Kaheaastasel Grethel on haruldane ainevahetushaigus.Foto: Lastefond
Uudised
20. juuni 2014, 09:14

Lastefond toetab haruldase haigusega pisitüdruku kontrollvisiite Inglismaale

Kaheaastane haruldase ainevahetushaigusega Grethel käib Lastefondi abiga Inglismaal järelravivisiitidel, kus on leidnud kinnitust, et tüdruku tervis on jätkuvalt paranemistendentsiga.

Grethel põeb väga harva esinevat pärilikku ainevahetushaigust, Hurleri sündroomi, mis on põhjustatud teatud ensüümi puudulikkusest ning kahjustab kogu organismi. Kuna puuduvat ensüümi saavad toota vaid vererakud, vajas tüdruk nabaväädi vererakkude siirdamist Manchesteri Kuninglikus Lastehaiglas Inglismaal, kus selleks on piisav kogemus.

2013. aasta mais teostatigi seal tollal 1-aastasele tüdrukule edukalt tüvirakkude siirdamise operatsioon, mis sai võimalikuks osalt ka tänu Lastefondile, kes toetas ravireisi tasudes sõidukulud ning lapse ravil viibimise ajal pere elamiskulud Inglismaal.

Ravikulud kattis Eesti Haigekassa. Operatsioonijärgne periood on olnud tüsistusteta ja Gretheli tervisenäitajad on head. Samas on olnud vajalikud tervisekontrollid ja järelravivisiidid Inglismaal, millest esimene toimus käesoleva aasta alguses ning teine leiab aset juulis.

Lastefond pakkus siingi perele oma tuge, aidates tasuda Gretheli ja tema pere sõidu- ja elamiskulude eest. Koos Lastefondiga toetab Gretheli ravivisiite Tootsi Vallavalitsus.

Gretheli ema on Lastefondile siiralt tänulik, sest just tänu fondile ja annetajatele on pere jaoks võimalikuks saanud ravireisid Inglismaale, mis jäänuks muidu nende enda rahalise olukorra tõttu olemata. "Me täname Lastefondi selle eest, et meie tütar on täna meiega. Grethelil läheb hetkel juba palju paremini ja ta areneb iga päevaga järjest rohkem. Mul on tõeliselt hea meel, et Lastefond koos Eesti inimeste abiga on meid nii palju aitanud. Aitäh teile," ütleb ta.