Matvere seltskonnaga. Atlandi ookeanil seilates nakatus ta raskesse haigusesse, haruldasse immuunsüsteemi häiresse ehk Guillain-Barré sündroomi. Teda raviti esmalt Portugalis ning siis Eestis. Taastumine võttis kuid.
  • Kahekordne peaminister ning Isamaa ja Res Publica liidu endine esimees Mart Laar pidas kaitseministri ametit, kui 2012. aasta veebruaris insuldi sai. "Kõige hullem selle haiguse juures ongi, et ega sa aru ei saa, kui ta tuleb – ta on lihtsalt kohal. Minu puhul ilma igasuguse hoiatuseta," rääkis Laar sama aasta oktoobris ETV saates "Puutepunkt". Praegu on ta Eesti Panga nõukogu esimees ning tegeleb kirjutamisega.