Foto: AFP / Scanpix
Uudised
14. juuli 2014, 11:06

RASKE NÄDALAVAHETUS? Banaaniga pohmaka vastu!

Banaanid sisaldavad kolme naturaalset suhkrut - sahharoosi, fruktoosi ja glükoosi ning annavad palju energiat. Uuringud näitavad, et ainult kahe banaani söömine annab piisavalt palju energiat, et vastu pidada 90-minutiline trenn, kuid banaanid aitavad ka paljude muude hädade vastu.

Banaan pohmelli vastu

Üks lihtsamaid ja kiiremaid viise pohmakast lahti saamiseks on teha banaani-piimakokteili, millele on lisatud mett. Banaanid aitavad leevendada keeramistunnet kõhus ning aitavad koos meega üles ehitada ärakasutatud jõuvarud. Piim aga leevendab ärritust ning taastab keha veevarud, soovitab World Observer Online.

Ajutegevuse elavdamine

Twickenhami koolis läbi viidud eksperimendis Inglismaal sooritasid 200 õpilast eksamid, süües eksamiperioodil banaane nii hommikusöögiks kui ka lõunasöögiks, et aju kogu aeg erksana hoida. Katse näitas, et kaaliumirikas puuvili aitab ajutegevuse kiirendamisele vägagi kaasa.

Sääsehammustused

Enne, kui sirutad käed sääsemürgi vastu, võta banaanikoor ja hõõru selle sisemist poolt oma naha vastu. Paljudel inimestel aitab see leevendada sügelust ja hammustusest tulenevat punetust.

Depressioon

Teadlaste katsetused on tõestanud, et inimesed, kes kannatavad depressiooni all, tunnevad end palju paremini, kui on söönud banaani. Banaanid sisaldavad trüptofaani - proteiini, mis muundub kehas serotoniiniks. Serotoniin aitab lõõgastuda, tuju parendada ning ennast õnnelikumana tunda. Seega unusta ravimid ja söö lihtsalt banaani! Lisaks reguleerib banaanis sisalduv vitamiin B6 glükoositaset veres, mis aitab samuti tuju parandamisele kaasa.

Aneemia ehk kehvveresus

Banaanid stimuleerivad hemoglobiini tootmist ning on aitavad seega kehvveresuse vastu.

Vererõhk

Banaanid, mis sisaldavad palju kaaliumit, aga vähe soola, aitavad vererõhku reguleerida. Näiteks USA-s reklaamitskse banaani ametlikult kui südame -ja vererõhuprobleemide ennetajat.

Kõrvetised ja maohaavad

Banaane süüakse dieedi ajal, et ära hoida seedeärritusi. Samuti sisaldavad need happeid neutraliseerivaid aineid, nii et kui kannatad kõrvetiste või maohaavade käes, siis söö banaane.

Hommikune iiveldus raseduse ajal

Raseduse ajal banaane süües ennetad hommikust iiveldustunnet ja oksendamist.