Uudised

IME? Ketogeenne dieet tõi väikesele epilepsiahaigele poisile tervise tagasi (15)

LISA KOMMENTAAR

Väga loogiline ju12. juuni 2014, 18:10
Ammu ju on teada, et pool närvisüsteemist on rasv, mis närve ümbritseb, Loogiline järeldus on, et kui see rasvakiht väheneb, siis hakkavad "läbilöögid", nagu elektrikaablitega, toimuma. Iseasi, kas see pealtnäha loogiline järeldus ka õige on.
kolla12. juuni 2014, 18:05
tegemist vist ikka mingi toidufirma tellitud reklaamiga.epilepsia on siiani ravimatu.kunagi üks vene arst lõikas ajude vahelt kile lahti ja tõesti langetõbi kadus ära aga aju käsud kätele-jalgadele läksid sassi ja tulemusena sai tulemus veel hullem.
Kah haige12. juuni 2014, 14:25
Minul aga krambihood vaid üleväsimusest
Ükski arst seda selgitada ei oska
Ravimeid kirjutatakse usinalt, ma ostan need välja, kuid ei söö. Kuna ei oma mingit vahet, kas söön või mitte. Kui olen üleväsinud on krambihood kohal. Abikaasa tabab juba ära, kunas asi jamaks võib minna. Tavaliselt ennem hooge (kui väsinud olen) jään tihti mõttesse või katkestan oma jutu ning unustan eelneva. Siis ajab ta mind tavaliselt magama, ning see on mõjunud.
Olen arvestanud sellega, et PEAN korralikult puhkama ja see toimib. Nüüd pole hoome umbes 2 aastat esinenud.
Mannu12. juuni 2014, 13:59
Ameerikas see juba peaaegu terve sajandi jagu kasutusel. Umbes 1/3 lastest saab sellest abi, 1/3 vähenevad epilepsiahood ja 1/3 puhul see ei toimi. Dieediga tuleb alustada spetsialisti järelevalve all, Ameerikas on olemas ka vastavad kliinikud.
ei ole nali12. juuni 2014, 08:22
Süüa tuleb peamiselt rasva ja juurde veel valku. Süsivesikuid soovitan soojalt vältida.
Lenna12. juuni 2014, 05:39
Ega allergiateste pole haiglas tehtud mitte ühtegi.Käisin küll peale et peaks ikka tegema.Kuid siiamaani tulemuseta.Peame ise näiteks toitumisnõustaja juurde minema.Ise oma raha eest testid tegema ja siis alles selgub kas on mõne asja talumatus või hoopis muu põhjus tekitab hooge.Uneuuring näitas et 85% uneajast olid siis hood kui hooperiood oli.Panid hormooni teistele rohtutele juurde siis 50% .Magab küll kehvasti- rahmeldab ja jutustab aga kas siis pidada hoogudeks ei oska öelda!!!
mis on selles ebaloomulikku12. juuni 2014, 01:14
et toiduga võib end terveks ravida või haigeks süüa. Minu lapselaps (hetkel 5.aastane) on täielikul gluteeni , laktoosi ja kaseiinivabal toitumisel, kuna aasta tagasi tabas teda ränk epilepsia hoog esimest korda elus. Võttes vastutuse lapse ravi eest endale, pole me talle manustanud arstide poolt välja kirjutatud räigeid ajuravimeid. Usume õige toitumise abistavasse jõusse, kuigi see on raske.
12. juuni 2014, 00:00
hormoonid, süsivesikuid sisald. toitudega hakkab hormoon insuliin möllama, mis pidavat rasvu ladestama , kuid pekki , rasvu süües on hormoonid rasvu kasutamas, aga rasval ja rasvl on suur vahe. meie esipresidendi, proua suurelt kirutud kahjulike transrasvu jms. küllastunud rasvu, mis kolesterooliga veresoonte lupjumist, südamehädasi aitavad kaasa, ei soovitata, vaid mono ja polüküllastamatta rasvu, omega 3,, peamine rasv, mida leidub ajus ja närvisüsteemis, vastutab närvisignaalide edasikandmise eest - ! - ja ajurakkude omavahelise suhtluse eest kasulikud oleks kookospiim, või taimetoidule rasvased lisandid... kui keha ei saa piisavalt süsiveikuid, marjades olev puuviljasuhkur on hea, siis organismi enda vabastatavate ketoonidega ajus eufooriat, mingi anorektikute narkotaoline hüdroksobüturaatide teema...
Lenna11. juuni 2014, 23:16
Minu 4 a pojal ka epilepsia diagnoos pandud.Põhjus pole välja selgitatud.Krampe tal pole.2a on kestnud juba 2 suve tasakaaluhäired.Hakkab kukkuma.Asi läks igapäevaga aina hullemaks.Läksime haiglasse topiti 2 sorti rohi peale.Ei aidanud need.Prooviti siis veeni kaudu hormooni manustada.Aitas..Kirjutati 3ks kuuks rohi peale.Andsin seda siis lapsele skeemi järgi nagu arst kirjutanud oli.Laps läks paksuks.Võttis oma 5 kilo juurde.Peaaegu aasta aega oli asi korras.See suvi hakkas jälle kukkuma.Jälle haiglaring.Pandi JÄLLE hormoon peale kuna see aitas ju eelmine kord.Palusin siis arstil midagi muud proovida sest nagu näha see hormoon ei aita ju...Olgu saime asjad aetud.Hetkel ootame seda 4ndat rohtu siis kui see kuskilt inglismaalt jõuab seni aga manustan lapsele hormoonija pluss kahte rohtu juurde mis algselt juba 2 a tagasi kirjutati.Neid ära ei jäeta kuna need pidid teda aitama! Kas tõesti aitab või söödan lapsele niisama eksperimendi poolest mürki sisse.Aga äkki tuleks uurida mis talle neid tasakaaluhäireid tekitab? Kas tõesti lapsel ehk mõne aine suhtes talumatus? Aga seda ei uurita! Arstidel ei ole aegav
Vist ! Lihtsalt katsetame lapse peal mürke kas mõjub ja kuidas !!!!!!!
12. juuni 2014, 00:23
neuroloogilisi ja autoimmunhaigusi põhjustavad viirused, bakterid, neid on palju. hormoonie sisald. ravimid aitavad , ajavad paksuks, aga ... aitavad väga hästi. teadlased mujal saavat mingite valkudega ravida autoimmuunhaigusi, kindlaid ravimeid veel ei pakuta. mõnel olevat hiv viiruste ravimid närvihaigusi ravinud ära, internett on igasuguseid variante täis, ega alati teagi... uuri ja käi arste mööda, mujalegi saab ju nüüd minna, tänapäeval on palju võimalusi ja arengud kiired. huvitav, et suvel, nagu päike või mõni allergeen mõjub lapsele, allergiatestid - ?
Abimees12. juuni 2014, 01:15
Epilepsiat peaks olema suht lihtne ohjata spetsiaalse toitumisprogrammiga, mis arvestab inimese hetkeseisundit ja haiguse tekkepõhjuseid. Kõige selle kohta saab täpsemalt lugeda lehelt drlwilson.com/Articles/epilepsy.htm. Juukseanalüüsiga määratakse mineraalide ja metallide sisaldus juustes ja sealtkaudu tuletatakse haiguse tekkepõhjused ning määratakse spetsiaalne toitumisprogramm. Kui on huvi, siis lehelt drlwilson.com/do%20hair%20analysis.htm saab valida nõustaja, kelle kaudu saab teha juukseanalüüsi ja kes paneb kokku vastava toitumisprogrammi. See maksab küll mõne raha, aga asi (ehk lapse tervis) on seda väärt. Pealehelt drlwilson.com leiab ka palju muud olulist infot erinevate haiguste olemuse ja korrigeerimise kohta. Oleme oma lähikonnas seda programmi erinevate haiguste (küll mitte konkreetselt epilepsia) puhul kasutanud ja see töötab üllatavalt hästi.
Epileptik11. juuni 2014, 22:55
Mul endal sama asi. Söön ka peamiselt valke ja rasve, et hooge ära hoida. Positiivne on see, et keha on kui kulturistil ning hooge pole, kuid arstid ütlevad, et see on lollus ning ma peaks tablette võtma, mitte mingeid lolle dieete tegema, sest minu jutt ei saa tõsi olla. Soovitati juba uued neerud vaadata.
Riisikas 11. juuni 2014, 22:15
Mis asi on SÜSIVESINIK?
Teadusemees11. juuni 2014, 22:03
Mis ime see siis nii väga on. Sellest on terve Wiki artikkel ka.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ketogenic_diet
Tugend11. juuni 2014, 20:37
Kah nüüd uudis. Pole see midagi tavatut või neuroloogidele tundmatut. Raskete epileptikute kaebuseid on ennegi spets. dieediga leevendatud. Ketogeense dieediga saab närvikude vähem energiat ja seeläbi "pärsib" liigaktiivsust. Tervele inimesele selline toitumine mõistlik pole - rohkelt valku süües tekib palju lämmastiku ja see on toksiline ja eriti just närvikoele.