Uudised

Nutisõltuvus võib viia ajukahjustuseni (14)

LISA KOMMENTAAR

säherdune arvamus mul9. juuli 2014, 11:56
Aga kas keegi on selle nähtuse põhjuseid uurinud? Kui vajadust poleks, siis poleks "nutismil" ka sellist laialdast levikut. Järelikult on inimestel mingid psühholoogilised probleemid, mida nutitelefonis istumine need ära lahendab. Äkki tegelekski hoopis põhjuste uurimisega ja lahendaks hoopis inimeste psühholoogilisi probleeme? Virisemine ja asja ära keelamise nõudmine pole lahendus. Viimasel ajal on üldse tunda meedias tehnikavastast hoiakut. Tundub, et nostalgitsetakse aega, kus nutitelefone ega tahvelarvuteid veel polnud. Muuseas, kui autod hakkasid alles tulema tänavatele (üle 100 aasta tagasi), siis ajakirjanduses ka levisid jutud, et hobustega olevat hoopis mõnusam ja turvalisem liikuda. Näete sarnasust tänapäevaga? Mina näen küll. Ilmselt on arvamusliidriteks inimesed, kes arvavad, et vanasti oli rohi rohelisem ja taevas sinisem. Võib-olla ei tasuks karta seda, et noorte mõttemaailm erineb vanemate inimeste omast? Ei pea ju kogu aeg ninapidi koos olema ja vältima tehnikat.
9. juuli 2014, 09:07
SEDA ÜTLES KAH MULLE VANA, VANA, VANAISA KUNAGI.
9. juuli 2014, 09:00
Minu tuttavate poeg tuleb oma perega vanematele külla ja enamuse sellest on kõik ninapidi oma telefonides, selle asemel, et vanemate ja vanavanematega suhelda.
Nojah8. juuli 2014, 20:39
aga oma elu, kõik las teevad nii nagu tahavad. Yolo
Nutism8. juuli 2014, 14:50
Kõlab kui autism :) Aga mõtestab asja olemuse - aju keskendub ainult ühele tegevusele, kusjuures antud tegevus peab olema korduv ja rutiini pakkuv. Täpselt, nagu autistile omane. On soovi?
On üks soov!8. juuli 2014, 16:53
Osta mu nutikas 1. euroga ära!
to from uk8. juuli 2014, 13:44
paistab, et sinule on ka miski asi juba halvasti mõjunud, loetust arusaamisega raskusi, jutt veidi kahtlane jne
from uk wtf8. juuli 2014, 13:27
Artikli lõpus jutt mingist 5 nädalasest pukusest....mis mula see on. Tavatöötaja võib sellest eestis unistadagi. Ega see lääne europpa pole. Minul endal siin, kui võtan aasta puhkuse välja, siis 2 kuud jalad seja peal ja kogu puhkus 100% tasustatud nig tööle minnes saan sama palka edasi st ei ela 1 kuu ilma palgata.....ei ole mingit ette maksmist(loe: tilgutamist). 5 nädalat puhkust saad sa siis, kui saadetakse sundpuhkusele kartuli koori närima ja see on tõepoolest "VÄGA" stressi maandav ning restarti tegev "puhkus". Mis artikli kirjutajad on mingid 2000k eur net teenivad eesti mõistes rahabossid, kellel endil on reaalse elu taju kadunud, ning igavusest hakkasid nutiföönidest jahuma??? Siin on igal kolmandal 45 aastasel ätil kah nutiföön ja töö saab tehtud, elu elatud ning teinekord mitu korda aastast käidud reisil maailma nurkades, millest eesti inimene vaid märjas unenäos näeb! Olete ikka nuti- ja naljaehed, kallid autorid!!!!
Kurat teab, mis kahjustatud oli,8. juuli 2014, 12:23
aga nägin oma silmaga, kuidas tüdruk, käes nutikas, ületas tänavat ja põrkas teisel pool tänavat kokku trolliliini postiga.
....8. juuli 2014, 12:13
See ajukahjustuse jutt on natukene kahtlane,pidev internetis surfamine tekitab stressi.
ff8. juuli 2014, 11:09
Miks avaneb puhkuseartikli asemel "Nutisõltuvus võib viia ajukahjustuseni"? Kulla Õhtuleht, kas põhjuseks on kuumarabandus?
Raimo8. juuli 2014, 10:50
Laupäev ja pühapäev-tööpäevaks.
Kui puhkad kaks päeva mõjub see tervisele kahjulikult.
kass8. juuli 2014, 10:16
Puhkaks küll aga kes mulle sellise puhkuse annab...kaks nädalatki saab suure surmaga enesele sobival ajal,mitte firmale sobival....mitte et firma sellepärast halb oleks aga mis neilgi teha kui töötajaid lihtsalt pole...
jaan8. juuli 2014, 10:05
seni sellised lühikesed puhkused st. tervise rikkumised ei lõpe kui võetakse vastu seadus, et kõik töötajad saaksid korraga kuu aega puhata