Hommikul mõtle ainult ilusaid mõtteid ning viis esimest minutit pühenda vaid iseendale.Foto: PantherMedia / Scanpix
Terviseuudised
12. oktoober 2014, 08:44

8 nippi, kuidas päeva hea tujuga alustada (4)

Selleks, et päev tuleks ilus, pole tarvis midagi muud, kui alustada seda rahulikult ja hea tujuga. Huffington Post tuletab selleks meelde kaheksa lihtsat asja.

1) Unusta telefon! Kui esimene asi, mida hommikul teed, on ebameeldiva e-kirja või uudiste lugemine, on terve päev mokas. Kellegi teise kirjale vastates unustad sa iseenda ja sead kellegi teise vajadused esikohale. Hommikused viis esimest minutit pühenda iseendale, mitte kellelegi teisele!

Asenda nutitelefoni vana hea äratuskellaga ning hoia mobiili hoopis teises toas, et sul ei oleks võimalust seda juba kinnisilmi haarata.

2) Hommikul mõtle ainult ilusaid mõtteid. Mõtle, kuidas su päev hakkab välja nägema ja kuidas sa jõuad kõik vajalikud asjad tehtud. Su projektid on edukad, ülemus märkab su pingutusi... Mõttel on suur jõud ehk mille tellid, selle saad — telli siis endale üks hea päev!

3) Ringuta. Korralik ringutus on mõnus ja paneb vere käima. Ringuta siis korralikult ja naudinguga

4) Võimle. Pea meeles, et hommikuvõimlemiseks ei pea isegi voodist välja külmale põrandale ronima – voodis saad teha joogat ning see on hea algus päevale. 5. 5) Mõtle kolmele asjale, mille üle oled tänulik. Tänutunne tõstab tuju, annab energiat ja lisab paraja portsu optimismi. Tuleta endale igal hommikul meelde vähemalt kolm põhjust voodist välja ronimiseks. Need ergutavad sind kindlasti tegudele.

6) Mediteeri. Võta appi hea tuju meditatsioon ja vabasta end kiiresti halbadest mõtetest.

7) Pane oma mõtted kirja. Pole tähtis, kas kirjutad üles oma unenäod, eesmärgid algavaks päevaks või sind vaevavad mured — pastakaga kirjutamine paneb aju tööle. Lisaks pakub kirjutamine arvutiklaviatuuri klõbinale mõnusat vaheldust.

8) Ärka oma lemmiklaulu peale sest mis saaks olla parem, kui avada silmad just selle loo peale, mis sulle naeratuse suule toob.