Terviseuudised

Kaheksa levinud müüti suitsetamisest loobumise kohta (14)

LISA KOMMENTAAR

e-sigar24. september 2014, 10:56
Mind aitas küll e-sigar suitsust loobuda ja tean veel inimesi kellel on aidanud.
Mimoos24. september 2014, 09:57
Ainult loll ei oska ennast õigustada! Need suitsetajad, kes väidavad, et söövad isegi vähem kui enne ja kaal ikka tõuseb luiskavad! Viga on kuskil mujal. Isiklikult ei tunne ühtegi suitseamisest loobunut, kes oleks paksuks läinud. P.S. Suitsetamine on sõltuvus ja kui sõltuvus on tugev siis sõltuja läheb üle mõnele teisele sõltuvusele näiteks varjatud mugimisele.
Silva23. september 2014, 19:35
ise hakkasin suitsetamise asemel oma mehele 4x päevas minetti tegema ja oleme mõlemad rahul.
Tüüp.23. september 2014, 18:24
20 aastat tõmmata suitsu 2kuud piinelda maha jätmist ja 40 kilo juurde võtta vat see on juba tulemus!
Jaan23. september 2014, 17:03
Muinasjutuks kõlbab küll.
Ohhhh...23. september 2014, 16:02
Suhteliselt rumal artikkel koos veel rumalamate väidetega. Kas nüüd siis ravimifirmade lobitöö kes müüvad plaastreid?
Endine suitsetaja23. september 2014, 15:53
16 aastat suitsetasin ca 1,5 pakki päevas ja tänu e-sigaretile sain lahti. Alustasin nikotiiniga vedelikega ja järk-järgult vähendasin, nüüd aegajalt kui isutab, siis tõmban e-sigaretti. Harjumus on see, millest on kõige raskem lahti saada...
Md23. september 2014, 15:43
Ma suitsetasin 15 aastat, 4 aastat tagasi jätsin maha. Kogemused: mingit paremat haistmis- ja maistmismeelt ei täheldanud ka mitte grammivõrra, samasuguse elustiiliga jätkates aga hakkas kaalu lisanduma kohe väga suure hulga grammide võrra, võtsin aastaga 11 kg juurde. Nüüdseks olen need küll maha saanud. Aga üks asi veel: kui loobusin suitsetamisest, tõusis seni ideaalne vererõhk kõrgeks ja on seda siiani. Olen kuulnud, et ka teistel on nii juhtunud.
,,,23. september 2014, 15:43
1. väide vale- 4 tuttavat on tänu e-sigaretile suitsetamisest loobunud.
2. väide vale- sõbranna on 3 korda suitsetamisest loobunud ja uuesti alustanud, sest kaal on kohutavalt tõusnud. Hetkel on uuel katsel, näeb välja nagu vaal, kaal on tõusnud umbes 25 kg.
lauri23. september 2014, 12:27
Muidu üle paki päevas.Kui e-sigaretile üle läksin esimestel päevadel nii 1-2 suitsu päevas,nädalaga jäi seegi maha!!!!!!!!!!!!
suitsetaja23. september 2014, 11:52
Olen olnud vähene suitsetaja ca 20 aastat (pakk kolme päeva peale). Vahepeal umbes pool aastat suitsuta, aga hakkasin ikkagi lõpuks uuesti suitsetama, sest kaalukasv ajas judinad peale. Jälgisin hoolega, mida suhu pistan, tegin trenni rohkem kui varem, aga kilod muudkui lisandusid. Ei saanudki kaalutõusu muudmoodi pidama kui hakkasin uuesti suitsetama. Lihtsalt ei tea, kumb on tervisele hullem koormus, kas ülekaal või mõned lahjad sigaretid, aga kuna paksuna tuleb välja vahetada kogu garderoob, sest miski enam selga ei lähe, liikumine on raskem ja endale ka väljanägemine üldse ei meeldi, siis otsustasin, et sureme kõik millalgi niikuinii, parem elada siis vähemalt normaalkaalulisena ja liikuvana. Nüüd suitsetan taas umbes kolmandik pakki päevas lahjasid marke ja olen suutnud mõned kilod juba alla võtta.
on ka tõde23. september 2014, 11:30
Kaal tuli mis mürin ,võtsin juurde 24-kg,nüüd olen pisut alla võtnud 10-kg olen lahti saanud ja ilma trennita.Söön kõike ja joon kõike,lihtsalt füüsiline töö ja aktiivsus on see mis hoiab vormis.,pisutki.
eedi23. september 2014, 11:21
Olen juba viies aasta suitsetamisest prii. Enne seda aastakümneid üle paki sigarette päevas.
Artikli kohta võin oma kogemustele toetudes öelda, et jälle midagi kirja pandud kirjutamise pärast. Eks see kõik ole ikka individuaalne, aga kaalu kohta enamustel ikka laus vale. Nii ise kui enamuses tuttavad/sõbrad, kõik kaalus juurde võtnud ca 10 - 15 kg. Esimestel kuudel muutusi märgata pole ja kui hakkad juba rõõmu tundma hakkab kehakaal tõusma. Söögiportsionide suurenemises kindlasti põhjus ei peitu. Aitaks ehk kehalise füüsilise koormuse tõstmine, aga see nõuaks veel ümberkorraldust nii oma päevakavas kui mõtets.
Tervise kohapealt aga olen nõus. Paraneb ja hommikuti on kadunud suitsumehe rögane köhimine. Ja iga päevaga muutun üha ilusamaks!
Marii: 23. september 2014, 10:59
Lisandub kindlasti kaalu.Minu puhul 10 kg.Vähendasin teadlikult söömist, suurendasin liikumist, kuid kaal tuli omasoodu.Suitsetamist ei taasta, liiga kulukas on. Tervise paranemise märke pole täheldanud, ilusamaks pole muutunud, kaalukamaks ja koledamaks küll.