A Rodrigue fruit bat hangs on a perch in the Masoala Rainforest hall at the zoo in Zurich A Rodrigue fruit bat hangs on a perch in the Masoala Rainforest hall at the zoo in Zurich March 26, 2013. REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND - Tags: ENVIRONMENT SOCIETY ANIMALS)Foto: Reuters / Scanpix
Uudised
24. august 2014, 14:00

TAPPEV EBOLA – surmakatel 6000 kilomeetri kaugusel (41)

Viirust kannavad nahkhiired, kes ise sellesse ei haigestu.

Viirust kannavad nahkhiired, kes ise sellesse ei haigestu.

Kas nahkhiir suitsutatult või grillitult? Aga vürtsikas nahkhiiresupp? Neljas Lääne-Aafrika riigis praegu möllava Ebola epideemia algpõhjused võivad olla seotud just nahkhiirtega, see tähendab nende söömisega.

Need loomad kannavad edasi Ebolat põhjustavaid viirusi, kuid ise haigeks ei jää. Nahkhiiri küttivad ja nülgivad inimesed saavad aga endale külge ränga tõve, millest eluga pääsemine on pigem erand.

Seekordne Ebola puhang ilmutas end esmalt Guineas mullu detsembris, kui Meliandou külas suri kaheaastane poiss. Järgmisena jäid haigeks ning surid poisi kaheaastane õde, ema ja vanaema. Nendega kokkupuutunud inimesed kandsid nakkuse edasi teistesse küladesse.

Märtsi lõpus teatas Guinea tervishoiuministeerium, et riigi neljas kagupoolses piirkonnas on Ebola puhang, samuti on kahtlasi haigusjuhte naaberriikides Sierra Liones ja Libeerias. Selleks ajaks oli Guineas haigestunuid 86, ligi 70% neist suri.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99